Pere umplute in foietaj

de vio_dreams in Dulciuri, 4 Feb 2013 | 8303 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 kg pere tari
  • 1 pachet aluat foietaj
  • 300 gr migdale macinate
  • 3 linguri miere albine
  • 1/2 l vin alb
  • 200 gr zahar
  • scortisoara
  • nucsoara
  • cuisoare
  • 1 galbenus
  • frunze menta
Portii: 4
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Pere umplute in foietaj:

Curatam coaja perelor cu ajutorul cutitului pentru legume fara sa taiem coditele.

Punem intr-o craticioara vinul, zaharul, scortisoara (pudra sau batoane) si cuisoarele. Punem pe foc si cand clocoteste adaugam perele.

Le lasam sa fiarba pana ce intra furculita cu usurinta in ele apoi le scoatem pe o farfurie si le lasam sa se racoreasca.

Scoatem cotorul perelor cu mare atentie ca sa nu strapungem para .

Eu am folosit un instrument special pentru asa ceva, un dispozitiv de scobit mere

Amestecam migdalele macinate grosier cu mierea de albine si umplem fiecare para cu pasta obtinuta .

Taiem foietajul fasii subtiri si il infasuram in jurul perelor pana ajungem la codita. Aveti grija ca in momentul in care puneti foietajul perele sa fie usor umede ca sa nu se dezlipeasca si sa cada.

Batem galbenusul si ungem toata suprafata inclusiv codita pentru a avea un aspect frumos .

Punem perele in tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptor , la foc mic, pana se rumeneste frumos foietajul .

Lasati sa se raceasca apoi serviti.

Daca ti-a placut reteta noastra "Pere umplute in foietaj" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (14)

Bya Ralu 1

19.03.2013, 14:54

vio_dreams 1

23.03.2013, 03:51

Krystyan Trendy 1

07.11.2013, 09:36

delicioase

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

Cookies cu Oreo - Desertul delicios și fraged pe care îl vei adora

pe 06.09 la 09:10

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert pere umplute, imbracate in foietaj