Daca tot am facut atatea clatite la aparatul Panini Maker Breville, ma gandeam sa fac si-un tort.
Am ales pentru acest tort un aluat de clatite cu ciocolata, yummmm, ce bune si frumoase au iesit!.
Am avut ceva emotii gandindu-ma ca poate un asa aluat se va lipi de placile aparatului, dar n-a fost chip sa se lipeasca, e destept tare acest Panini Maker!
Pentru clatite, rupem ciocolata in bucatele si o punem intr-un vas, impreuna cu laptele si untul.
Punem vasul pe foc, amestecand continuu in el, pana cand se dilueaza ingredientele solide si se omogenizeaza bine compozitia, apoi dam vasul deoparte si lasam compozitia sa se raceasca usor.
Mixam ouale cu putina sare si zaharul pana devin spumoase.
Amestecam o parte din faina cu praful de copt, cacaua si bicarbonatul si le cernem impreuna.
Nu punem toata faina ca nu stim de la inceput cata inglobeaza aluatul, vedem pe parcurs.
Turnam compozitia cu ciocolata, usor racita, peste galbenusuri, omogenizam bine totul, apoi incorporam treptat amestecul de faina si restul ingredientelor si mixam continuu.
Adaugam si esenta si restul de faina simpla.
Adaugam faina pana obtinem un aluat de consistenta unei smantani, usor cursiva, ceva mai gros decat la clatitele obisnuite.
Lasam aluatul la odihnit 10 minute, timp in care ne ocupam si de o parte din crema.
Desfacem compoturile si punem fructele la scurs intr-o sita.
Rupem ciocolata in bucati si o punem la topit, impreuna cu frisca lichida, amestecand continuu in vas, apoi vom da vasul la frigider pana cand preparam clatitele.
Dupa ce s-a odihnit aluatul, conectam aparatul Panini Maker Breville la sursa de curent si asteptam aprinderea ledului verde, apoi cu un polonic intindem aluatul pe plita acestuia.
Eu am facut clatitele dreptunghiulare si am pus cate doua polonice de aluat.
Nivelam rapid aluatul pe plita, cu dosul polonicului si inchidem capacul aparatului Panini Maker Breville (sau nu, daca dorim clatitele inalte si mai pufoase)
Eu am inchis capacul, pentru ca am vrut sa am o crestere uniforma a aluatului si in plus, imi place ca se coc mai rapid, nu trebuie sa le intorc, se rumenesc frumos, etc.
Cand clatita este preparata, se va stinge ledul verde de pe capacul aparatului si o transferam pe platou, folosindu-ne de o spatula.
Procedam la fel si cu restul clatitelor, apoi le lasam sa se raceasca usor, acoperite pentru a nu se usca.
Au rezultat 8 clatite, dintre care 2 au disparut rapid si mi-au ramas doar 4 pentru tort. :)
Hotii astia pofticiosi, manca-i-ar mama!
Intre timp s-a racit si crema din frigider, s-au scurs si fructele si incepem s-o finalizam.
Mixam crema de ciocolata cu frisca, folosind treapta maxima a mixerului, pana cand devine spumoasa, oprim putin din ea pentru a orna tortul, iar in restul adaugam fructele scurse si le amestecam usor cu o spatula, pentru a nu le strivi.
Eu am pus doua cutii de compot de cate 450 gr.
Punem gelatina la hidratat in 100 ml zeama de compot, apoi o diluam pe foc, mestecand continuu in vas si o turnam in fir subtire peste crema, amestecand bine sa se dispuna uniform in toata crema.
Taiem marginile clatitelor, astfel incat sa se formeze o piramida si intindem crema intre ele, apoi dam platoul la frigider, acoperit cu folie alimentara, pentru a nu se usca marginile clatitelor.
Lasam tortul la rece minim 30 de minute dupa care il ornam cu crema oprita, mai radem si putina ciocolata duo peste el, iar deasupra eu am asezat cateva fructe din compot, taiate mai micute.
Este foarte bun, aromat, iar clatitele cu ciocolate sunt pur si simplu delicioase.
Deja ador acest aparat, a devenit gadgetul meu de suflet.
1
Daca se doresc mai inalte si mai pufoase clatitele, se pot coace fara a inchide capacul si se vor intoarce de pe o parte pe cealalta.