Tzatzichi

de MotanLaOale in Salate, 1 Iun 2011 | 12175 vizualizari

 

La pastrav gandind sa fac un mujdei cu smantana m-a dus gandul la vacanta si a iesit aceasta bunaciune greceasca. In Grecia orice masa incepea cu tzatzichi si orice mancam era insotit de tzatzichi.

 

INGREDIENTE

  • 500g iaurt gras
  • 3 castraveti mari
  • 4-5 catei usturoi
  • 3 linguri ulei masline
  • sare
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Tzatzichi:

Iaurtul se pune la scurs in tifon in mai multe straturi (eu am un saculet din panza de in) cel putin 6-8 ore.

Castravetii se curata de coaje si se rad pe razatoarea mica. Se presara cu sare si se lasa la scurs in strecuratoare.

Usturoiul se curata si se piseaza cu sare pana devin pasta.

Intr-un castron se pune iaurtul scurs cu uleiul de masline si se amesteca pana se incorporeaza.

Se adauga usturoiul si castravetii storsi de zeama si se amesteca bine bine.

Se potriveste de sare si este gata.

Se poate servi ca atare cu paine proaspata sau garnitura la orice fel de carne.

Pofta Buna!

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Tzatzichi" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitura Cobbler cu prune și scorțișoară

de RODIMUR 8

ieri la 16:21

Sos de usturoi cu smantana - pur si simplu delicios

de vasimur 4

ieri la 15:43

Bruschete cu piersici și Camembert - Gustul care te va cuceri

pe 04.09 la 17:53

TOP
utilizatori

RODIMUR

2216 puncte

vasimur

1236 puncte

Rocsi

1201 puncte

Caty

111 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Reteta salata de paste