Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si adaugam zaharul. Batem in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile.
Adaugam plicurile de crema si incorporam.
Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava...
Batem ouale cu zaharul apoi adaugam uleiul si faina. Omogenizam si turnam in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25*35).
Dam la cuptor pana se rumeneste foarte putin pe margini.
Din 300 ml apa, caise si cele 4 linguri de zahar facem un compot. Il lasam sa se raceasca. ...
Aluat : Fierbem apa impreuna cu uleiul. Cand clocoteste o dam deoparte si adaugam imediat faina amestecand rapid. Lasam sa se racoreasca. Adaugam ouale unul cate unul si le incorporam cu mixerul. Trebuie sa rezulte o compozitie nu foarte groasa, care sa nu curga de pe lingura. Asadar, cantitatea...
Curatam nucile de coaja verde protejandu-ne cu ajutorul unor manusi . In timp ce le curatam le punem direct intr-un vas cu apa. Dupa ce am terminat scurgem apa si punem alta curata. Le lasam 24 de ore timp in care le schimbam de doua-trei ori apa pana ce nu va mai fi verzuie ....
Culegem crengutele cu flori de salcam. Mare atentie la albine!
Desprindem floricelele de pe ciorchine. La clatim bine in cateva ape.
Facem un sirop din apa si zahar. Cand clocoteste adaugam florile de salcam, zeama de lamaie si zaharul vanilat.
Lasam sa fiarba pana capata...
Desprindem petalele trandafirilor. Nu folosim orice fel de trandafiri, ci acesti trandafirasi roz, foarte parfumati, speciali pentru dulceata.
Rupem portiunea alba a petalelor si apoi le frecam cu sare de lamaie pana incep sa isi lase zeama.
Fierbem apa impreuna cu zaharul pana...
Blat : Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina, praful de copt si cacao. Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica. Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mic.
Lasam blatul sa se...
Fierbem apa impreuna cu uleiul. Cand clocoteste o dam deoparte si adaugam imediat faina amestecand rapid. Lasam sa se racoreasca. Adaugam ouale unul cate unul si le incorporam.
Trebuie sa rezulte o compozitie nu foarte groasa, care sa nu curga de pe lingura. Asadar cantitatea de oua poate fi...
Punem intr-un vas taratele de ovaz, faina, praful de copt si scortisoara. Adaugam margarina moale si mierea.
Framantam bine cu mainile pana obtinem o compozitie omogena. Dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Aplatizam bila de aluat cu mana si o asezam pe suprafata de lucru...
Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut, adaugam putina faina si obtinem o maia pe care o lasam la dospit.Intr-un lighean cernem faina si adaugam maiaua, laptele caldut, ouale batute cu zaharul si coaja de lamaie.
Framantam cu mainile aluatul adaugand din cand in cand untul...
Primul pas este pregatirea ingredientelor si este foarte important sa le pregatim de cu seara pentru ca toate trebuie sa fie la aceeasi temperatura.
Faina trebuie sa fie foarte bine uscata , ideal este sa fie pastrata in spatii lipsite de umiditate, eventual o puneti seara cca o ora pe...
Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam uleiul iar la final incorporam faina si praful de copt.
Adaugam fructele congelate.
Turnam compozitia in tava unsa cu putin ulei.
Dam la cuptor pe care il incingem in prealabil. Il coacem la foc mare in primele 15 minute apoi lasam...
Batem ouale cu zaharul .
Topim ciocolata impreuna cu uleiul la microunde , lasam sa se racoreasca putin si adaugam peste oua.
Adaugam laptele si esenta de rom.Adaugam faina, pliculetul de praf de copt si omogenizam.
Turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt.
Dam la cuptor....
Preparam mai intai blatul . Batem albusurile pana devin spuma tare, astfel incat daca intoarcem castronul cu fundul in sus sa nu curga. E foarte important sa fie castronul curat si sa nu existe urme de galbenus in albusuri. Adaugam apoi putin cate putin zaharul si cream of tartar si batem pana...
Punem intr-un bol iaurtul, ouale, zaharul si uleiul. Mixam si apoi adaugam faina, praful de copt si sarea. Mestecam bine pana se omogenizeaza compozitia.
Taiem capsunile cubulete si le adaugam .
Tapetam forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia.
Dam la cuptor pana...
Batem galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Dizolvam pudra de matcha in putina apa fiarta.Pentru cei care nu stiu matcha este pudra de ceai verde. Adaugam in compozitia de galbenusuri.
Adaugam faina si omogenizam.Batem spuma albusurile apoi le incorporam in...
Curatam merele si le taiem cubulete. Adaugam o lingura zahar si le punem pe aragaz pana se inmoaie.
Taiem painea cubulete si turnam peste ea laptele.
