Tort gargarita pe pajiste cu flori

de alba_zori in Torturi, 10 Iun 2013 | 6043 vizualizari

 

Un tort minunat de frumos si bun,dupa parerea mea si a prietenei mele Iulia si a fetitei ei micute pentru care i-am facut-o cu mare drag,a placut tuturor din familie.Am lucrat la el destul,o zi si jumatate dar a meritat,va las reteta simpla si procedurile,sper sa va placa si poate particip si eu cu acest tort la vre-un concurs sau reteta zilei,va pup pe toate bucatarasele dragi care mi-au lipsit in zilele astea,va imbratisez cu mult drag

 

INGREDIENTE

  • Pentru pandispan
  • 5 oua mijlocii , lasate la temperatura camerei
  • 60 gr zahar pudra
  • 70 gr zahar tos
  • un pliculet de vanilie
  • coaja de lamaie rasa
  • 125 gr margarina la temperatura camerei
  • 125 gr faina 00
  • 40 gr amidon
  • un pliculet de praf de copt
  • 50 ml lapte
  • Pentru blatul gargaritei
  • 70 gr ciocolata la 50 % cacao
  • 125 gr margarina
  • 150 ml lapte
  • o sticluta aroma de rom
  • 100 gr faina 00
  • 50 gr cacao
  • jumate de pliculet de praf de copt
  • 2 oua mari
  • un pic de sare
  • 150 gr zahar
  • Pentru crema Chantilly
  • 500 ml lapte
  • 3 galbenusuri
  • 150 gr amidon
  • 150 gr zahar
  • vanilie un pliculet si o sticluta
  • coaja de lamaie
  • 500 ml frisca hulala
  • 3 pliculete de intaritor pentru frisca
  • Pentru pasta de zahar
  • 500 gr zahar pudra cu amidon de la Dr Oetker
  • 60 gr miere
  • un plic mic de gelatina in foi,6 gr
  • 20 gr margarina
  • 30 ml lapte
  • un plic de vanilie
  • coloranti almentari in gel,pudra si lichid
  • rosu,verde,galben,si pentru negru am folosit carbon vegetal din farmacie
  • Pentru baia pandispanului
  • gem de zmeura si apa.
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort gargarita pe pajiste cu flori:

Pentru pandispan,am pregatit doua boluri,intr-unul am batut spuma albusurile cu un pic de sare,zaharul tos.In celalat bol am batut spuma margarina si am adaugat galbenusurile si zaharul pudra pana a devenit o crema,am adaugat peste albusurile spuma invartind de jos in sus cu o paleta de plastic.Am dat prin sita faina,amidonul si praful de copt si adaugat.Am amestecat cu grija adaugand putin lapte.Am dat la cuptor in forma de pandispan tapetata cu hartie de copt si lasat la cuptorul preincalzit la 180 grade pentru aproape 40 minute,nedeschizand usa cuptorului deloc.Am verificat cu un betisor daca iese curat si am lasat la racit in forma.Apoi l-am taiat cu firul.

Am pregatit crema Chantilly - intr-o cratita am incalzit laptele cu coaja de lamaie pentru 10 minute,am indepartat coaja de lamaie apoi,intr-un bol am amestecat galbenusurile cu zaharul si amidonul,vanilia in praf pana a devenit o compozitie sfaramicioasa.Am dizolvat cu laptele cald avand grija sa nu las coloase,pentru asta avem nevoie de un tel bun,am pus totul pe foc la ingrosat,dar amestecand mereu.Apoi l-am lasat la racit acoperind crema cu folie transparenta la frigider pentru a da viteza procesului de racire.

Intr-un bol mare am batut frisca rece de la frigider spuma tare cu pliculetele de intaritor si lasat la  frigider.Cand s-a racit crema am mixat-o cu un mixer si adaugat cu o paleta de plastic treptat frisca amestecand bine,de jos in sus pana s-a incorporat totul.Am adaugat si sticluta cu aroma de vanilie.

Am pregatit siropul  pandispanului din gem de zmeura si apa,dizolvat.

