Varza cu carne de gasca

de Dya Daniela Andrei in Rata, 14 Iun 2016 | 11835 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Carne de gâscă
  • O varză mare
  • Un morcov
  • Un ardei roşu
  • Două-trei cepe
  • 500 ml borş de putină
  • 200 ml suc de roşii
  • Sare după gust
  • Opţional: pătrunjel verde şi cimbru uscat
  • Ardei iute pentru servit

   

Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza cu carne de gasca:

Spălăm foarte bine carnea şi o punem apoi la fiert, într-o oală de 5 litri.

Adunăm spuma formată ori de câte ori este necesar.

Tăiem varza fideluţă şi o adăugăm în oală, când apa în care a fiert carnea a ajuns la un sfert din cantitatea iniţială. Pe de o parte, deoarece carnea de gâscă necesită un timp mai lung de fierbere, pe de altă parte, varza lasă suficientă apă care să permită continuarea procesului de gatire.

 În tot acest timp, pregătim prăjeala: tocăm ceapa, ardeiul şi morcovul. Le călim în puţin ulei pentru 10 minute aproximativ, după care adăugăm sucul de roşii.

 Când varza şi carnea sunt bine fierte, sărăm după gust, adăugăm borşul de putină şi prăjeala. Continuăm fierberea pentru încă 10 minute aproximativ, cât să dea în clocot de câteva ori. După ce oprim focul presărăm patrunjelul proaspăt tocat şi aromăm cu cimbru uscat.

Sa aveţi poftă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza cu carne de gasca" nu uita sa-i faci un review.
DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Piept de rata cu suc de portocale