Tort METROU

de Dea_Dea in Torturi, 30 Mar 2013 | 5941 vizualizari

 

INGREDIENTE

Blat galben:
  • 3 oua
  • 1 lingura de apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 3 linguri faina
  • jumatate de praf de copt
Blat negru:
  • 3 oua
  • 1 lingura de apa
  • 5 linguri zahar
  • 2 linguri ulei
  • 2 linguri faina
  • 2 linguri de cacao
  • jumatate de praf de copt
Crema
  • 500 ml lapte,
  • 7 linguri de faina,
  • 9 linguri de zahar,
  • esenta de vanilie,
  • 300 ml frisca.
Glazura:
  • 150 gr ciocolata ,
  • 150 ml frisca
SIROP:
  • 2 linguri zahar ,
  • 200 ml apa
  • esenta de rom
Portii: 12
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort METROU:

Albusurile cu apa se bat spuma, se adauga zaharul si se mixeaza pana devine luciosa ca o bezea. Uleiul se amesteca cu galbenusurile si se adauga la albusuri. Se mixeaza iar la final se adauga faina cu praful de copt.

La blatul negru se procedeaza la fel doar ca la final faina si praful de copt se amesteca si cu cacaoa.

Blaturile se coc in forma rotunda de 24 cm diametru tapetata cu hartie de copt sau unsa cu margarina. Se coc 40-50 minute la foc potrivit (pana trece testul scobitorii)

Crema:

Am amestecat faina cu zaharul , esenta de vanilie, apoi am adaugat laptele treptat si le-am pus la fiert pana s-au ingrosat , amestecand continuu. Cand s-a racit crema am incorporat frisca batuta in ea.

Glazura:

Ciocolata si frisca le-am pus pe foc pana s-au omogenizat.

SIROP:

Apa cu zaharul se pune la fiert , pana se dizolva zaharul, se pune esenta de rom si se lasa la racit.

Se taie blaturile in doua , se insiropeaza si  se lipesc alternativ cu crema. Se toarna pe deasupra glazura fierbinte.

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort METROU" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 700 lei
2899.99 lei
2199.99 lei

COMENTARII (23)

Lavinia 1

31.03.2013, 09:59

Foarte bun

Dea_Dea 1

01.04.2013, 13:03

Teo , eu am zis ca va las voua onoarea de a-l sectiona

Rocsi eu te astept cu drag

Dea_Dea 1

01.04.2013, 13:08

Uite ca am adus si sectiune

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pește cu legume la cuptor - Rețeta ușoară și gustoasă

pe 24.12 la 12:03

Bruschete cu brânză Camembert și bacon - Delicioase și ușor de făcut

pe 24.12 la 11:31

Tiramisu cu cozonac – rețetă simplă și ingenioasă pentru un desert savuros

pe 24.12 la 10:52

Bruschete cu pesto de fistic, mortadella și burrata - Rețeta ușoară și plină de savoare

pe 24.12 la 09:20

Bruschete cu roșii și măsline - Rețeta simplă și savuroasă

pe 24.12 la 08:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

351 puncte

vasimur

317 puncte

oanapl

230 puncte

mihaelar63

223 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]