Legumele se curata si se taie: prazul, rondele, iar morcovul, usturoiul si ardeiul, marunt.
Carnea se spala si se taie bucati mici, pentru a fierbe repede. Orezul se spala bine in cateva ape.
Se incinge uleiul si in el se pun bucatelele de carne.
Se amesteca si se lasa pana cand se...
Carnea de porc se taie in bucati potrivite, se presara cu putina sare si se rumeneste usor. Se taie carnatii dupa preferinta si se rumenesc si ei. Se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt si se amesteca timp de un minut. Urmeaza ardeiul si rosiile taiate marunt, sosul de rosii din...
Cartofii se curata, spala si se pun la fiert cu sare, iar usturoiul se curata, spala si se taie marunt.
Branza se marunteste cu mana si se amesteca cu usturoiul.
Pieptul de pui se taie in bucati care sa poata fi rulate mai apoi.
Fiecare bucata se bate bine, ca pentru snitel, se prsara cu...
Usturoiul se taie marunt si se caleste usor in ulei.Se adauga rosiile taiate marunt, dovlecelul taiat cubulete, foaia de dafin, busuioc, oregano, sare si apa.
Se lasa sa fiarba 20 de minute , la foc mic, dupa care se adauga tonul. Se condimeneteaza cu piper, se mai lasa 2 minute si apoi se...
Se spala fasolea si se lasa la hidratat peste noapte.
Se pune la fiert , iar dupa ce da in clocot se strecoara, se arunca apa iar fasolea se pune in continuare la fiert in alta apa, fierbinte.
Operatiunea se repeta de inca doua ori.
Cand punem fasolea in apa finala, punem si sare si lasam...
Se curata cartofii,se spala, se taie in bucati mari (sau se lasa intregi daca sunt mici) si se amesteca bine cu sare, piper , 3 linguri ulei de masline , putin rozmarin si apoi se aseaza in vasul termorezistent.Intre ei se aseaza usturoiul verde si foaia de dafin.
Aripioarele se spala si la...
Se spala ciupercile, se taie felii (cu tot cu codite) si se fierb in apa cu sare timp de 15-20 minute.
Se face maioneza dintr-un galbenus de ou, iar in ea se adauga smantana, sare, piper, marar si lemongrass. Se amesteca bine si urmeaza muschiul file taiat cubulete si ciupercile (care se...
Ceapa se spala si se taie rondele, aripioarele se spala si se lasa la scurs, iar usturoiul si rosiile din conserva se taie marunt, la randul lor.
Se pune uleiul la incins iar in el se rumenesc usor pe ambele parti, aripioarele, condimentate in prealabil cu sare si piper.
Dupa ce s-au...
Se spala aripioarele si apoi se dau in cateva clocote. Se lasa la scurs.
Ouale se bat bine , iar apoi se adauga faina treptat, amestecand bine pana la omogenizare. Urmeaza sarea, piperul, condimentele China, un praf de lemongrass si patrunjelul taiat marunt.Se amesteca totul bine, urmand ca la...
Blatul:
Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Peste ele se adauga faina , in ploaie si se amesteca usor pana se incorporeaza.
Galbenusurile se freaca bine cu praful de copt si esenta de coniac si de rom(in cantitati dupa preferinta). Peste ele se adauga...
Ceapa si usturoiul se curata, spala si se taie marunt impreuna cu rosiile.Pieptul de pui se spala si se taie cubulete.
Se pun cateva linguri de ulei intr-o cratita si calim putin ceapa si usturoiul, pana incep sa se inmoaie.Adaugam rosiile, bulionul, pieptul de pui, 200 ml apa, foile de dafin,...
Se scurge conserva de ton de ulei si se rastoarna in vasul in care vrem sa preparam salata.
Untul se topeste, iar in el se adauga zeama de lamaie.Se amesteca, iar acest sos se torna peste ton.Urmeaza ceapa taiata rondele (dupa ce s-a curatat si spalat, in prealabil :) ).
Se...
Coastele de miel se spala, se freaca cu lamaie, se ung cu ulei de masline, sare, piper, putin curry, menta si se pun intr-o marinada fomata din vin, apa, sos de soia si cativa catei de usturoi. Dupa o ora (cel putin) se rumenesc frumos pe gratar :)
Frunzele de salata se spala frunza cu...
