Varza fiarta

de Bunica in Mancaruri de post, 20 Oct 2013 | 20870 vizualizari

 

De ceva vreme in statea gandul la o varza .Asa ca m-am apucat de treaba.

 

INGREDIENTE

  • 2 verze potrivite
  • o ceapa mare
  • un ardei rosu
  • 100 ml. ulei
  • 6 rosii potrivite
  • sare
  • 1/2 lingurita piper boabe
  • 0 lingutita cimbru+ 0 crenguta uscata
  • marar+ o crenguta uscata
  • 2 foi dafin
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Varza fiarta:

Intr-o oala de 5 l. se pun la fiert 2l. apa+o lingurita sare.

Varza se toaca subtire sau se da prin robot.

Cand apa clocoteste punem varza taiata.

In timp ce taiem varza o punem la fiert.

Adaugam ceapa si ardeiul tocate marunt,uleiul,foile de dafin, crengutele uscate de cimbru si marar.

Acoperim vasul si lasam sa fiarba la foc moale.

Cand zeama din oala a mai scazut, luam capacul,adaugam rosiile taiate marunt ,praful de cimbru si piperul boabe.

Lasam la fiert pana scade zeama aproape de tot.

Stingem focul si punem mararul verde tocat marunt.

Am servit cu mamaliga calda si ceva carnita.

TIPS-URI

1

pentru cine doreste se poate pune si boia de ardei iute.

2

se poate pregati si fara crengutele uscate de cimbru si marar

Daca ti-a placut reteta noastra "Varza fiarta" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

T I M E A 1

20.10.2013, 17:59

buna tare varza

alilianaa 1

20.10.2013, 19:13

are de toate langa ..ce buna mancare..

Rocsi 1

20.10.2013, 19:27

As servi o portie de varza

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Desert cu caise si banane

pe 28.02 la 16:07

Mucenici moldovenești - Pufoși și buni de nu te mai saturi mâncând

pe 28.02 la 14:11

Șnițele crocante de porc în crustă aromată - Cea mai savuroasă rețetă de casă

pe 28.02 la 11:45

Ciulama de ciuperci - Rețeta gustoasă de post

pe 28.02 la 10:23

Brioșe cu banane și ciocolată - Desert ușor și delicios

pe 27.02 la 09:02

TOP
utilizatori

Rocsi

2238 puncte

Panacris

1837 puncte

RODIMUR

1195 puncte

mirela0911

1000 puncte

abstract01

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Minestrone