
publicat la 16.07.2025
publicat la 18.06.2025
publicat la 27.05.2025
“Foaie verde portocale/Dau la facultăţi mintale/Ca să ies întreg din şcoală/Şi să văd Arma Mortală”. E clar, azi eşti într-o dispoziţie ciudată pentru rime. Sau într-o dispoziţie pentru rime ciudate. Dacă şeful zice: “Azi vreau prezentarea gata”, abţine-te de la “tu vrei să-l cunoşti pe tata?”.
Bucataras.ro
[email protected]
Cornulete cu nuca de post
Pregatim mai intai de toate aluatul: punem intr-un bol borsul ,uleiul si zaharul. le amestecam bine cu un tel pana ce zaharul se topeste. adaugam esenta si coaja de lamaie. praful de copt il amestecam cu faina,apoi o incorporam treptat peste restul ingredientelor in bol. framantam...
Chec cu nuca de cocos si visine
Amestecam mai intai faina cu nuca de cocos si zaharul. apoi adaugam praful de copt si esenta de vanilie. dupa care incepem sa turnam apa minerala treptat, si mixam continuu pana ce zaharul se topeste. Se unge o tava cu margarina. se toarna cam 3 sferturi din compozitie in tava....
Clatite cu suc de portocale
Intai de toate stoarcem portocalele pentru a obtine sucul. inr-un bol amestecam sucul ,apa minerala si zaharul pudra. invartim cu un tel pana se dizolva zaharul. adaugam praful de sare,esenta de vanilie,coaja de portocala rasa si le incorporam. punem si praful de copt. la urma...
Briose negrese -de post
Punem intr-un bol apa minerala cu zaharul. invartim cu un tel pana ce zaharul se topeste. apoi adaugam uleiul,esenta si gemul. amestecam bine de tot. apoi punem coaja de portocala,praful de copt si faina treptat. la urma adaugam si cacaua si o incorporam bine. ungem tava de...
Prajitura cu ciocolata de 8 Martie
blatul: separam ouale. batem albusurile spuma cu zaharul,treptat,pana ce acesta se topeste. incorporam galbenusurile rand pe rand. apoi adaugam laptele si mixam in continuare. adaugam nuca macinata,praful de copt si esenta de rom. la urma adaugam faina,treptat. luam o tava...
Biscotti cu nuci si ciocolata
Ciocolata o rupem bucatale si o punem la topit,pe baie de aburi ,impreuna cu untul. cand s-a topit o lasam sa se raceasca. Mixam ouale impreuna cu zaharul,pana ce acesta din urma se topeste. peste oua adaugam ciocolata topita si rece,treptat. punem faina treptat si de acum incepem sa...
Prajitura cu cappucino si branza
Ouale (la temperatura camerei) le separam. albusurile le batem spuma cu zaharul,treptat. adaugam galbenusurile,unul cate unul si le incorporam bine in albusuri. punem laptele si esenta de rom si amestecam. apoi adaugam praful de copt,cappucino si le incorporam bine. la urma incepem...
Fursecuri fragede cu nuca si gem
Toate ingredientele le scoateti sa fie la temperatura camerei. amestecam margarina cu untura. punem zaharul peste si mixam bine,pana ce cristalele de zahar se topesc. apoi adaugam ouale si mixam in continuare. incorporam si nuca,praful de copt,esenta si coaja de portocala. la urma...
Budinca cu stafide si sos de ciocolata
Intr-o oala punem niste apa cu sare pe foc. cand incepe sa fiarba,punem pastele si le fierbem cam 15 minute. pregatim branza: ouale le batem spuma cu zaharul ,iar mai spre final punem si zaharul pudra. acestea le turnam peste branza. punem coaja de portocala,esenta de rom si...
Chec cu prune
Separam ouale. albusurile le batem spuma ,apoi adaugam zaharul pudra treptat. punem si zaharul vanilat si mixam in continuare. adaugam galbenusurile,rand pe rand,incorporandu-le bine. untul il punem intr-o cratita pe foc,cat sa il topim ,nu sa il incalzim. il bagam in compozitia de...
Tarta cu dragoste
Separam ouale. albusurile le batem spuma,apoi adaugam si zaharul treptat. punem uleiul,esenta si praful de copt si le omogenizam bine. la urma incorporam faina treptat. luam o tava rotunda si o ungem cu margarina. o tapetam cu hartie de copt . turnam compovitia in tava....
Tort cu crema de ciocolata
Mai intai pregatim blatul: separam albusurile de galbenusuri. albusurile le batem spuma,apoi punem si zaharul treptat si mixam bine pana se topeste. adaugam si galbenusurile ,unul cate unul. apoi incorporam uleiul si praful de copt. adaugam si 2 linguri nuca macinata si esenta de...
Raffaello cu suc de portocale
Stoarcem 2-3 portocale pana obtinem cele 180 ml suc de portocale. ciocolata alba o dam pe razatoarea cu ochiuri mici. untul il punem impreuna cu zaharul,intr-o craticioara. le punem pe foc pana ce zaharul se topeste. apoi o luam de pe foc si o lasam 5 minute la racorit. adaugam...
Poale-n brau
Aluatul: Laptele il punem la incalzit pe foc, cat sa fie caldut. Untul il topim si il lasam sa se racoreasca. Intr-un bol punem drojdia facuta bucatele, o lingura zahar, o lingura faina si 5-6 inguri de lapte caldut. Le amestecam bine, lasam drojdia la cald cam 15 minute. Cernem faina...
