Tortilla spaniola

de nilgun in Aperitive / Garnituri, 3 Iun 2013 | 6369 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • cartofi- vreo 8 buc. cartofi noi mai micuti
  • 6 oua de tara
  • ceapa verde plus ceapa uscata- 6 buc. ceapa verde plus jumatate ceapa uscata
  • o legatura patruunjel
  • sare, piper, o lingura de ulei
Portii: 6
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortilla spaniola:

Cartofii se spala, se curata de coaja si se taie feliute ff mici si ff subtiri. Ceapa se taie si ea fff mic. Cele 6 oua se bat separat cu sare si piper.

Cartofii se calesc separat si se scot intr-un vas.

Ceapa se caleste separat si se scot intr-un vas.

Se amesteca ceapa si cartofii deja calite cu ouale, se mai pune sare , piper si patrunjelul verde tocat.

Intr-o tigaie se pune toata compozitia. Selasa sa se faca pe o parte. Testam daca e facuta bn apasand pur si simplu pe tortilla, daca e tare inseamna ca e gata.Daca avem 2 tigai se rastoarna in alta si se coace si pe partea cealalta. Daca nu, eu nu am 2 de aceeasi dimensiun, se rastoarca pe o farfurie cu o miscare ferma, dupa care se pune in tigaie pe partea cealalta.

Cand e gata, se sciate pe un platou, se lasa la racit si se taie felii ca la tort sau bucatele cum vrem noi.

Pofta buna

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortilla spaniola" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

vasimur

602 puncte

mihaelar63

600 puncte

RODIMUR

555 puncte

Rocsi

438 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tortilla cu bacon şi ouă de prepeliţă