Tort cu portocale

de Adele in Dulciuri, 17 Ian 2015 | 5463 vizualizari

 

Daca tot este vremea portocalelor am pregatit un tort simplu si aromat.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 4 oua.
  • 100 gr de zahar.
  • 3 linguri cu ulei.
  • 1 iaurt 100 gr(eu am folosit iaurt grecesc).
  • Suc de la 2 portocale.
  • 3 linguri cu dulceata de portocale.
  • 100 gr de faina.
  • 50 gr amidon de porumb
  • 1 praf de copt.
  • Sirop:
  • Suc de portocale.(de la o portocala)
  • 3 linguri zahar.
  • 1 esenta portocala.
  • 50 ml apa.
  • Decor:
  • Ciocolata amara.
  • portocala.
Portii: 8
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort cu portocale:

Intr-un vas se mixeaza ouale cu zaharul la viteza maxima,treptat se adauga uleiul si se continua pentru 15 minute,pana devin spumoase.Se adauga iaurtul si dulceata se incorporeaza si faina,amidonul si praful de copt.Se adauga sucul de portocale si se amesteca de jos in sus cu un tel(spatula de silicon).Se tapeteaza o tava rotunda (diametru 24) se pune compozitia si se da la cuptor(preincalzit) la 170° pentru 25 de minute.

Intre timp se pregateste siropul:intr-o oala se pun ingredientele si se fierb pentru 10 minue.Se lasa la racit.

Blatul racit se aseaza pe un gratar se insiropeaza fara a fi taiat,se lasa cateva minute la rece dupa care se inveleste in toping de ciocolata neagra.

Se lasa la rece cateva ore.

Pofta buna!!

TIPS-URI

1

Se poate lasa si simplu,deasupra decorat cu zahar pudra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

ieri la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

ieri la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort "Vis de Iarna"