Vinetele sunt tare bune ... facute salata,coapte,prajite,in combinatii....oricum ar fi sunt bune si sanatoase.Aceasta mancare e atit de buna ...va asigur ca merita sa o preparati >:D
Vanata o spalam si o feliem.Presaram sare mare si o lasam la scurs pentru a-si lasa din zeama amara.
Ceapa alba o spalam si o tocam marunt iar cea verde o spalam si o taiem rondele.
Usturoiul il curatam de coaja iar ardeiul curatat de seminte ,il spalam si il taiem fasii.
Cand vinetele si-au lasat zeama,le spalam si le stergem cu un servet de hartie.
Le prajim in putin ulei pe ambele parti apoi le scoatem pe un servet de hartie pentru a elimina uleiul in exces.
Intre timp punem la calit intr-o tigaie cu putin ulei ardeiul impreuna cu usturoiul.Lasam cateva minute la foc iute si adaugam apoi ceapa.
Cand legumele s-au calit punem rosiile taiate in doua sau in patru ( depinde de marimea lor ), bulionul si dafinul.
Lasam sa fiarba la foc mic pana ce sosul va scadea si va ajunge la consistenta dorita.Potrivim de sare si piper.
La final adaugam parmezanul si amestecam usor cu o lingura de lemn.
Ungem o tava pentru cuptor cu unt ( sau tapetati-o cu hartie de copt ) .
Asezam un strat de vinete peste care punem sosul cu legume.Presaram patrunjel verde, spalat si tocat marunt .
Dam la cuptorul incins in prealabil la 200 grade pentru 15-20 minute.
Se servesc calde.
1
Coaceti vinetele la cuptor unse cu putin ulei daca nu doriti sa le prajiti.
2
Parmezanul poate fi inlocuit cu cascaval.
3
Daca nu aveti rosii cherry folositi orice alt tip.