publicat la 26.10.2020
publicat la 26.10.2020
publicat la 22.10.2020
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Musaca de cartofi si vinete
Carnea o spalam si o curatam de pielite, o taiem cubulete si o tocam. Taiem ceapa si usturoiul marunt si le punem la calit intr-o tigaie cu 2 linguri ulei de masline. Cind ceapa devine transparenta adaugam si carnea tocata, amestecam carnea si o desfacem sa nu ramina adunata pina se caleste si...
Friptura de vitel sub crusta cu cartofi la cuptor
Se taie carnea de vitel astfel incit sa se formeze o felie groasa. Punem o folie alimentara peste ea si o batem usor cu ciocanul de snitele pt a o mai intinde putin. Condimentam carnea cu sare si piper. Biscuitii zdrobiti se amesteca cu untul moale,patrunjelul tocat, migdalele tocate,...
Ciolan cu legume
Ciolanul bine curatat se pune la fiert in apa cu putina sare si se lasa la fiert 1 ora. Ceapa se taie pestisor si se pune intr-un vas termorezistent ,iar peste ceapa se pune ciolanul fiert,sare,piper, citeva crengute de cimbru proaspat si se da la cuptor 30 minute. Vinata si dovlecelul se...
Pui dulce-picant cu cus-cus aromat
Carnea o spalam si o tamponam cu prosop de bucatarie de firtie, o condimentam cu sare,piper, boia afumata si citiva stropi ulei de masline si o frecam bine sa intre condimentele in carne. Asezam carnea intr-o tava termorezistenta, punem un paharel de vin alb si frunzulite de cimbru proaspat peste...
Mancare de spanac cu ou ochi si carnaciori
Spanacul il curatam frunza cu frunza si ii rupem coditele mari si groase. Punem o oala cu apa la fiert, iar cind aceasta da in clocot punem si spanacul si-l lasam 5 minute din momentul in care fierbe. Il trecem prin strecuratoare, il lasam sa se raceasca si-l stoarcem putin cu mainile de...
Sorcova
Cartofii se spala bine de tot si se pun cu coaja la fiert in apa cu sare(se lasa sa fiarba pe treisfert). Vinetele si dovleceii se curata de coaja, se taie felii pe lung si se pun in apa cu sare si zeama de lamaie. Dupa ce au stat aproximativ 30 minute ii scoatem si ii uscam pe un prosop de...
Mincarica de linte
Carnea o spalam si o uscam cu un prosop de bucatarie, o taiem fisiute si o punem la calit in ulei. Adaugam ceapa tocata marunt, o mai lasam 2-3 minute, adaugam morcovul taiat felite, lintea spalata in mai multe ape, pasta de ardei copt, apa, citeva crengute de cimbru proaspat, frunze de dafin si...
Placinta taraneasca cu cartofi, ardei copti si ciuperci
Cartofii ii curatam de coaja, ii taiem in sferturi si ii punem in apa cu sare la fiert. Intr-o tigaie punem uleiul la incins, adaugam ceapa taiata marunt, usturoiul taiat feliute si ardeiul iute taiat feliute. Lasam pe foc sa se inmoaie si sa se caleasca legumele, adaugam ciupercile taiate in...
Portofele din carne cu surprize
Carnea musai sa fie vitel sau se poate inlocui cu alta carne frageda. Din bucata de carne care o avem taiem 6 felii mai lungi, o batem bine cu ciocanul de snitele, protejand cu o folie alimentara. Condimentam feliile cu sare si piper, punem in mijloc cite o feliuta de cascaval si una f subtire de...
Ciulama de pui cu ciuperci
Carnea o spalam o uscam cu un servet, o taiem cuburi si o calim in ulei. Cind este usor rumenita pe toate partile adaugam prazul, usturoiul si ardeiul iute tocate fin. Lasam pe foc sa se inmoaie si legumele,adaugam vinul alb, mai lasam 2-3 minute si adaugam ciupercile taiate feliute, 2 cani...
