Tort Lepa Brena

de cristina1985 in Dulciuri, 23 Ian 2015 | 5820 vizualizari

 

.

 

INGREDIENTE

  • Blat:
  • 6 oua
  • 8 lg zahar
  • 5 lg faina
  • 3 lg apa
  • 2 lg cacao
  • 1 plic praf de copt
  • Crema:
  • 4 galbenusuri
  • 150 g zahar
  • 250 g unt
  • 100 ml apa
  • 2 lg cacao
  • Glazura:
  • 100 g unt
  • 2 lg cacao
  • 2 lg zahar pudra
  • Ornamet:
  • trandafiri de napolitana Dr. Oetker
Portii: 6
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Lepa Brena:

Blatul: freci galbenusurile cu 8 lg zahar, apoi adaugi 3 lg apa, praf de copt, 5 lg faina si 2 lg cacao.Separat bati albusurile cu putina sare, dupa care se amesteca usor cu cealalta compozitie. Se tine la cuptor 20 minute ( sanu pana este gata).Se pot face doua blaturi sau unul si il taiati in doua.

Crema:amesteci galbenusurile cu 150 g zahar si 100 ml apa. Se fierb pe baie de aburi, 15 minute.Se lasa la racit.

Se amesteca 250 g unt cu 2 lg cacao si se adauga treptat crema de galbenusuri.Crema se tine la frigider 2-3 ore (sau mai mult pana se intareste)

Glazura:Se amesteca untul pana iese apa din el, apoi se adauga 4 lg zahar pudra si cacao.

 

Pe primul blat se pune jumatate din crema ; apoi se aseaza al doilea blat. Se pune  restul de crema deasupra, iar pe margine se intinde glazura.Se aseaza trandafirii.

Tortul se tine la frigider cateva ore.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Lepa Brena" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (5)

Rocsi 1

24.01.2015, 22:23

Imi place!

cristina1985 1

24.02.2016, 15:42

Daca vi se taie crema, adaugati 2-3 lg cacao si amestecati.Isi va reveni,dar va iesi mai inchisa la culoare.

cristina1985 1

24.02.2016, 15:45

Eu am facut tortul cu pudra de roscove,dar am incercat si cu cacao. Este mult mai bun cu cacao de calitate .

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bomboane "Suspans cu cirese"