publicat la 24.03.2015
publicat la 24.03.2015
publicat la 20.03.2015
Rutina omoară distracţia. Dacă azi ai stat o oră pe bucătăraş.ro, mâine trebuie să stai două ore. De săptămâna viitoare te poţi muta definitiv aici!
Bucataras.ro
[email protected]
Pui la cuptor
1. Spala puiul bine si pune-l intr-un vas incapator, pune deasupra saramura cat sa il acopere si baga vasul in frigider pentru 24 h. In caz ca ramane o parte neacoperita te duci si rasucesti puiul cam la 3-4 ore astfel incat sa ia contact cu saramura pe toata suprafata lui. 2. Dupa 24 h scoti...
Cotlet de porc, la cuptor
1. Amesteca toate ingredientele pentru marinada. 2. Curata cotletul (sau nu:) de evenualele pielite si pune-l in vasul cu marinada. Acopera vasul cu o folie alimentara si lasa-l la temperatura camerei macar o ora si jumatate, avand grija sa intorci din cand in cand cotletul. 3. Incinge...
Piept de pui cu salata de morcov si sos de zmeura
1. Prepara marinada amestecand toate ingredientele si unge pieptul de pui (spalat si sters in prealabil cu un servet de hartie). Lasa pieptul 5 minute in marinada. 2. Incinge gratarul si pune pieptul de pui pe gratar. Dupa 5 minute intoarce-l pe partea cealalta si mai lasa-l inca 5 min. (Eu...
Sarmale in foi de varza murata
1. Dam separat ceapa, morcovii si varza cruda prin robot. 2. Intr-un vas incingem uleiul, punem ceapa, cand devine translucida adaugam morcovul si pasta de tomate. Mai lasam pe foc 5-8 minute amestecand o data la doua minute. 3. Varza cruda tocata o frecam cu o jumatate de lingurita de...
Chiftelute in sos de iaurt
1. Spalam carnea, o uscam cu un servet de hartie, o taiem bucati si o tocam. 2. Dam morcovii prin robot, iar cartofii prin razatoarea cu ochiuri mici apoi punem toate ingredientele peste carne. 3. Punem si oul, bicarbonatul stins cu otet, sarea, piperul, pesmetul, usturoiul si patrunjelul...
Muschiulet de vitel cu legume
1. Spalam si fasonam muschiuletul. 2. Il taiem perpendicular pe fibra in felii de 3-4cm grosime, pe care mai apoi le vom taia in fasii. 3. Amestecam zaharul cu sarea si piperul si le presaram pe carne avand grija sa acopere totul. Daca avem timp la dispozitie lasam la macerat intr-un...
Pastrama de vitel
1. Preparam un amestec din ingredientele uscate. 2. Muschiul de vitel curatat de pielite il intepam din loc in loc cu cutitul apoi il invelim in condimente. Il punem intr-un vas, il acoperim cu folie alimentara si il bagam in frigider pentru 24 ore. 3. Punem muschiuletul pe un gratar intr-o...
Mancare de vinete si pui
1. Spalam vinetele, le decojim, le taiem cuburi si le punem 20 minute intr-un litru de apa impreuna cu o lingurita de sare. Le lasam 20 de minute in apa. 2. Punem uleiul intr-o cratita si il incingem, punem pulpele si le rumenim cateva minute, adaugam vinul si jumatatea de cana de apa si punem...
Pate de casa, din ficat de pui
1. Ficatelul il spalam, il curatam de pielite si il punem in lapte pentru 1-2 ore. 2. Punem pulpele la fiert in apa cu o lgt sare, si cu ceapa potrivita avand grija sa luam spuma cand se formeaza. Cand sunt fierte le scoatem din supa formata, dam pielea deoparte, desfacem...
Ied cu ierburi aromate, la cuptor
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 2. Spalam carnea, o lasam sa se scurga apoi o curatam de grasimea nedorita. 3. Amestecam condimentele cu zaharul brun, le turnam peste carne si invartim pe toate partile. 4. Punem carnea in tava, turnam vinul si apa peste. 5. Acoperim...
Snitel (dietetic) de pui cu salsa de ardei copt
1. Spalam, stergem, portionam si batem (intre 2 bucati de folie alimentara) pieptul de pui. 2. Amestecam taratele (de grau si psyllium) cu germenii de grau si faina de ovaz. 3. Batem oul cu laptele si sarea. 4. Punem bucatile de piept de pui in oul batut apoi le scoatem, le...
Piept de pui cu rodie si sfecla rosie
1. Preincalzim cuptorul la 220 °C. 2. Spalam pieptul de pui, il stergem cu un prosop absorbant, il taiem in cuburi sau il lasam intreg, dupa preferinta (eu am taiat 1/2, iar 1/2 l-am lasat intreg), il asezonam cu sare si piper. 3. Incingem uleiul intr-o tigaie, punem pieptul de pui si...
