Urzici

de Bunica in Mancaruri de post, 12 Mar 2013 | 11342 vizualizari

 

Hai la trufandaleee! Astazi am fost in piata si erau foarte multe urzici.Nu m-am putut abtine si am cumparat o jumatate de kilogram. Am curatat la ele o ora,dar la final a iesit o mancare foarte buna si sanatoasa! Va invit la o portie sa va convingeti!

 

INGREDIENTE

  • 0,500 kg. urzici
  • o ceapa
  • 3 linguri ulei de masline
  • o lingurita faina
  • 3 catei usturoi
  • sare
  • piper
  • chili
Portii: 4
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici:

Urzicile se curata sa ramana doar varfurile,se spala si se pun la fiert.Am pus intr-o oala de 5 l.aproximativ 3 l.apa si le-am pus la fiert.Daca apa clocoteste cand se pun  urzicile si se lasa la fiert 30 min.Dupa ce s-au fiert,urzicile se scurg si se toaca marunt.Intre timp se curata ceapa si se toaca foarte marunt sau se toaca in blender. Intr-o tigaie teflonata se pun cele 3 linguri ulei de masline si ceapa.Se caleste putin,pana devine sticloasa.Peste ceapa se pun urzicilesi se calesc impreuna cu ceapa.Din cand in cand se toarne cate putina zeama de urzici.Pentru a le omogeniza bine am pus o lingurita de faina.Cand faina este fiarta se asezoneaza cu sare,piper,chili si usturoi dupa gust.

Se servesc calde cu sau fara mamaliguta.

TIPS-URI

1

Dupa ce se curata se spala in 2-3 ape.

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (28)

Teo 1

13.03.2013, 22:41

Buni, chiar asa de ce ai luat doar o jumatate de kg?invitati ai multi si ele se topesc repede!

Bunica 1

14.03.2013, 12:32

Mi-am insusit critica Teo!

Oana 1

16.03.2013, 17:47

Miam, ce-mi plac! Si mie mi-a facut mama Si cu o mamaliguta langa

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Ciorba padurarului (de post)