Plecând de la ideea rafinată a untului aromat cu diverse, m-am gândit s-o aplic în cazul unturii de porc; grăsimea topită de la pregătirea jumărilor am amestecat-o cu ceapă, usturoi, condimente şi a ieşit ceva aromat, tartinabil... Nu obişnuiesc să consum untură, însă acum mai mult curiozitatea m-a determinat să experimentez.
În sezonul rece, când şi când, o tartina cu untură, mai ales aromată :)) merge...
Grăsimea lichidă rămasă de la pregătirea jumărilor, se lasă puţin la răcit, se strecoară şi se pune de-o parte să se solidifice, la temperatura camerei.
Ceapa, usturoiul şi chili se toacă foarte mărunt.
Se amestecă untura cu ceapă, usturoi, chili, rozmarin, cimbru, ciboulette şi sare până se formează o pastă omogenă.
Am turnat amestecul obţinut într-o cutie, căptuşită cu folie alimetară şi am pus la rece pentru câteva ore.
Am servit câte o tartină de untură aromată cu pâine multicereale cu seminţe de in şi măsline negre.
Poftă bună!