Urzici picante cu tofu crocant

de amalia01 in Mancaruri de post, 12 Apr 2019 | 9519 vizualizari

 

Urzicile sunt o sursă importantă de vitamine ( A, C,B), dar și de minerale ( fier, calciu, magneziu) și fibre. Datorită acestui fapt, urzicile sunt recomandate a se consuma mai ales primăvara, când organismul este slăbit.
 
  ...Si pentru că această primăvară nabadaioasa vine la pachet cu Postul Paștelui, vă propun o rețetă tradițională cu infuzie de inspirație a' la Amalia. 

 

INGREDIENTE

  • 500 g urzici
  • 5 căței de usturoi
  • 1 lg boia iute
  • sare
  • 100 ml lapte de migdale
  • 100 g brânză tofu
  • 3 lg mix de semințe
  • 2 lg ulei de măsline
  • zeama de la 1/2 de lămâie
  • 2 l apă
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Urzici picante cu tofu crocant:

După ce culegi urzicile ( ups!) le cureti bine și le speli din mai multe ape, până când aceasta rămâne curată. 

  Pui urzicile la fiert în apă cu sare și zeama de lămâie ( ca să rămână verzi) timp de 5 minute, apoi le toci mărunt. 

Usturoiul îl zdrobesti și îl călești intr-o lingură de ulei. Adaugi urzicile și laptele amestecând până la omogenizare. Lași să fiarbă la foc mic cca 10 minute, după care presari boiaua. 

  Brânza tofu o tai cubulețe .Adaugi semințele și amesteci bine,după care torni totul în tigaie și coci intr-o lingură de ulei timp de 5 minute, până când prind o culoare ușor arămie. 

Presari puțin praf magic de iubire și servesti celor dragi. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Urzici picante cu tofu crocant" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Naut frecat cu ciuperci in sos de rosii