Tortilla de patatas

de lacrimioara in Aperitive / Garnituri, 19 Ian 2013 | 5370 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cartofi mari,
  • 1 ceapa,
  • 4-5 oua,
  • sare
  • ulei de masline cam jumatate de pahar.

 

 

 

Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla de patatas:

Taiem cartofii rondele subtiri, la fel si ceapa o taiem in doua si dupa aia rondele fine.

Punem intai tigaia la incins,uleiul,  dupa care punem cartofii.

Peste cartofi punem ceapa , punem si sarea si acoperim cu un capac.

Lasam pana cartofii incep  sa se imoaie .

Cu o lingura de lemn  presam cartofii  bine.

Cand s-au imuiat bine ii punem intr-o stracuratoare si apasam cu lingura de lemn sa se scurga bine de ulei si ii introducem in oule batute bine cu putina sare.

Amestecam  cu oule si aceasta compozitie o punem din nou in tigaie la prajit aranjand pe margini cu o lingura incat sa iasa ca o tarta.

Lasam 5 minute la foc nu prea tare dupa care o intoarcem in urmatorul fel  - punem o farfurie mai lata decat  tigaia deasupra si intoarcem cu o miscare fermă in farfurie,  dupa care  o punem din nou in tigaie pe partea cealalta si mai lasam 5 minute.

 

TIPS-URI

1

OUA,CARTOFI,ULEI DE MASLINE

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla de patatas" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]