Tort de mere ( de post)

de COSTEO in Mancaruri de post, 9 Apr 2013 | 32153 vizualizari

 

INGREDIENTE

compozitie
  • 1 kg mere
  • 1/2 zahar
  • scortisoara
  • esenta rom
blat
  • 1 cana zahar
  • 1 cana apa minerala
  • 1 cana ulei
  • 500 gr faina
  • 1 plic praf de copt
  • 1 lingurita rasa bicarbonat de sodiu
  • esenta vanilie
  • sare
  • visine
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort de mere ( de post):

Merele se spala si se curata si taie bucati .Intr-un vas termorezistent care se unge cu putin ulei cu o pensula se pun merele taiate cu zahar, scortisoara si esenta de rom. 

Se lasa la cuptor  1 ora la 180 grade .

Intre timp se pregateste blatul.Intr-un vas mare se pune o cana de zahar,adaugi apa minerala,cana de ulei si amesteci cu telul.

Se pune apoi faina cernuta si amestecata cu praful de copt.Bicarbonatul se stinge cu otet,lamaie sau bors,depinde ce ai in casa si adaugi in compozitie.

Consistenta aluatului trebuie sa fie ca si consistenta aluatului de chec.La final pui visinele si adaugi peste merele fierbinti care au fost scase de la cuptor.

Se lasa la cuptor  primele 10 minute la 180 grade.apoi mai lasam la copt  1ora la 160 grade.

Tortul se aseaza pe un platou.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort de mere ( de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

blondi 1

10.04.2013, 01:59

unde e faina de la ingrediente? trebuie tot o cana?

Alinutza80 1

10.04.2013, 12:51

Sim0na 1

10.04.2013, 16:08

Bun

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert tort de mere