Trofie cu sos

de mihaelar63 in Mancaruri de post, 27 Noi 2015 | 7027 vizualizari

 

  Daca vedeti pe undeva pastele acestea manufacturate manual sa nu le ocoliti, sunt grozav de bune. Se intampla sa incep una si sa termin alta. Curatisem ceapa pentru un ghiveci si.... am zarit punga cu paste in frigider. Din acest moment prepararea a urmat alt curs. Mi-a placut mult ce aiesit. Voi mai repeta ... probabil. Dar nu garantez ca va fi cu totul  la fel :D

 

INGREDIENTE

  • 5 cepe mici
  • 4 linguri ulei
  • 1 lingura pasta Kapia
  • 1 lingura crema balsamica de smochine
  • 1 lingurita rasa busuioc uscat
  • 1/2 lingurita pasta ardei iuti
  • 1 borcanel rosii cherry cu busuioc si usturoi
  • 1 varf cutit scortisoara pudra
  • 250 g trofie [paste rasucite din grau dur]
  • codite de ceapa verde
  • sare
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Trofie cu sos:

  1. Se curata ceapa, se spala si se feliaza pestisori .
  2. Se caleste usor in ulei intr-un wok incapator.  Cand incepe sa devina sticloasa se aduga sare, pasta de kapia, pasta de ardei iute, crema balsamica de smochine si busuiocul uscat.
  3. Se ,, stinge '' cu o cana de apa, lasandu-se sa dea un clocot de 10 minute.
  4. Se mai pune inca o cana de apa si se fierb pastele direct in sos [respectand timpul de fierbere].
  5. Adaugati rosiile din borcan si coditele de ceapa verde tocate.
  6. Gustati  si adugati sare daca mai este nevoie.
  7. Asezonati cu putin praf de scortisoara, amestecati si serviti trofi cu sos cat este cald.

TIPS-URI

1

Pastele preparate manual din grau dur se pot fierbe direct in sos. Nu sunt fainoase si nu ingroasa sosul .

2

Data viitoare am sa toc ceapa marunt .

3

Era bun busuioc proaspat dar am uitat ca aveam si verde congelat.

Daca ti-a placut reteta noastra "Trofie cu sos" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Paste cu trei feluri de ciuperci