Am udat feliile de pandispan cu zeama de zmeura si pus crema intr-un poche si am facut cercuri umpland feliile de pandispan in mod egal.Am uns si suprafata tortului cu crema si aranjat in mod egal crema si la borduri.

Am lasat la rece tortul  aproape 2 ore.

Am pregatit pasta de zahar punand la apa foarte rece gelatina in foi pentru 10 minute,am strans-o bine in mana sa iasa apa bine si am adaugat  putin lapte intr-o caticioara mica,incalzit putin,am dizolvat-o cu miere si margarina si a devenit ca un sirop care l-am turnat peste zaharul pudra dat prin sita.

Am amestecat cu mana si a devenit ca o minge,care am lasat-o la odihnit cam 30 minute,apoi am inceput sa colorez putin cu verde , aveam nevoie pentru acoperirea pandispanului,l-am acoperit si facut si niste frunzulite cu formele mele de biscuiti,le-am sidefat si cu culoare alimentara alba sidefata si cu ajutorul unei pensule.

Am pregatit si florile colorate,margarete si floricele tot cu formele mele de flori mici si mari.Le-am sidefat si lasat la uscat putin.

Am facut si blatul de gargarita,un blat de ciocolata mud cake,foarte delicios,pentru care nu mi-a trebuit crema sau altceva.

Am batut spuma ouale cu zaharul,am pus pe baie de aburi ciocolata,margarina,laptele,aroma de rom,a devenit un lichid care l-am lasat 5 minute sa se racoreasca.Am adaugat la oua faina data prin sita,cacaua,praful de copt,apoi am adaugat si ciocolata lichida.Am turnat intr-o forma normala, mica si rotunda,am copt la cuptorul dat la 170 grade pentru 50 minute aproape,pana a iesit betigasul curat,depinde de cuptoar,poate dura si mai mult .

Dupa racire am taiat capacul blatului si modelat cu cutitul o cupola,si cu autorul mainilor am modelat,a fost usor pentru ca blatul este foarte moale,fenomenal de moale!

Am format si capusorul gargaritei,am lasat la odihnit putin si cat timp am pregatit culorile din pasta de zahar ca sa le acopar bine,am intins cu un pic de zahar pudra si amidon ca sa nu se lipeasca de masa si cu ajutorul lemnului am intins pasta de zahar neagra,am acoperit capusorul,am facut si pasta de zahar rosie si am acoperit gargarita.Am facut si mici cerculete, pois se numesc,si le-am lipit si putina apa peste gargarita,am facut si ochisorii tot din pasta de zahar alba si pupilele,am facut si spranecene,gurita,obrajorii cu putin rosu,am facut si cu doua betigase antenele care le-am vopsit cu nergu din carbune vegetal.

Am asezat gargarita pe un cartonas acoperit cu hartie de copt ca sa stea drept si sa nu ingreuneze tortul.L-am acoperit cu pasta de zahar verde si cartonasul.

Am pus betisoare invelite cu hartie staniola si bagat in tort in 5 parti,acolo unde asezam gargarita,am asezat pana la urma si gargarita peste tort si a stat foarte bine.

Am pregatit si floricelele colorate din pasta de zahar ramasa,le-am sidefat pe toate si asezat peste tort umezind usor partea unde le puneam ca sa se lipeasca mai bine.Am lasat la odihnit putin si am si dus tortul  la prietena mea acasa cu taxiul.

A rezistat sa stiti,am fost o mare realizare pentru mine si astfel mi-am demonstrat ca pot sa fac si mai frumos decat am facut pana acum,sper sa va placa si pozele mele!

 

TIPS-URI

1

trebuie sa mentionez ca am mai avut nevoie de zahar pudra la colorarea pastei de zahar ca sa nu fie lipicioasa,astfel s-a facut si mai mare mingiuta de pasta de zahar,mi-a trebuit inca pe atata zahar pudra,inca 500 gr ,deci daca va luati responsabilitatea s-o faceti si voi va va trebui din belsug,ca si pentru caramele de fapt!

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort gargarita pe pajiste cu flori" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu mere si crema de zahar ars