Tapetam o tava cu hartie de copt si punem painea si merele.
Batem ouale cu zaharul si le turnam deasupra.
Dam la cuptor pana se...
Frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Adaugam laptele si omogenizam. Lasam la dospit.
Inglobam apoi ouale unul cate unul.
Alternam cu faina amestecata cu zaharul.
Dupa ce am incorporat toata faina si ouale incepem sa adaugam untul la temperatura camerei. Adaugam...
Tiramisu reţetă la pahar
Batem frisca lichida pana devine tare. Frecam 2 pliculete de nes cu 1 lingura zahar si o lingura apa si adaugam peste frisca.Omogenizam.
Frecam galbenusurile cu zahar pana devin cremoase. Punem vasul la bain marie si frecam in continuare pana incepe sa se...
Curata merele, le taiem cubulete si le punem intr-un vas. Presaram peste ele zaharul si scortisoara.
Punem merele pe foc pana incep sa isi lase zeama si s-au inmuiat bine. Le pasam cu dosul lingurii avand grija sa lasam si bucati intregi. Le dam deoparte sa se raceasca.
Intr-un vas...
Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam pudra de vanilie amestecata cu esenta.
Adaugam oul si il incorporam apoi adaugam apa si faina. Omogenizam compozitia si dam la frigider pentru cel putin 30 minute.
Punem aluatul pe suprafata de lucru infainata framantam usor pana...
Fierbem laptele cu 100 gr zahar si cu grisul. Amestecam continuu pana incepe sa se ingroase.Lasam sa se racoreasca.
Adaugam vanilia si galbenusurile. Batem spuma tare albusurile si le incorporam in compozitie.
Ungem o tava de chec cu unt si turnam jumatate din compozitia de gris....
Amestecam faina intregrala, taratele de ovaz, zaharul brun, praful de copt si sarea. Adaugam peste ele untul topit oul si coaja de lamaie si amestecam.
Fructele goji le stropim cu zeama de lamaie si le lasam 1 minut apoi le adaugam la compozitie.
Dam la frigider pentru cel putin...
Batem ouale cu zaharul si cand compozitia devine incepe sa se ingroase adaugam faina amestecand pana la omogenizare . Impartim in doua si coacem pe rand in forma de tort cu margini detasabile.
Cand s-au rumenit putin le scoatem si lasam sa se raceasca. Asezam un blat pe un platou, punem...
Punem intr-o craticioara laptele impreuna cu 200 gr zahar si il lasam pe foc pana se dizolva zaharul.Laptele nu trebuie sa fiarba.
Punem doua plicuri de gelatina intr-un castronel si adaugam apa rece cat sa o acopere. Lasam sa se hidrateze apoi o punem peste frisca lichida si punem pe...
Din ingredientele enumerate framantatam un aluat pe care il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora.
Punem aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina si intindem o foaie rotunda. Punem foaia in forma de tarta unsa cu unt si o presam cu mana .Indepartam excesul de aluat si...
Batem ouale cu zaharul pana devine compozitia cremoasa. Adaugam faina , zaharul si praful de copt si cacao si omogenizam. Visinile fara samburi se pun cu cateva ore inainte impreuna cu cele 4 linguri de zahar pana isi lasa toata zeama.
Scurgem visinele si dam zeama deoparte. Turnam...
Curatam coaja perelor cu ajutorul cutitului pentru legume fara sa taiem coditele.
Punem intr-o craticioara vinul, zaharul, scortisoara (pudra sau batoane) si cuisoarele. Punem pe foc si cand clocoteste adaugam perele.
Le lasam sa fiarba pana ce intra furculita cu usurinta in ele apoi le...
Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa.
Adaugam faina si praful de copt si omogenizam .Punem aluatul in forma unsa in prealabil cu unt .
Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste .
Batem untul pana se spumeaza apoi adaugam treptat zaharul pudra si zeama de lamaie si...
Prajitura "Creme a la Creme"
Separam galbenusurile de albusuri. Batem albusurile pana devin spuma tare si adaugam zaharul. Batem in continuare pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile. Adaugam plicurile de crema si incorporam. Turnam compozitia in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava...
Prajitura cu caise si iaurt
Batem ouale cu zaharul apoi adaugam uleiul si faina. Omogenizam si turnam in tava tapetata cu hartie de copt (dimensiuni tava 25*35). Dam la cuptor pana se rumeneste foarte putin pe margini. Din 300 ml apa, caise si cele 4 linguri de zahar facem un compot. Il lasam sa se raceasca. ...
