Zimtsterne-Stelute cu scortisoara de Craciun

de Cris2711 in Dulciuri, 18 Noi 2012 | 12120 vizualizari

 

Este una dintre retetele noastre preferate de checsuri de Craciun.Va servim cu mare drag:).

 

INGREDIENTE

  • 4 albusuri
  • 1 varf de sare
  • 300 gr.zahar pudra
  • 1 lingurita de suc de lamaie
  • 450 gr. migdale macinate
  • coaja de la o lamaie
  • 2 lingurite scortisoara
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Zimtsterne-Stelute cu scortisoara de Craciun:

Se mixeaza cele 4 albusuri cu un varf de sare.Albusurile se mixeaza foarte bine , apoi se adauga 300 grame de zahar pudra si o lingurita de suc de lamaie.Din toata aceasta compozitie ,se pastreaza intr-un castronel 5-6l linguri de compozitie, pentru ornat,la frigider.

In restul compozitiei se adauga migdalele macinate,coaja rasa de la o lamaie  si 2 lingurite cu scortisoara.

Aluatul se intinde cu sucitorul, circa 1/2 cm grosime si cu forma de stelute se pregatesc pentru copt.

Pe o tava unsa bine sau cu hartie de copt se pun stelutele una langa alta.

Se ia compozitia de la frigider si se orneaza stelutele desupra.

Apoi se adauga tava la cuptor la 160° pentru circa 20 de minute.

Se scot ,se lasa la racit iar apoi se adauga in doza de fursecuri de Craciun unde se pastreaza pana in seara de Ajun.Daca rezistati=))))).

Daca ti-a placut reteta noastra "Zimtsterne-Stelute cu scortisoara de Craciun" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (54)

Cris2711 1

13.12.2015, 21:19

chiar acum pap

TomaMihaela 1

20.12.2017, 17:15

Mie mi a iesit cam moale aluatul, asa trebuie? nu stiu cum o sa reusesc sa la intind cu sucitorul

Cris2711 1

20.12.2017, 18:58

E ok ca e mai moale,de aceea se tine aluatul la frigider pana inainte de a se intinde cu sucitorul.Putina faina pe masa de lucru.Spor.Iar cand sunt gata,neaparat in cutie cu capac.Altfel se intaresc.

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Fursecuri cu unt, umplute cu gem de capsuni