Tort profiterol

de ela in Torturi, 2 Ian 2010 | 17574 vizualizari

 

ESTE DELICIOS

 

INGREDIENTE

  • pt gogosele
  • 8oua,
  • 400gr faina,
  • 200gr margarina,
  • 2linguri zahar,
  • un varf cutit sare fina,
  • 2lingurite bicarbonat,
  • 2lingurit zeama lamaie,
  • 500ml apa,
  • margarina si faina pt uns si tapetat tava.
  • Pt crema
  • 4oua,
  • 300gr zahar,
  • 200gr faina,
  • 1l lapte,
  • 1 pachet margarina,
  • 1fiola esenta vanilie.
  • 2plicuri zahar vanilat.
  • 1l frisca pt interiorul tortului si pt decorat.
  • 200gr ciocolata menaj sau cu lapte pt ornare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tort profiterol:

Pui la fiert  apa cu sarea,zaharul si margarina.Cand da in clocot torni toata faina si amesteci energic 2minute pana cand compozitia se omogenizeaza si se desprinde usor de pe peretii vasului.Lasi cateva minute sa se raceasca apoi pui ouale pe rand,amestecand dupa fiecare pana se incorporeaza complet.La urma pui bicarbonatul stins cu zeama de lamaie.Daca aluatul este pre moale mai incorporati 1-2linguri faina.Iei apoi cu o lingurita din aluat si asezi gramajoare in tava unsa cu margarina si tapetata cu faina lasand distanta intre ele ca sa nu se lipeasca.Dai tava la cuptor la foc potrivit si coci 15min fara sa deschizi cuptorul,pana cand se umfla gogosile si se rumenesc putin.e scoti din tava pe un platou si le lasi sa se raceasca.

Va trbui sa coci mai multe tavi.Intr timp faci crema-bati albusurile adugi zaharul mixand in continuare apoi pui faina si subtiezi cu laptele.Fierbi compozitia la bain-marie pana se ingroasa apoi dai vasul la o parte si cand crema este numai calduta adaugi margarina bucatele si amesteci bine pana se topeste toata.Topesti ciocolata cu uleiul sau cu 1-2linguri lapte intr-un vas la bain-marie si lasi sa se raceasca.

Bati frisca si pui 3linguri din ea in crema pregatita mai devreme.Pe un patu rotund pui in cerc gogoselele apoi cu o lingura pui crema peste fiecare,apoi frisca si din nou gogosi crema si frisca in cateva straturi pana termini gogosie.Ultimul strat va fi din frisca intinsa peste toate gogoselele si apoi tot frisca spritata pe trt si pe marginile lui.Glazura topita se imprastie cu o lingura pe tot tortul si pe margini si se lasa cateva ore la rece.Se serveste cu inghetata de ciocolata sau fara.Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tort profiterol" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

nadina73 1

19.08.2010, 23:55

as manca o felia dar imi suces gatu dupa poza

ela 1

20.08.2010, 13:41

nadinaaaa,tu ai venit sa mananci vechituri???vezi ca faci indigestie si trebuie sa umblu prin spitale cu tine mananca si tu ceva mai proaspat

mihaelaM 1

14.03.2011, 23:13

arata ,vreau si o feliuta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

ieri la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort diplomat cu fructe