vio_dreams

1

Bucataras
incepator

Galati

Bucataras din 21.06.2010

RETETE111
PRIETENI100
Retete / Dulciuri

Desert la pahar cu cus-cus si gutui

In Dulciuri la 19 Oct 2014

Curatam gutuile iar coaja si cotoarele le punem intr-o craticioara, le acoperim cu apa si le lasam sa fiarba pana aceste devin moi. strecuram lichidul obtinut si il punem intr-un vas impreuna cu 200 gr zahar. Lasam sa fiarba pana capata consistenta unui sirop gros.  Il lasam deoparte sa se...

Tarta Tatin cu gutui

In Prajituri la 19 Oct 2014

Intr-o craticioara caramelizam zaharul si adaugam apoi untul. amestecam pana se omogenizeaza. Curatam gutuile si le taiem feliute. Le punem in sosul caramel, adaugam scortisoara si lasam pe foc pana se inmoaie. Asezam gutuile pe fundul unei tavi. Turnam deasupra caramelul. Decupam foaia de...

Desert la pahar cu crema de iaurt si caise

In Dulciuri la 27 Sep 2014

Mixam smantana pentru frisca cu zaharul pudra pana ce aceasta devine ferma. Cantitatea de zahar poate varia in functie de gustul fiecaruia. Adaugam iaurtul pe care l-am scurs bine in prealabil. Omogenizam compozitia si adaugam esenta de vanilie. Insiropam piscoturile in zeama de compot....

Cinnamon Rolls

In Dulciuri la 27 Sep 2014

Amestecam faina cu drojdia. Adaugam ouale batute cu zaharul, untul topit si laptele caldut. Framantam un aluat pe care il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul. Intindem o foaie de aluat nu foarte groasa. Intr-un bol amestecam zaharul brun (eu am folosit Demerara) cu scortisoara si cu...

Tort Raffaello cu zmeura

In Torturi la 17 Sep 2014

Batem albusurile spuma si cand devin ferme adaugam zaharul. Mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam galbenusurile si apa. Omogenizam si adaugam faina, praful de copt si nuca de cocos. Amestecam  pana ce  sunt incorporate total. Tapetam forma de copt cu margini...

Uscatele

In Dulciuri la 17 Sep 2014

Batem usor ouale cu praful de sare. Adaugam faina putin cate putin. Nu va pot da o cantitate exacta de faina fiindca depinde in primul rand de cat de mare e oul, apoi ouale de tara au alta consistenta fata de cele de avicola,  faina de tara(cea macinata direct la moara)  e foarte...

Briose cu nectarine si lavanda

In Prajituri la 17 Sep 2014

Ingredientele le-am masurat cu o cana de 200 ml. Batem oul cu zaharul si adaugam laptele si untul topit.  Adaugam faina si praful de copt si omogenizam. Faina  o adagati putin cate putin fiindca e posibil sa trebuiasca mai multa sau mai putina. Jumatate din nectarine le taiem...

Fursecuri cu lavanda

In Dulciuri la 17 Sep 2014

Untul moale il batem cu zaharul pana devine cremos. Adaugam oul si mixam. Incorporam faina si praful de copt. Punem aluatul in folie si dam la rece pentru circa 30 minute.  Punem aluatul pe suprafata de lucru bine infainata si il framantam usor pana obtinem o bila de aluat compacta,...

Briose cu afine

In Prajituri la 17 Sep 2014

Amestecam intru-n bol laptele, uleiul, zaharul si esenta. Adaugam oul, apoi faina si praful de copt. Omogenizam si adagam afinele. Pastram cateva deoparte. Umplem hartitele de briose cam trei sferturi. Punem cateva afine deasupra si optional puteti presara putin zahar tos. Dam la...

Desert tort diplomat de mere

In Torturi la 17 Sep 2014

Blat : Batem ouale cu zaharul pana ce devin cremoase. Adaugam faina si praful de copt si omogenizam. Turnam compozitia in forma de tort tapetata cu hartie de copt si dam la cuptor la foc mic pana se rumeneste. Crema : Curatam merele de coaja si scoatem cotoarele. Le taiem feliute si le punem...