Tochitura Moldoveneasca
Mod de preparare tochitura moldoveneasca: Punem o craticioara pe foc cu apa, laptele si sarea pt mamaliga. Cind apa fierbe se adauga faina de malai in ploaie, amestecam cu un tel si o lasam sa fiarba pina se ingroasa si faina este fiarta.La urma se adauga o lingurita de unt in mamaliga si se...
Varza murata calita ca-n Ardeal
Punem cratita pe foc cu ulei 4-5 linguri sau untura asa cum facea bunica la tara. Carnea o taiem felii si o punem in cratita si o prajim. Dupa ce am prajit-o putin pe toate partile o scoatem, iar in uleiul ramas calim ceapa taiata marunt. Intre timp taiem varza fidelute, o stoarcem intre...
Pui delicios cu garnitura de cartofi la cuptor
Puiul intreg il spalam, il curatam de eventuale pielite si surplus de grasime, ii taiem gitul si tartita. Il taiem pe lungime pe piept sau pe spate, il aplatizam putin si cu ajutorul degetelor desprindem incet piele de pe pui, dar nu de tot, in asa fel incit marginile sa ramina pe carne....
Tocanita de porc cu galuscute
Carnea de porc o spalam si o curatam de pielite si o taiem cubulete. Ceapa taiata pestisor o punem la calit in ulei, adaugam morcovii taiati feliute, ardeiul gras, lasam legumele pe foc sa se caleasca putin, adaugam carnea taiata cubulete, rosiile din conserva taiate mai mare , o cana de apa si...
Tocanita din limba de porc
Limba de porc se spala si se curata de pielita de la baza limbii, se pune la fiert in apa si se fierbe doar pe jumatate. Cind este gata o scoatem pe un tocator de lemn si asa fierbinte o curatam cu un cutit(o radem) de pielita groasa care o are la suprafata. Dupa ce am curatat-o o taiem felii...
Kafta libaneza
Carnea se spala si se curata de pielite, se da prin masina de tocat, se pune in castron si se adauga celelalte ingrediente: oul, usturoiul pisat, scortisoara macinata, sumac cit iei intre doua degete, semintele de chimen si coriandru pisate in mojar, sare, piper dupa gust, ardei iute cit dorim de...
Naut batut cu sos, bacon, cirnaciori
Nautul se pune de cu seara in apa la inmuiat. Dimineata il spalam in citeva ape si-l punem la fiert pina boabele sunt f bine fierte. Procedam cu nautul la fel ca si cu fasolea atunci cind vrem sa facem fasole frecata. Zdrobim bine boabele de naut, eu am folosit robotul, adugam si celelalte...
Varza calita cu cirnati
Se pune uleiul la incins intr-o cratita, se adauga ceapa taiata marunt si o lasam pina devine sticloasa. Varza o spalam si o curatam daca este necesar, o taiem fidelute, presaram sare peste ea si o frecam cu mainile sa se inmoaie putin. Adaugam varza peste ceapa calita, iar cind este aproape gata...
Porc in lapte cu cartofi
Bucata de carne asa intreaga o legam cu o ata de bucatarie, sau nu in cazul meu, o punem intr-o cratita, iar peste ea punem lapte, aproximativ un litru, cit sa depaseasca carnea. Mai punem in cratita morcovul curatat si taiat in doua si ceapa la fel,sare si piper dupa gust. Punem un capac si...
Frigarui aromate Tandoori
Carnea de curcan spalata si curatata de pielite, la mine au mai ramas, o taiem in cuburi nu prea mari dar nici mici, sa le putem pune pe un bat pt frigarui. Ciupercile le spalam si pe ele, iar daca sunt prea mari le taiem in jumatate. Facem o marinata din iaurt, lamaie, ulei, ceapa tocata marunt,...
Drob din ficat de pui cu condimente indiene
Ficatul proaspat pe care l-am cumparat nu era pe placul meu, asa ca ce sa fac cu el?? L-am spalat, l-am curatat de pielite si l-am pus intr-o tigaie cu 2 lg ulei de masline si 1 lg unt,sare si piper proaspat macinat. Am pus capac pe tigaie ca acesta sa iasa inabusit si nu prajit si l-am...