Tort Medovnik

de MyFancyCake in Torturi, 5 Ian 2012 | 21996 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 150 gr miere,
  •  200 gr zahar,
  • 4 oua,
  • 100 gr unt, 
  • 2 lingurite bicarbonat, 
  • 700 - 750 gr faina, 
  • 2 linguri smantana, 
  • un praf de sare
  • Pentru crema: 
  • 400 gr unt cu 80% grasime,
  • 1 cutie lapte condensat (375 gr),
  •  400 gr frisca
  • Pentru decor:
  •  50 gr nuci prajite
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort Medovnik:

Pentru blat: batem ouale cu zaharul la bain marie. Separat incalzim mierea cu untul pana incep sa fiarba. Cand ouale cu zaharul incep sa se incalzeasca turnam amestecul de miere si unt. Amestecam cu un tel, pana cand amaestecul ajunge de consistenta unei smantani groase. Apoi il lasam 10 minute la racit.

Intr-un bol amestecam faina cu bicarbonatul si cu sarea. Nu puneti de la inceput toata faina. Eu am pus cam 600 de grame si am mai aduagt dupa aceea. Turnam compozitia de oua (atentie  este inca fierbinte) si amestecam usor cu o lingura. Apoi puntem incepe sa framantam cu mana. Daca aluatul este lipicios mai adaugam faina. In final vom obtine un aluat care va fi foarte usor lipicios. Lasam aluatul la frigider 1 ora.

Rupem bucatele de aluat, pe care le intindem pe masa infainata. Ca sa nu se lipeasca de sucitor vom pudra faina si pe partea de sus a foii. Grosimea foii este asemantoarea cu grosimea unei clatite. Nu le faceti mai grose pentru ca vor creste la copt! Transferam foaia pe fundul unei tavi de copt (infainata si aceasta), apoi cu ajutorul unei baze rotunde de tort vom decupa o foaie cu diametrul de 24 cm. Intepam foaia si o coacem 5 minute. Foile vor avea o usoara tenta maronie.

Cat timp se coc foile aluatul se pastreaza la frigider. Resturile se vor pastra separat.

Mie mi-au iesit 11 foi, iar din resturi am intins 2 foi de aproximativ 38x24 cm, pe care le-am sfaramat pentru decor.

Pentru crema: se mixeaza spuma 400 gr unt la temperatura camerei. Se adauga usor, lingura cu lingura o cutie de lapte condensat. Iar la final se incorporeaza frisca batuta spuma. Frisca se va incorpora usor amestecand cu o lingura.

Crema se distribuie pe cele 11 foi, pastrand o parte din crema si pentru margini.

Se unge fiecare foaie si se formeaza tortul. Se lasa la rece 1 ora cu o greutate peste foi, apoi se imbraca in crema.

Se face un pesmet din cele 2  foi si se amesteca cu nuci prajite tocate marunt. Cu acest mix vom imbraca tortul.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort Medovnik" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (40)

MyFancyCake 1

17.11.2013, 21:47

popadan093: smantana se incorporeza inainte sa adugi faina. Scuze pentru omisiune.

popadan093 1

20.11.2013, 15:15

Smantana este normala sau Smantana lichida pentru Frisca?

popadan093 1

25.11.2013, 15:57

De asemenea vroiam sa mai întreb la ce temperatura se coc foile si daca putem sa batem cu mixerul oualele cu zaharul si apoi sa la punem la încălzit pe baie de abur mestecand cu telul ca in imagine ?
Îmi cer scuze ca va cer atâtea detalii!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

ieri la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

ieri la 10:02

Cartofi cu piept de pui gratinați la cuptor - Rețeta simplă și foarte gustoasă

pe 17.01 la 16:57

Pui în stil asiatic - Rețeta savuroasă și rapidă

pe 17.01 la 11:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Desert tort Medovik cu blat pufos