Punem întâi crutoanele la făcut : peste cubuleţele de dovleac se pune un pic de ulei, se amestecă bine ca să fie toate acoperite, se presară apoi cu sare şi cu piper din...
Ciupercile şi ceapa roşie se curăţă şi se toacă mai mare. Ceapa se pune la călit în puţin ulei până se înmoaie, apoi se adaugă ciupercile şi usturoiul, se...
Se bat albuşurile spumă tare cu un praf de sare şi cu zahărul. Se adaugă gălbenuşurile frecate cu ulei, apoi brânza rasă pe răzătoarea cu ochuri mici amestecată cu smantâna,...
Citricele se decojesc.
Grepfruitul se curata cu mai mare atentie de pelita albicioasa , aceasta fiind mai amaruie.
Se taie citricele in jumatati si apoi se feliaza.
Menta si afinele se...
Spalam toate legumele, taiem salata si rosii cherry in ½ sau ¼. Punem la fiert, in vase separate: fasolea, ouale si baby porumbul. Scurgem tonul de ulei, putem trece la...
Telemeaua se taie in cubulete si se marineaza impreuna cu oregano taiat marunt,uleiul de masline si otetul balsamic.
Nucile se rumenesc putin in tigaie,apoi se adauga amestecului de...
Blat: Separa galbenusurile de albusuri. Mixeaza galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana isi dubleaza volumul si se albesc, iar zaharul se topeste. Adauga in fir subtire uleiul, apoi...
1. Incepeti cu bezeaua – ea este una frantuzeasca. Pentru fiecare foaie de bezea bateti 150gr de albusuri ( 5 albusuri), mai intai cu o treime din zaharul pudra,...
Pentru blat, trebuie să scoatem albușurile de la congelator din timp și să le lăsăm să se dezghețe la temperatura camerei.
Presărăm sare peste albușuri și le mixăm până devin...
Curatam si spalam legumele sub jet de apa rece.
Ceapa se toaca marunt si se pune la sotat in ulei, alaturi de morcovii taiati rondele, telina taiata cubulete si de ardeii taiati fasii.
Adaugam...
Se feliaza salamul, sunca presata si carnatii.
Ciupercile se scurg si se mai maruntesc putin.
Cascavalul se da prin razatoarea mare.
Rosia se feliaza si ea.
Intr-o tava(33/43 cm) se aseaza...
Aluat:
Intr-o oala se punem apa, uleiul si un praf de sare.
Se pune apoi oala pe foc, se lasa sa dea intr-un clocot, apoi se da deoparte.
Se adauga faina cernuta si se mixeaza foarte bine....
Pentru prepararea supei procedam astfel:
Gaina se fierbe la foc mic cam doua ore. Dupa doua ore se pun in oala ceapa curatata si lasata intreaga, morcovii taiati in patru pe lungime, telina...
Tocam carnea cu masina de tocat carne sau cu robotul de bucatarie, fiecare cu ce are :). Eu si pt ceapa folosesc robotul.
Amestecam intr-un bol carnea, ceapa tocata, orezul spalat bine si scurs de...
Separam albusurile de galbenusuri si batem albusurile pana se intaresc apoi adaugam zaharul lingura cu lingura si mixam pana cand acesta se topeste (ca la bezele).
Se adauga apoi galbenusurile...
Zarzavatul se curata si se lasa intreg.
Se pune la fiert in apa cu vegeta cam 30 minute, pana sunt fierte.
Intre timp rosiile se spala si se taie bucati potrivite.
Rosiile eu le-am trecut...
Costita portionata,o punem in tigaie cu partea grasa in jos sa se topeasca apoi intoarcem;dupa ce s-a rumenit si s-a racit,o condimentam cu sare,piper si boia.
Usturoiul bine pisat,il punem...
Preparare Reteta traditionala de papanasi pufosi prajiti, cu branza de vaci
Am separat galbenusurile de albusuri.
Intr-un vas am amestecat branza, galbenusurile, zaharul vanilat si praful de...
Se caleste un morcov dat pe razatoarea mica in ulei.Se adauga ceapa taiata fin,zarzavatul de ciorba si pasta de ardei.Se pune apa in cratita si se lasa sa fiarba 10 min.Apoi se adauga cartofii...
Se taie ceafa de porc in felii si se pune la marinat peste noapte in lapte si usturoi. Bucatile de carne sa fie acoperite cu lapte.