Pulpa de miel se spala , se sterge , se freaca pe ambele parti cu jumatatea de lamaie apoi se unge cu ulei de masline. Urmeaza sarea, piperul, un praf de curry si ierburile:rozmarin, salvie si menta. Astfel imbracata pulpa se aseaza in vasul (eu am pus in vas de sticla termorezistent, cu capac)...
Ciupercile se lasa la hidratat in apa rece o ora, iar mai apoi eu le-am pus in apa fierbinte si le-am lasat sa dea intr-un clocot. Le-am strecurat si le-am lasat deoparte. Legumele se spala si se taie dupa preferinta. Pieptul de pui taiat in fasiute se pune la prajit in wok, la foc iute, cateva...
Se toaca carnea, iar apoi se incorporeaza restul ingredientelor si se framanta bine sau se omogenizeaza in robotul de bucatarie (painea se inmoaie in apa si se scurge bine iar sarea, piperul, curry si ghimbirul se pun in cantitati dupa preferinta).
Se formeaza chiftelele trecand carnea prin...
Se pune pe foc intr-un vas laptele, margarina, cacaoa si jumatate din zahar.
Se amesteca din cand in cand si se iau de pe foc dupa ce s-au omogenizat bine si s-a topit zaharul.
Din aceasta compozite se scot 15 linguri intr-un alt vas si se lasa deoparte. Compozitia initiala se lasa la racit....
Se spala pieptul de pui, se curata legumele, se spala la randul lor si se taie totul dupa preferinta.
Eu am folosit legume congelate (le toc cu robotul si le asez frumusel in congelator :) ).
Bucatelele de piept de pui se pun in apa rece, iar dupa ce dau in clocot se...
Tiramisu reţetă originală
Se prepara cei 500 ml. de cafea tare (pentru mine "tare" a insemnat 500 ml. apa si 7 lingurite cafea) si care nu se indulceste (chestie de gust).
Se separa ouale, galbenusurile se pun intr-un vas, pe bain-marie impreuna cu jumatate din zahar si se...
Se spala pieptul de pui, legumele se curata (dupa caz), spala si totul se taie fasii. Mai putin prazul si usturoiul care se taie rondele.Mugurii de bambus se scot din borcan si se clatesc bine cu apa rece.
Se incinge wokul cu doua linguri de ulei si se rumenesc bucatile de piept de pui...
Se bat ouale cu putina sare (eu adaug si putin lapte, ca sa fie mai pufoasa) iar peste ele se adauga salamul, sunca , leusteanul si cascavalul.
Se toarna compozitia in tigaia incinsa cu putin ulei de masline si se rumeneste frumos pe ambele parti.
Pofta buna!:)
Se taie marunt ceapa, morcovul se taie felii si se pun in 200 ml. apa, impreuna cu o lingurita de knorr delikat si foaia de dafin. Se lasa sa fiarba 10 min., dupa care se adauga mazarea congelata, rosiile taiate marunt si se presara putin busuioc.
Din momentul in care amestecul da din nou in...
Se spala carnea de porc, se cresteaza , se maseaza bine cu sare grunjoasa si apoi se rumeneste pe ambele parti, la foc iute, in tigaie.
Intr-un vas de sticla termorezistent se pun apa, foile de dafin, usturoiul si carnea rumenita peste care se presara piper.Se acopera vasul si se da la cuptor,...
Fasolea se spala bine si se lasa la hidratat peste noapte, acoperita fiind cu apa. Apoi se pune la fiert, cu apa rece. Cand da in clocot se strecoara, apa se arunca, iar peste fasole se pune apa fierbinte. Operatiunea se repeta de trei ori, de fiecare data dupa ce apa da in clocot.
Dupa ce am...
Pilaf cu legume, carne si curry
Legumele se curata si se taie: prazul, rondele, iar morcovul, usturoiul si ardeiul, marunt. Carnea se spala si se taie bucati mici, pentru a fierbe repede. Orezul se spala bine in cateva ape. Se incinge uleiul si in el se pun bucatelele de carne. Se amesteca si se lasa pana cand se...