Ficatei in sos de iaurt
1. Curatam ficateii de pielite, ii spalam si ii punem in lapte pentru cel putin 30 min (recomand 2 h - eu atat i-am tinut). 2. Punem uleiul si vinul intr-o tigaie, taiem salotele in cubulete si le aruncam peste vin. 3. Scoatem ficateii din lapte, ii punem in tigaie, ii lasam doua minute,...
Piept de pui glazurat
1. Preincalzim cuptorul la 200 °C. 2. Punem uleiul la incins intr-o tigaie. 3. Spalam pieptul de pui, il uscam cu un servet de hartie, il asezonam cu sare, piper si il punem in tigaia cu ulei incins 5 minute pe ambele parti sa se rumeneasca. 4. Transferam pieptul de pui intr-o...
Rata la cuptor
Inainte de a ne apuca serios de treaba, lasam rata sa se decongeleze complet. 1. Dupa ce s-a dezghetat, o spalam, o stergem cu prosoape absorbante din hartie si o parlim, curatam grasimea de la deschizatura abdomenului daca este cazul si taiem o parte din excesul de piele de la gat (eu am...
Muschiulet de porc cu legume
1. Spalam vinetele si curatam de coaja jumatate din cantitate. Le taiem cubulete (3-4 cm) si le punem in apa cu sare timp de 20 min. 2. Spalam si taiem muschiul in bucati de 5-7 cm. 3. Punem lingurita de ulei in tigaie la incins (se poate renunta la ulei ;). Se azvarle...
Pulpe de pui la tava
1. Spalam pulpele si le punem in tava. 2. Intindem peste ele boiaua, sarea si piperul. 3. Punem in tava vinul si apa, acoperim cu o folie de aluminiu. Gaurim folia de aluminiu din loc in loc. 4. Introducem tava in cuptorul preincalzit la 190 °C pana cand scade lichidul cam la 3/4...
Pulpa de porc inabusita cu garnitura de orez salbatic
1. Pulpa de porc o spalam si o taiem fasii de 10 cm lungime si 2 cm latime. O rumenim pe toate partile in 1/2 lingura de ulei, apoi punem capacul si o lasam la foc potrivit 30 minute. 2. Taiem ardeii julien si ii punem peste pulpa de porc. De asemenea, punem rosiile, frunzele de dafin...
Varza cu cabanos
1. Spalam si tocam varza, ceapa, morcovii si ardeiul. 2. Punem carnaciorii taiati in bucati de 6-7 cm la "carcalit" intr-o lingura de ulei. Dupa ce s-au prajit pe toate partile ii putem scoate. Adaugam in oala ceapa si morcovii taiati si lasam 5 min. 3. Dam drumul in oala...
Pulpe cu ceapa si rosii
1. Spalam pulpele, le stergem cu un prosop de hartie si le punem in tigaia cu uleiul incins. 2. Prajim pulpele pana devin aurii (5-8min) pe fiecare parte. 3. Adaugam otetul balsamic si vinul, acoperim cu un capac si lasam asa pana scade lichidul aproape de tot (~20 min). 4. Punem ceapa...
Scarita cu cartofi natur
1. Facem o marinata din vin, rosii, condimentul grill, foile de dafin si ceapa taiata julien. 2. Punem scarita spalata si portionata in marinata si dam la frigider 1 h. 3. Scoatem scarita din marinata si o punem la rumenit intr-o tigaie non-aderenta timp de 10 min. Dupa timpul mentionat...
Aripioare crocante
1. Spalati aripile si stergeti-le cu un prosop absorbant. 2. Puneti boiaua, piperul, mierea, sosul soia, menta, oregano si sare peste aripioare si amestecati. 3. Dati apoi aripile prin pudra de biscuiti, apoi prin oul batut si in final prin malai si puneti-le intr-o tava tapetata cu...
Copanele in crusta de iaurt
1. Spalam ciocanelele, scoatem pielea si stergem cu un prosop de hartie. 2. Amestecam ciocanelele cu ingredientele de la marinata si dam la frigider vreo 4 h. (Daca nu aveti timp puteti trece imediat la pasul 4 ;) 3. Intr-un bol, amestecam iaurtul cu galbenusul, iaurtul, zeama de...
Chec cu carne de curcan
1. Curatam si tocam morcovul si ceapa. 2. Maruntim crutoanele. 3. Amestecam toate ingredientele. 4. Punem compozitia intr-o tava de cozonac tapetata cu hartie de copt. 5. Dam la cuptor 1 h 30 min la 190 °C. 6. Amestecam ingredientele pentru glazura. 7. Lasam la racit 15 min dupa...
Snitel Alinez
1. Taiati si bateti carnea. 2. Gogosarii copti pasatii cu stick-blender-ul si adaugati sare + piper. 3. Bateti ouale. 4. Dati carnea intai prin gogosarii pasati, apoi prin ou si la final prin pesmet sau faina si puneti la prajit in ulei incins. 5. Scoateti snitelele pe farfurii pe...