Tuica fiarta

de claudiaO in Bauturi, 18 Noi 2014 | 5437 vizualizari

 

Intru cat duminica a fost tare frigut afara si sotul meu a avut ceva treaba in curte, m-am gandit sa il "incalzesc" putin, cum spun barbatii, cu o tuiculita fiarta.

 

INGREDIENTE

  • 100 ml tuica curata - facuta in casa de soacra mea
  • 1 lingurita de zahar
  • 7-8 boabe piper
  • pofta :)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tuica fiarta:

Tuica  o punem in ibric, adaugam piperul boabe si zaharul si punem la foc mic sa dea in clocot . Dupa ce incepe sa fiarba eu o tin usor deasupra flacarii sa mai clocoteasca odata, ca sa prinda o culoare usor galbuie.

Se toarma in recipient de lut si se serveste cu pofta...pentru unii:)

TIPS-URI

1

focul trebuie sa fie mic,altfel riscati sa ia foc si astfel isi pierde toata taria

2

in caz ca ia fos, nu suflati in ea, ci acoperiti repede cu un capac, farfurioara...ce aveti la indemana,si focul se va stinge

Daca ti-a placut reteta noastra "Tuica fiarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Anett 1

18.11.2014, 22:00

N-am incercat niciodata, cred ca a venit timpul!

MotanLaOale 1

19.11.2014, 09:18

dantes 1

19.11.2014, 11:44

Cam putina ar trebui macar 1 litru

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
hello@bucataras.ro

RETETA RECOMANDATA
Tuica fiarta, cu mirodenii