Tort de mere

de madi_marin in Torturi, 8 Apr 2010 | 6430 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 8 mere
  • 200 g zahar
  • 4 oua
  • 100 g zahar
  • 70 g praf de budinca de vanilie
  • 70 g faina
  • 250 ml frisca lichida
  • nuci
  • gem de capsuni
  • capsuni
  • unt

 

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere:

Se caramelizeaza intai 200 g zahar cu cativa stropi de apa. Se unge o forma detasabila ( diametrul 26 cm) cu unt peste tot, apoi se adauga caramelul si deasupra se pun merele intregi curatate de coaja si seminte, iar in fiecare se pun cateva nuci  si gem de capsuni. Se dau in cuptorul incins in prealabil pana ce se inmoaie, dar sa isi pastreze forma.

In timp ce se fac merele, se pregateste compozitia pentru blat: se mixeaza ouale cu zaharul pana isi dubleaza volumul, apoi se adauga praful de budinca si faina cernute impreuna si se amesteca cu o paleta de plastic sau lingura de lemn , usor de jos in sus. Se toarna peste merele coapte si se mai da iar la cuptor pana ce se coace si blatul. Se lasa sa se raceasca in forma, apoi se rastoarna pe un platou si se orneaza cu frisca batuta spuma tare si cu fructe dupa imaginatie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

madi_marin 1

13.05.2010, 09:53

Ela....multumesc pentru urari..... Azi nu fac nimic.....dar fac pentru duminica un tortulet de mere..asa...usor si racoritor....

ela 1

13.05.2010, 10:29

astept si eu o portie

madi_marin 1

13.05.2010, 13:18

ela.....s-a facut....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane - Deliciu fin si aromat

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort Diplomat