Tort de banane

de deea2686 in Dulciuri, 10 Noi 2014 | 3818 vizualizari

 

O reteta simpla si usor de facut.

 

INGREDIENTE

  • 500 gr banane decojite
  • 250ml lapte
  • 60 ml frisca lichida
  • 120 gr zahar
  • 50 gr unt
  • 40 gr amidon
  • 1 esenta vanilie
  • 2 linguri zeama de lime
  • 4 oua
  • 1 zahar vanilat
  • 50 gr faina
  • 10 gr cacao
  • jumatate lingurita praf copt
  • un praf de sare
  • coaja de la lime
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de banane:

Crema:  Laptele,frisca,esenta vanilie,zaharul(60 de grame) le amesteci si le fierbi.Cind fierb usor presari amidonul pe deasupra amestecind bine (nu pe foc) apoi lasi la racit.Cind e caldut se pune untul si se amesteca bine sa se topeasca.Bananele se zdrobesc,se uda cu zeama de lamiie si se amesteca in crema de lapte.

Foile:     Ouale,zaharul(60 de grame),sarea,coaja de lime,zaharul vanilat se mixeaza bine la treapta mare a mixerului pina se tripleaza volumul.Faina,cacaoa si praful de copt (amestecate inainte)le incorporezi in compozitia de oua.Se imparte in 3 cantitati compozitia se coc 3 foi in tava de tort(diametrul 28 )7 minute la 200 grade.Le lasi la racit apoi le umpli cu crema(foaie crema foaie crema foaie).Deasupra poti pregati o glazura de ciocolata. Se lasa in forma de tort detasabila pina a 2 zi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de banane" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ruladă Pavlova - Desertul senzațional de gustos

pe 19.12 la 16:42

Prăjitura Îngerilor – Rețetă pufoasă și delicată, perfectă pentru sărbători

pe 19.12 la 16:08

Cornulețe fragede cu migdale - Rețeta ușoară și delicioasă

pe 19.12 la 15:06

Rețeta de gogoși pufoase, bune ca la mama acasă

pe 19.12 la 12:51

Rulouri cu cremă de brânză și somon - Aperitiv rapid și gustos

pe 19.12 la 10:30

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mihaelar63

1200 puncte

Rocsi

311 puncte

Valclaudia

211 puncte

Adele

174 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]