Negrese americane (Brownies)

In Prajituri la 19 Feb 2014

Punem untul impreuna cu ciocolata rupta cubulete intr-un vas la bain-marie (pe baie de aburi). Amestecam pana cand untul si ciocolata sunt complet topita si obtinem o compozitie omogena. Dam deoparte si o lasam sa se racoreasca usor. atentie nu o lasati foarte mult fiindca se va intari!...

Desert prajitura Krantz

In Prajituri la 15 Noi 2013

Blat : Batem albusurile spuma tare. Adaugam zaharul putin cate putin si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Macinam miezul de nuca si il punem peste albusurile batute. Omogenizam usor cu ajutorul unei spatule. Adaugam faina, putin cate putin si incorporam lejer, de jos in sus. Tapetam...

Delicioasa prajitura Tosca, cu blat cu mac si crema de vanilie

In Prajituri la 15 Noi 2013

Preparare Delicioasa prajitura Tosca, cu blat cu mac si crema de vanilie Batem albusurile cu un praf de sare pana devin ferme. Adaugam zaharul si mixam pana obtinem o bezea tare si lucioasa. Adaugam macul si cocosul.  Adaugam faina si amestecam usor cu ajutorul unei spatule....

Prajitura frageda cu dovleac

In Prajituri la 15 Noi 2013

Taiem dovleacul in bucati mai mici apoi il curatam de coaja. Radem dovleacul pe razatoarea mare si il punem intr-un vas. Adaugam zaharul, untul si scortisoara si il lasam pe foc pana se inmoaie bine de tot dovleacul. Adaugam amidonul in ploaie si amestecam. Dam deoparte sa se racoreasca....

Strudel cu dovleac

In Dulciuri la 15 Noi 2013

Curatam dovleacul si il taiem in bucati potrivit de mari. Radem bucatile de dovleac pe razatoarea mare si adaugam zaharul. Cel mai bine e sa potriviti dupa gust. Calim dovleacul cu zaharul si cand incepe sa se inmoaie adaugam amidonul si lasam pe foc pana se ingroasa usor. Dam deoparte,...

Tarta cu ciocolata in doua culori

In Dulciuri la 17 Sep 2013

Pregatim mai intai aluatul. Din ingredientele enumerate framantatam un aluat pe care il dam la frigider pentru cel putin jumatate de ora. Punem aluatul pe blatul de lucru bine infainat framantam pana ajungem la consistenta potrivita si intindem o foaie rotunda.  Punem foaia in forma de...

Pariziene cu mere

In Dulciuri la 15 Sep 2013

Batem ouale cu zaharul. Dizolvam mierea, untul si drojdia in laptele cald. Le amestecam si adaugam faina, putin cate putin.  Lasam la dospit. Rasturnam aluatul pe masa infainata si framantam pana ajungem la consistenta optima. Intindem un dreptunghi pe care il taiem im mai multe...

desert cheesecake marmorat cu ciocolata

In Prajituri la 10 Sep 2013

Blat : Dam biscuitii la robot. Topim ciocolata impreuna cu frisca lichida si untul. Amestecam bine si intindem compozitia de biscuiti in forma de tort tapetata cu hartie de copt. Dam la rece. Crema de ciocolata : Topim mai intai ciocolata impreuna cu frisca lichida si nessul. Lasam sa se...

Tarte cu prune si bezea

In Dulciuri la 26 Aug 2013

Mixam untul cu zaharul pudra pana devine cremos. Adaugam oul si il incorporam apoi adaugam apa si faina. Omogenizam compozitia si dam la frigider pentru cel putin 30 minute. Punem aluatul pe suprafata de lucru infainata framantam usor pana devine maleabil si intindem o foaie. Decupam 6...

Chec cu mure

In Dulciuri la 26 Aug 2013

Batem ouale cu zaharul pana compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul  si romul apoi incorporam faina si praful de copt. Adaugam murele curatate si spalate. Turnam compozitia in tava de chec tapetata cu hartie de copt.  Dam la cuptor pana se rumeneste usor. Lasam sa se raceasca...