Desert eclere cu crema de vanilie si frisca
Aluat : Fierbem apa impreuna cu uleiul. Cand clocoteste o dam deoparte si adaugam imediat faina amestecand rapid. Lasam sa se racoreasca. Adaugam ouale unul cate unul si le incorporam cu mixerul. Trebuie sa rezulte o compozitie nu foarte groasa, care sa nu curga de pe lingura. Asadar, cantitatea...
Dulceata de nuci verzi
Curatam nucile de coaja verde protejandu-ne cu ajutorul unor manusi . In timp ce le curatam le punem direct intr-un vas cu apa. Dupa ce am terminat scurgem apa si punem alta curata. Le lasam 24 de ore timp in care le schimbam de doua-trei ori apa pana ce nu va mai fi verzuie ....
Dulceata din flori de salcam
Culegem crengutele cu flori de salcam. Mare atentie la albine! Desprindem floricelele de pe ciorchine. La clatim bine in cateva ape. Facem un sirop din apa si zahar. Cand clocoteste adaugam florile de salcam, zeama de lamaie si zaharul vanilat. Lasam sa fiarba pana capata...
Dulceata de trandafiri
Desprindem petalele trandafirilor. Nu folosim orice fel de trandafiri, ci acesti trandafirasi roz, foarte parfumati, speciali pentru dulceata. Rupem portiunea alba a petalelor si apoi le frecam cu sare de lamaie pana incep sa isi lase zeama. Fierbem apa impreuna cu zaharul pana...
Desert tort cu ciocolata, mascarpone si capsuni
Blat : Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul si compozitia devine cremoasa. Adaugam faina, praful de copt si cacao. Adaugam ciocolata amaruie rasa pe razatoarea mica. Omogenizam si turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor la foc mic. Lasam blatul sa se...
Tort ecler
Fierbem apa impreuna cu uleiul. Cand clocoteste o dam deoparte si adaugam imediat faina amestecand rapid. Lasam sa se racoreasca. Adaugam ouale unul cate unul si le incorporam. Trebuie sa rezulte o compozitie nu foarte groasa, care sa nu curga de pe lingura. Asadar cantitatea de oua poate fi...
Biscuiti digestivi cu miere si scortisoara (de post)
Punem intr-un vas taratele de ovaz, faina, praful de copt si scortisoara. Adaugam margarina moale si mierea. Framantam bine cu mainile pana obtinem o compozitie omogena. Dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Aplatizam bila de aluat cu mana si o asezam pe suprafata de lucru...
Cozonac evantai cu scortisoara
Dizolvam drojdia in cateva linguri de lapte caldut, adaugam putina faina si obtinem o maia pe care o lasam la dospit.Intr-un lighean cernem faina si adaugam maiaua, laptele caldut, ouale batute cu zaharul si coaja de lamaie. Framantam cu mainile aluatul adaugand din cand in cand untul...
Cozonac floare
Primul pas este pregatirea ingredientelor si este foarte important sa le pregatim de cu seara pentru ca toate trebuie sa fie la aceeasi temperatura. Faina trebuie sa fie foarte bine uscata , ideal este sa fie pastrata in spatii lipsite de umiditate, eventual o puneti seara cca o ora pe...
Chec cu fructe de padure si glazura de ciocolata alba
Batem ouale cu zaharul pana se topeste zaharul. Adaugam uleiul iar la final incorporam faina si praful de copt. Adaugam fructele congelate. Turnam compozitia in tava unsa cu putin ulei. Dam la cuptor pe care il incingem in prealabil. Il coacem la foc mare in primele 15 minute apoi lasam...
Tort cu crema de iaurt si zmeura
Batem ouale cu zaharul . Topim ciocolata impreuna cu uleiul la microunde , lasam sa se racoreasca putin si adaugam peste oua. Adaugam laptele si esenta de rom.Adaugam faina, pliculetul de praf de copt si omogenizam. Turnam in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptor....
Tort de inghetata cu ciocolata, zmeura si bezea
Preparam mai intai blatul . Batem albusurile pana devin spuma tare, astfel incat daca intoarcem castronul cu fundul in sus sa nu curga. E foarte important sa fie castronul curat si sa nu existe urme de galbenus in albusuri. Adaugam apoi putin cate putin zaharul si cream of tartar si batem pana...
Tort panna cotta cu jeleu de capsuni
Punem intr-un bol iaurtul, ouale, zaharul si uleiul. Mixam si apoi adaugam faina, praful de copt si sarea. Mestecam bine pana se omogenizeaza compozitia. Taiem capsunile cubulete si le adaugam . Tapetam forma de tort cu hartie de copt si turnam compozitia. Dam la cuptor pana...
Minitortulete cu crema de branza si matcha
Batem galbenusurile cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Dizolvam pudra de matcha in putina apa fiarta.Pentru cei care nu stiu matcha este pudra de ceai verde. Adaugam in compozitia de galbenusuri. Adaugam faina si omogenizam.Batem spuma albusurile apoi le incorporam in...
