Tortulet cu biscuiti Petit Beurre,ciocolata si alune

de Ligia Bxl in Dulciuri, 29 Apr 2014 | 46494 vizualizari

 

Este un tortulet care nu necesita coacere,usor si aromat :)

 

INGREDIENTE

  • 1 pachet+2-3 biscuiti ptr ornament
  • ciocolata rasa(pepite,ce doriti)
  • 100 gr de alune rumenite la cuptor
  • 200 ml smantana ptr frisca
  • 100 gr ciocolata cu lapte de prajituri
  • 30 ml cafea calda
  • 1 cafea mare ptr insiropat+50 gr zagar
  • 1 fiola esenta de rom
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tortulet cu biscuiti Petit Beurre,ciocolata si alune:

Am rupt ciocolata si am topit-o la cuptorul cu microunde,apoi am amestecat ciocolata cu 30 ml de cafea(de doua ori am turnat din cafeaua fierbinte) si am amestecat bine,apoi am adaugat smantana ptr frisca am amestecat bine si am dat 1/2 de ora la congelator.Am scos de la congelator si am batut crema tare si am pus esenta de rom.

Am amestecat cafeaua ptr insiropat cu zaharul(se poate face alt sirop daca doriti).

Am rumenit la cuptor alunele si le-am taiat mai marunt cu cutitul.

Am montat tortuletul:pe un platou am pus dealungul 4 biscuiti insitopati cu cafeaua indulcita,apoi peste biscuiti am intins putina crema,am presarat alune prajite si pepite de ciocolata,si am procedat la fel cu fiecare rand.

Am obtinut 6 randuri,deasupra am ornat cu crema,am pus cativa biscuiti in forma de triunghi si am presarat pepite de ciocolata si alune prajite.

Pofta buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tortulet cu biscuiti Petit Beurre,ciocolata si alune" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tort cu crema Stracciatella si capsuni