Tort Diplomat cu zmeura

de Constelatialeu in Torturi, 12 Apr 2014 | 8483 vizualizari

 

Ultima zmeurica din congelator ,deci un tortulet mic,diplomat si cu blat de rulada ''imbibat'' cu dulceata de zmeura......ce sa mai lungesc pelteaua,e un tort plin de aroma si pomisori infloriti..
La multi ani tuturor celor care poarta nume de floare !

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 3 oua
  • 3 linguri zahar brun
  • 3 linguri de faina
  • dulceata de zmeura
  • Diplomat
  • 3 oua
  • 300 ml frisca hulala
  • 100 ml smantana 40 %grasime
  • 150 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 200 g zmeura congelata
  • 20 g gelatina
  • Glazura
  • frisca si ornamente din ciocolata si pasta de zahar
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Diplomat cu zmeura:

Blat:

Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare,se adauga zaharul brun si se mixeaza pana se topeste zaharul.Apoi se adauga galbenusurile si faina si se omogenizeaza.Intr-o tava de 30/40 cm se pune hartie de copt si se intinde compozitia uniform.Se da tava la cuptorul preincalzit,este gata cand trece testul scobitorii.Se scoate tava,se dezlipeste blatul de hartia de copt apoi se imparte in 3 parti egale.cat este blatul caldut se intinde dulceata de zmeura.

Diplomat:

Galbenusurile impreuna cu zaharul si laptele se pun pe foc pana se ingroasa.Separat gelatina se hidrateaza cu apa rece.Dupa ce crema de galbenusuri s-a ingrosat se trage de pe foc ,se lasa cca 10 min pana albusurile spuma si frisca hulala amestecata cu smantana.Se adauga peste galbenusuri gelatina hidratata si apoi se amestema cu frisca si albusurile batute spuma.

Asamblare:

Luam un castron sau o cratita si o imbracam cu folie alimentara,asezam zmeura,apoi fasiile de blat,in forma de spirala si apoi turnam diplomatul pana se umple castronul,se adauga  si restul de zmeura si se lasa la frigider cca 4 ore.Apoi se rastoarna pe o farfurie se imbraca cu frisca si se orneaza cu inspiratie sau fara.....

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Diplomat cu zmeura" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Diplomat de mere