Budinca de paine cu mere si sos de vanilie
Curatam merele si le taiem cubulete. Adaugam o lingura zahar si le punem pe aragaz pana se inmoaie. Taiem painea cubulete si turnam peste ea laptele. Tapetam o tava cu hartie de copt si punem painea si merele. Batem ouale cu zaharul si le turnam deasupra. Dam la cuptor pana se...
Brioche Suisse
Frecam drojdia cu o lingura de zahar pana se lichefiaza. Adaugam laptele si omogenizam. Lasam la dospit. Inglobam apoi ouale unul cate unul. Alternam cu faina amestecata cu zaharul. Dupa ce am incorporat toata faina si ouale incepem sa adaugam untul la temperatura camerei. Adaugam...
Tiramisu reţetă la pahar
Tiramisu reţetă la pahar Batem frisca lichida pana devine tare. Frecam 2 pliculete de nes cu 1 lingura zahar si o lingura apa si adaugam peste frisca.Omogenizam. Frecam galbenusurile cu zahar pana devin cremoase. Punem vasul la bain marie si frecam in continuare pana incepe sa se...
Desert la pahar cu mere, crema de branza si sos caramel
Curata merele, le taiem cubulete si le punem intr-un vas. Presaram peste ele zaharul si scortisoara. Punem merele pe foc pana incep sa isi lase zeama si s-au inmuiat bine. Le pasam cu dosul lingurii avand grija sa lasam si bucati intregi. Le dam deoparte sa se raceasca. Intr-un vas...
Tarte cu crema de ciocolata si zmeura
Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam pudra de vanilie amestecata cu esenta. Adaugam oul si il incorporam apoi adaugam apa si faina. Omogenizam compozitia si dam la frigider pentru cel putin 30 minute. Punem aluatul pe suprafata de lucru infainata framantam usor pana...
Budinca de gris cu fructe de padure
Fierbem laptele cu 100 gr zahar si cu grisul. Amestecam continuu pana incepe sa se ingroase.Lasam sa se racoreasca. Adaugam vanilia si galbenusurile. Batem spuma tare albusurile si le incorporam in compozitie. Ungem o tava de chec cu unt si turnam jumatate din compozitia de gris....
Biscuiti digestivi cu tarate de ovaz si goji
Amestecam faina intregrala, taratele de ovaz, zaharul brun, praful de copt si sarea. Adaugam peste ele untul topit oul si coaja de lamaie si amestecam. Fructele goji le stropim cu zeama de lamaie si le lasam 1 minut apoi le adaugam la compozitie. Dam la frigider pentru cel putin...
Fantezie cu portocale
Batem ouale cu zaharul si cand compozitia devine incepe sa se ingroase adaugam faina amestecand pana la omogenizare . Impartim in doua si coacem pe rand in forma de tort cu margini detasabile. Cand s-au rumenit putin le scoatem si lasam sa se raceasca. Asezam un blat pe un platou, punem...
Panna Cotta cu jeleu de portocale
Punem intr-o craticioara laptele impreuna cu 200 gr zahar si il lasam pe foc pana se dizolva zaharul.Laptele nu trebuie sa fiarba. Punem doua plicuri de gelatina intr-un castronel si adaugam apa rece cat sa o acopere. Lasam sa se hidrateze apoi o punem peste frisca lichida si punem pe...
Tarta cu ciocolata
Din ingredientele enumerate framantatam un aluat pe care il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Punem aluatul pe blatul de lucru presarat cu faina si intindem o foaie rotunda. Punem foaia in forma de tarta unsa cu unt si o presam cu mana .Indepartam excesul de aluat si...
Prajitura cu visine si ciocolata
Batem ouale cu zaharul pana devine compozitia cremoasa. Adaugam faina , zaharul si praful de copt si cacao si omogenizam. Visinile fara samburi se pun cu cateva ore inainte impreuna cu cele 4 linguri de zahar pana isi lasa toata zeama. Scurgem visinele si dam zeama deoparte. Turnam...
Pere umplute in foietaj
Curatam coaja perelor cu ajutorul cutitului pentru legume fara sa taiem coditele. Punem intr-o craticioara vinul, zaharul, scortisoara (pudra sau batoane) si cuisoarele. Punem pe foc si cand clocoteste adaugam perele. Le lasam sa fiarba pana ce intra furculita cu usurinta in ele apoi le...
Tort cos cu trandafiri
Batem ouale cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam .Punem aluatul in forma unsa in prealabil cu unt . Dam la cuptor la foc mediu pana se rumeneste . Batem untul pana se spumeaza apoi adaugam treptat zaharul pudra si zeama de lamaie si...