Tochitura (varianta mea :) )
Carnea de porc se taie in bucati potrivite, se presara cu putina sare si se rumeneste usor. Se taie carnatii dupa preferinta si se rumenesc si ei. Se adauga ceapa si usturoiul taiate marunt si se amesteca timp de un minut. Urmeaza ardeiul si rosiile taiate marunt, sosul de rosii din...
Rulouri din piept de pui cu garnitura de cartofi cu branza si marar
Cartofii se curata, spala si se pun la fiert cu sare, iar usturoiul se curata, spala si se taie marunt. Branza se marunteste cu mana si se amesteca cu usturoiul. Pieptul de pui se taie in bucati care sa poata fi rulate mai apoi. Fiecare bucata se bate bine, ca pentru snitel, se prsara cu...
Paste cu ton
Usturoiul se taie marunt si se caleste usor in ulei.Se adauga rosiile taiate marunt, dovlecelul taiat cubulete, foaia de dafin, busuioc, oregano, sare si apa. Se lasa sa fiarba 20 de minute , la foc mic, dupa care se adauga tonul. Se condimeneteaza cu piper, se mai lasa 2 minute si apoi se...
Fasole batuta
Se spala fasolea si se lasa la hidratat peste noapte. Se pune la fiert , iar dupa ce da in clocot se strecoara, se arunca apa iar fasolea se pune in continuare la fiert in alta apa, fierbinte. Operatiunea se repeta de inca doua ori. Cand punem fasolea in apa finala, punem si sare si lasam...
Cartofi noi cu aripioare de pui la cuptor
Se curata cartofii,se spala, se taie in bucati mari (sau se lasa intregi daca sunt mici) si se amesteca bine cu sare, piper , 3 linguri ulei de masline , putin rozmarin si apoi se aseaza in vasul termorezistent.Intre ei se aseaza usturoiul verde si foaia de dafin. Aripioarele se spala si la...
Salata de ciuperci
Se spala ciupercile, se taie felii (cu tot cu codite) si se fierb in apa cu sare timp de 15-20 minute. Se face maioneza dintr-un galbenus de ou, iar in ea se adauga smantana, sare, piper, marar si lemongrass. Se amesteca bine si urmeaza muschiul file taiat cubulete si ciupercile (care se...
Pui cu sos de rosii, miere si tarhon
Ceapa se spala si se taie rondele, aripioarele se spala si se lasa la scurs, iar usturoiul si rosiile din conserva se taie marunt, la randul lor. Se pune uleiul la incins iar in el se rumenesc usor pe ambele parti, aripioarele, condimentate in prealabil cu sare si piper. Dupa ce s-au...
Aripioare de pui pane
Se spala aripioarele si apoi se dau in cateva clocote. Se lasa la scurs. Ouale se bat bine , iar apoi se adauga faina treptat, amestecand bine pana la omogenizare. Urmeaza sarea, piperul, condimentele China, un praf de lemongrass si patrunjelul taiat marunt.Se amesteca totul bine, urmand ca la...
Tort cu ciocolata
Blatul: Se separa ouale, iar albusurile se bat spuma tare impreuna cu zaharul. Peste ele se adauga faina , in ploaie si se amesteca usor pana se incorporeaza. Galbenusurile se freaca bine cu praful de copt si esenta de coniac si de rom(in cantitati dupa preferinta). Peste ele se adauga...
Fasole pastai cu piept de pui
Ceapa si usturoiul se curata, spala si se taie marunt impreuna cu rosiile.Pieptul de pui se spala si se taie cubulete. Se pun cateva linguri de ulei intr-o cratita si calim putin ceapa si usturoiul, pana incep sa se inmoaie.Adaugam rosiile, bulionul, pieptul de pui, 200 ml apa, foile de dafin,...
Salata de ton
Se scurge conserva de ton de ulei si se rastoarna in vasul in care vrem sa preparam salata. Untul se topeste, iar in el se adauga zeama de lamaie.Se amesteca, iar acest sos se torna peste ton.Urmeaza ceapa taiata rondele (dupa ce s-a curatat si spalat, in prealabil :) ). Se...
