Tuica fiarta, cu mirodenii

de Ancutsa in Bauturi, 16 Dec 2019 | 6444 vizualizari

 

Țuica fiartă aromatizată cu mirodeniile preferate este perfectă pentru o zi geroasă când abia aștepți să ajungi acasă, unde te așteaptă brăduțul și aroma portocalelor.
Cred că fiecare are o rețetă de familie, vouă cum vă place?

 

INGREDIENTE

  • 200 ml țuică,
  • 50 ml apă,
  • Câteva boabe de piper negru,
  • 1 lingură zahăr,
  • 2 cuișoare,
  • 1/2 linguriță coajă de lămâie (ținută în zahăr la borcan),
  • 1/2linguriță coajă de portocală (ținută în zahăr la borcan)
Portii: 4
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tuica fiarta, cu mirodenii:

 

Într-un ibric, se amestecă țuica, apa și mirodeniile preferate. Eu am ales să adaug câteva boabe de piper negru, zahăr, cuișoare, coajă de lămâie și de portocală (de la fructe netratate, spălate, uscate pe șervete și apoi ținute în zahăr la borcan minim o săptămână înainte de a le folosi).

Se fierbe pe foc mic. Când dă în clocot, se ia focul.

Se toarnă în ceșcuțe.

 

Sugestie de servire: țuica fiartă se poate servi cu șorici (încălzit puțin pe aragaz, pe foc mic) sau la o masă rustică de prânz.

 

Timp de pregătire: 5 min

Timp de gătire: 5 min

Porții: 4

 

Poftă Bună!

Dacă vă place reţeta mea, o puteţi găsi şi pe blogul meu: https://ancutsa-cuisine.blogspot.com/2019/12/tuica-fiarta-cu-mirodenii.html

Daca ti-a placut reteta noastra "Tuica fiarta, cu mirodenii" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Compact Classic

- 700 lei
2899.99 lei
2199.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (15)

Ancutsa 1

22.12.2019, 21:02

Oana

gaby_gabytza 1

24.12.2019, 23:31

Bun

Ancutsa 1

24.12.2019, 23:50

Gabytza, multumesc frumos!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sos de merișoare - Ideal atât pentru fripturi, cât și pentru deserturi delicioase

pe 13.12 la 12:56

Pâine de casă - Rețeta delicioasă cu unt

pe 13.12 la 09:39

Rețeta de cozonac fără frământare

pe 12.12 la 22:24

Rulouri cu ceapă caramelizată și brânză Camembert - Aperitiv rapid și gustos

pe 12.12 la 11:14

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]