Tort cu crema mascarpone si fructe
Prima data preparam cappucino pe care il lasam sa se racoreasca. apoi batem frisca lichida intr-un bol,pana se intareste. separat mixam mascarponele cu zaharul pudra ,coaja de portocala si zaharul vanilat. incorporam cu o lingura de lemn ,frisca batuta in crema mascarpone. luam o...
Cozonac cu crema de mac si rahat
Cu cateva ore inainte de a prepara aluatul,se cerne faina si se lasa descoperita intr-o camera incalzita. se dizolva drojdia in putin lapte caldut . Se amesteca cu o lingura-2 faina pana se obtine o plamadeala de consistenta unei smantani mai groase. Drojdia astfel preagatita se acopera...
Prajitura cu mere si gem de gutui
Prima data pregatim umplutura: merele le spalam si le curatam de coaja. le dam pe razatoare cu ochiuri mari ,apoi intr-un bol le stoarcem sucul. intr-o tigaie punem 3-4 linguri ulei. punem merele rase,zaharul ,scortisoara si zaharul vanilat. le lasam pe foc ,cat sa le prajim...
Saratele ~2~
Branza o dam pe razatoarea cu ochiuri mici,sa nu ramana bulgarasi mari. adaugam margarina (de la temperatura camerei) si o omogenizam cu branza. punem praful de copt,iar la urma faina treptat. framantam pana obtinem aluatul dorit. pe masa de lucru ,presaram niste faina . intindem o...
Tort cu jeleu de visine si crema de ciocolata
blatul: separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem ca o bezea,cu zaharul treptat. Adaugam galbenusurile unul cate unul si le incorporam. Punem uleiul,praful de copt si esenta de vanilie. La urma adaugam faina treptat. Luam o tava de tort,o ungem cu putina margarina si o tapetam cu...
Alba ca zapada
Mai intai, pregatim crema: Intr-o cratita cu fundul mai gros punem laptele rece, faina si zaharul. Amestecam bine pana faina este complet dizolvata. Transferam cratita pe foc, focul sa fie potrivit, amestecam continuu cu un tel pana crema se ingroasa ca o budinca. Cand crema s-a...
Raffaello
Untul impreuna cu zaharul se pune pe foc,pana ce se topeste zaharul. apoi se ia de pe foc si se adauga zeama de lamaie si coaja de lamaie. dupa care punem 100 gr nuca de cocos ,iar la urma laptele praf treptat. invartim bine ca sa nu se faca cocoloase. lasam sa se raceasca putin...
Rulada cu nutella si crema cu frisca
blatul: batem ouale spuma cu zaharul. adaugam uleiul si praful de copt. la urma punem esenta si faina. amestecam bine. luam o tava mai intinsa de aragaz. o ungem cu putina margarina si o tapetam cu hartie de copt. turnam compozitia,o imprastiem peste tot si o dam la cuptro...
Desert nuci umplute
Aluat : Mixam ouale cu zaharul, apoi adaugam untura si uleiul. Punem otetul, amoniacul stins cu zeama de lamaie, esenta si coaja rasa de lamaie. Omogenizam bine, iar la urma punem faina treptat, pana iese un aluat usor de modelat si nelipicos. Framantam cu mana aluatul. Rupem bucatele din...
Tortul meu si al mamei
Se ia o tava rotunda de tort detasabila. se inveleste in folie alimentara. intr-o cana punem apa,esenta de vanilie si zaharul pudra cu gust de vanilie si facem siropul. asezam un rand de biscuti si ii insiropam. punem 500 ml lapte de soia pe foc la fiert. amestecam plicul de...
Gogosi de post
Punem intr-un ibric putina apa minerala la incalzit(nu o facem fierbinte ,ci doar calduta). drojdia o frecam cu o lingura de zahar. intr-un lighean punem faina. peste turnam drojdia ,margarina,coaja de portocala,praful de sare,esenta de vanilie si zaharul. amestecam bine toate aceste...
Gogosi cu branza
Mai intai facem aluatul: drojdia o amestecam cu jumatate lingura zahar si o lingurita lapte caldut,si astfel obtinem maiaua. amestecam oul cu untul ,zaharul si iaurtul. punem maiaua cu amestecul de ou,laptele,praful de sare,coaja de portocala. apoi punem faina treptat pana...
Cozonac cu multa nuca de post
Aluatul: mixam margarina(care sa fie la temperatura camerei) cu zaharul pana ce acesta se topeste. adaugam apa minerala. apoi punem drojdia,pe care o frecam inainte cu o lingurita zahar. punem si coaja de portocala,esenta si colorantul. le omogenizam bine apoi incepem sa adaugam...
Prajitura pentru Mos Nicolae
Margarina se mixeaza cu zaharul spuma,pana ce zaharul s-a topit. apoi adaugam coaja de portocala,esenta de vanilie si praful de copt si iar mixa. adaugam si apa si batem cu telul ,apoi faina treptat si amestecam doar cu telul. la urma se pune gemul de prune. se omogenizeaza bine....
Compot de mere, reteta gustoasa si aromata
Iata cum se prepara acest Compot de mere, reteta gustoasa si aromata Spalati merele si le curatati de coaja. Apoi le taiem cubulete(sau cum preferati). Le punem intr-o oala mai mare si punem de de 2 ori cantitatea merelor(daca va ies un castron de mere taiate,atunci puneti 2 castroane de...
Prajitura pufoasa cu mere
Mai intai pregatim umplutura: merele le spalam si le curatam de coaja, apoi le dam pe razatoarea cu ochiuri mari si le stoarcem sucul,bine intre maini. Intr-o tigaie punem uleiul si merele stoarse. Le punem pe foc potrivit la prajit putin. Adaugam zaharul vanilat,scoartisoara si putin zahar(...