Coaste de miel la gratar cu salata verde
Coastele de miel se spala, se freaca cu lamaie, se ung cu ulei de masline, sare, piper, putin curry, menta si se pun intr-o marinada fomata din vin, apa, sos de soia si cativa catei de usturoi. Dupa o ora (cel putin) se rumenesc frumos pe gratar :) Frunzele de salata se spala frunza cu...
Pulpa de miel si cartofi la cuptor
Pulpa de miel se spala , se sterge , se freaca pe ambele parti cu jumatatea de lamaie apoi se unge cu ulei de masline. Urmeaza sarea, piperul, un praf de curry si ierburile:rozmarin, salvie si menta. Astfel imbracata pulpa se aseaza in vasul (eu am pus in vas de sticla termorezistent, cu capac)...
Pui cu urechi de lemn
Ciupercile se lasa la hidratat in apa rece o ora, iar mai apoi eu le-am pus in apa fierbinte si le-am lasat sa dea intr-un clocot. Le-am strecurat si le-am lasat deoparte. Legumele se spala si se taie dupa preferinta. Pieptul de pui taiat in fasiute se pune la prajit in wok, la foc iute, cateva...
Chiftelute de porc
Se toaca carnea, iar apoi se incorporeaza restul ingredientelor si se framanta bine sau se omogenizeaza in robotul de bucatarie (painea se inmoaie in apa si se scurge bine iar sarea, piperul, curry si ghimbirul se pun in cantitati dupa preferinta). Se formeaza chiftelele trecand carnea prin...
Negresa
Se pune pe foc intr-un vas laptele, margarina, cacaoa si jumatate din zahar. Se amesteca din cand in cand si se iau de pe foc dupa ce s-au omogenizat bine si s-a topit zaharul. Din aceasta compozite se scot 15 linguri intr-un alt vas si se lasa deoparte. Compozitia initiala se lasa la racit....
Ciorba de pui cu legume
Se spala pieptul de pui, se curata legumele, se spala la randul lor si se taie totul dupa preferinta. Eu am folosit legume congelate (le toc cu robotul si le asez frumusel in congelator :) ). Bucatelele de piept de pui se pun in apa rece, iar dupa ce dau in clocot se...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Se prepara cei 500 ml. de cafea tare (pentru mine "tare" a insemnat 500 ml. apa si 7 lingurite cafea) si care nu se indulceste (chestie de gust). Se separa ouale, galbenusurile se pun intr-un vas, pe bain-marie impreuna cu jumatate din zahar si se...
Pui cu legume la wok
Se spala pieptul de pui, legumele se curata (dupa caz), spala si totul se taie fasii. Mai putin prazul si usturoiul care se taie rondele.Mugurii de bambus se scot din borcan si se clatesc bine cu apa rece. Se incinge wokul cu doua linguri de ulei si se rumenesc bucatile de piept de pui...
Omleta cu de toate
Se bat ouale cu putina sare (eu adaug si putin lapte, ca sa fie mai pufoasa) iar peste ele se adauga salamul, sunca , leusteanul si cascavalul. Se toarna compozitia in tigaia incinsa cu putin ulei de masline si se rumeneste frumos pe ambele parti. Pofta buna!:)
Mancare de mazare cu friganele
Se taie marunt ceapa, morcovul se taie felii si se pun in 200 ml. apa, impreuna cu o lingurita de knorr delikat si foaia de dafin. Se lasa sa fiarba 10 min., dupa care se adauga mazarea congelata, rosiile taiate marunt si se presara putin busuioc. Din momentul in care amestecul da din nou in...
Pulpa de porc la cuptor
Se spala carnea de porc, se cresteaza , se maseaza bine cu sare grunjoasa si apoi se rumeneste pe ambele parti, la foc iute, in tigaie. Intr-un vas de sticla termorezistent se pun apa, foile de dafin, usturoiul si carnea rumenita peste care se presara piper.Se acopera vasul si se da la cuptor,...
Iahnie de fasole
Fasolea se spala bine si se lasa la hidratat peste noapte, acoperita fiind cu apa. Apoi se pune la fiert, cu apa rece. Cand da in clocot se strecoara, apa se arunca, iar peste fasole se pune apa fierbinte. Operatiunea se repeta de trei ori, de fiecare data dupa ce apa da in clocot. Dupa ce am...