Sau mai simplu spus: omleta cu cartofi :)
- cartofii se curata de coaja, se spala si se dau prin razatoarea cu gauri mari
- se fierb in apa cu sare, circa 5-10 minute
- cand au fiert se pun la scurs de apa
- ceapa se curata de coaja, se spala, se toaca si se caleste pana devine aurie
- cascavalul se da prin razatoarea cu gauri mari
- patrunjelul se spala, se curata de codite si se toaca
- ouale se sparg intr-un vas mai mare si se bat bine, apoi se adauga ceapa, cartofii, cascavalul si patrunjelul si se asezoneaza cu sare si piper
- se amesteca bine
- tigaia se unge putin ulei, se lasa la incins si se pune omleta la copt
- se coace la foc mic pe ambele parti
- intoarcerea omletei de pe o parte pe cealalta, fara a o rupe, se face cu ajutorul unei farfurii mai mari ca tigaia: se acopera tigaia cu farfuria, se rastoarna omleta pe farfurie cu grija, si apoi tot cu grija se pune omleta in tigaie de pe farfurie cu a doua parte in jos pentru a se coace
- e buna atat calda cat si rece, merge pregatita in tot felul de combinatii: puteti adauga ciuperci, carnaciori, ardei, etc