Dulceata din fructe de soc

In Dulceata / Gem la 26 Aug 2013

Desfacem bobitele de soc de pe crengute. Vom alege doar fructele bine coapte. Le spalam in doua trei ape si le lasam deoparte. Intr-un vas fierbem apa impreuna cu zaharul pana se transforma in sirop. Adaugam fructele de soc, zaharul vanilat si zeama de lamaie. Din acest moment fierbem...

Prajitura cu mere si bezea

In Prajituri la 26 Aug 2013

Batem galbenusurile cu zaharul. Adaugam uleiul praful de copt stins cu zeama de lamaie, drojdia si faina. Adaugam apa fiarta si amestecam repede pana obtinem un aluat  ca o smantana mai groasa, dar care sa curga din lingura.  Daca aluatul va fi prea subtire merele se vor duce la fund si...

Prajitura cu ciocolata si zmeura

In Prajituri la 26 Aug 2013

Batem ouale  cu zaharul pana ce compozitia devine cremoasa. Adaugam uleiul, faina si cacao si omogenizam. Impartim compozitia in doua si coacem cele doua blaturi in tava tapetata cu hartie de copt.  Cat stau blaturile la cuptor pregatim siropul si crema.  Pentru sirop fierbem...

Panna cotta cu zmeura

In Dulciuri la 22 Aug 2013

Intr-un vas punem laptele si frisca lichida. Le incalzim dar fara sa le aducem pana la punctul de fierbere. Adaugam esenta de rom si gelatina dizolvata conform indicatiilor de pe ambalaj. Turnam in cupe trei sferturi din compozitie. Dam la frigider dar nu pana se intareste de tot ci doar cat sa...

Tarta rustica cu prune

In Dulciuri la 22 Aug 2013

  Desfacem prunele in doua, indepartam samburii si le punem intr-un vas. Adaugam zaharul brun si scortisoara si le calim pana incep sa se inmoaie si isi lasa siropul.  Dam deoparte si lasam sa se raceasca. Frecam untul cu zaharul pudra, incorporam oul, apoi adaugam apa si faina....

Desert prajitura savarina

In Prajituri la 9 Iul 2013

Aluat : Dizolvam zaharul in laptele caldut. Adaugam ouale batute cu un praf de sare si uleiul. Incorporam apoi faina si drojdia. Omogenizam. Ungem formele de savarine cu unt apoi le umplem trei sferturi cu aluat.  Le lasam la dospit 30 minute. Le dam la cuptor pana se rumenesc usor....

Strudel cu cirese

In Dulciuri la 4 Iul 2013

Spalam ciresele, le scoatem samburii si le punem intr-un vas impreuna cu zaharul si amidonul. Le dam in cateva clocote mestecand continuu pana cand compozitia devine ca o budinca. Lasam sa se racoreasca. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de dulci sunt ciresele. Intindem...

Tarta cu cirese

In Dulciuri la 4 Iul 2013

Spalam ciresele si le scoatem samburii. Punem intr-o craticioara ciresele impreuna cu zaharul si amidonul. Cantitatea de zahar poate varia in functie de cat de dulci sunt ciresele si de preferintele fiecaruia. Le lasam sa fiarba la foc mic, mestecand continuu pana cand incepe sa se ingroase...

Fursecuri cu coacaze rosii

In Dulciuri la 4 Iul 2013

Mixam untul cu zaharul pudra pana capata consistenta unei creme. Incorporam ouale unul cate unul. Adaugam faina si extractul de vanilie si omogenizam. Punem coacazele si le incorporam usor in aluat astfel incat sa nu  spargem bobitele si sa coloreze aluatul. Punem gramajoare de...

Desert cheesecake rece cu ciocolata si zmeura

In Prajituri la 2 Iul 2013

Blat : Macinam biscuitii la robot. Adaugam untul si ciocolata topita. Amestecam bine. Vom obtine o compozitie destul de moale.  Tapetam forma de tort cu hartie de copt si punem compozitia de biscuiti in forma. Nivelam si dam la frigider pana se intareste. Crema : Mascarponele il...

Afisate 1 - 30 din 59 retete    

Postari recente

publicat la 19.10.2014

Tarta Tatin cu gutui

Horosmopul tau de astazi:

Gemeni

Astazi reusesti sa iti uiti iarasi PIN-ul. Noroc cu astrele ca te ajuta si ti-l zic. Acesta este ****.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]