A doua zi,se sterge carnea cu prosoape absorbante de...
Untul şi ciocolata se topesc până capătă consistenţă lichidă.
Ouăle se mixează întregi cu zahărul şi mierea, apoi se adaugă compoziţia de unt cu ciocolată puţin...
Cum facem galustele:
Punem intr-un castrin uleiul, ouale batute bine, grisul si praful de sare. Amestecam bine cu o furculita pana obtinem un amestec omogen.
Punem castronul la frigider si ne...
Fierbem apa, adaugam sare si cand clocoteste apa adaugam spaghettele. Le fierbem al dente apoi le scoatem si le punem pe un platou.
Tocam marunt ceapa si usturoiul si le calim in ulei de...
Blat. Separa albusurile de galbenusuri. Mixeaza spuma albusurile impreuna cu sarea si adauga treptat zaharul mixand pana se dilueaza complet. Galbenusurile freaca-le cu uleiul ca la maioneza apoi...
Visinele fara samburi le lasam la scurs intr-o sita cu vreo ora inainte.
Separam albusurile de galbenusuri.Mixam galbenusurile cu zaharul,zaharul vanilat,esenta si uleiul pana se albesc si se...
Am cernut faina intr-un castron si am adaugat praful de copt si jumatate din cantitatea de zahar. Am amestecat un pic cu o lingura.
Ouale le-am batut cu restul de zahar. Am adaugat branza de vaci...
Curatam visinele de codite, le spalam in mai multe ape si le inlaturam pe cele lovite.
Umplem fiecare borcan cu visine, cam pana la jumatatea acestuia (eu am pus putin peste, intrucat imi place sa...
Zarzavatul se curata si se lasa intreg.
Se pune la fiert in apa cu vegeta cam 30 minute, pana sunt fierte.
Intre timp rosiile se spala si se taie bucati potrivite.
Rosiile eu le-am trecut...
Curatam si spalam toate legumele. Morcovii ii dam pe razatoare, taiem ceapa in fasii potrivite, iar ardeiul il taiam in bucati mai maricele. Spalam vinetele. Facem o taiatura pe mijloc la fiecare...
Se freaca bine copanelele de pui cu sare si usturoi zdrobit,astfel incat sa patrunda bine in carne. Se tavalesc apoi prin amestecul de boia si se asaza intr-o tava. Alaturi ,intr-un castron...
Se spala bucatile de carne si se spun la fiert in apa cu putina sare. Se spumeaza de cate ori este nevoie apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit. Se adauga si ceapa curatata dar lasata intreaga....
Cum se prepara Paste cu carne de pui in sos de rosii si ardei, reteta savuroasa si usoara
Pastele fainoase se pun la fiert conform instructiunilor de pe ambalaj dupa care se scurg de apa, se trec...
Faina amestecata cu sarea am pus-o într-un vas.
In mijloc am facut o adâncitura,am pus o lingura de zahar,drojdia si jumatate din cantitatea de apa.
Am tras si putina faina peste...
Spalati oasele de porc, coasta afumata si le taiati bucati. Le puneti in oala minune, le acoperiti cu apa. Puneti capacul si le fierbeti 30 de minute, din momentul in care incepe sa...
Spalati cotletul, il stergeti cu niste servetele. Il subtiati usor cu un cutit, pana obtineti un dreptunghi, apoi il bateti cu un ciocan de snitele, dar aveti grija sa nu il rupeti. Ciupercile le...
Pandispanul: Separati ouale. Mixati albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugati zaharul treptat, mixati pana obtineti o bezea ferma si lucioasa. Puneti galbenusurile si untul topit, mixati....
Blatul:
Separam ouale.
Mixam galbenusurile cu putina sare si piper, apoi adaugam uleiul si laptele.
Incorporam faina si praful de copt.
Albusurile le mixam cu un praf de sare pana devin spuma....
Spalati cotletul, il stergeti cu niste servetele. Il subtiati usor cu un cutit, pana obtineti un dreptunghi, apoi il bateti cu un ciocan de snitele, dar aveti grija sa nu il rupeti. Ciupercile le...
Incepem cu crema, pentru ca trebuie sa stea la frigider.
Punem frisca lichida intr-o cratita, adaugam ciocolata rupta bucatele.
Trasferam cratita pe baie de aburi, amestecam continuu, pana...
Aluatul : Din ingredientele date, framantam un aluat potrivit de tare pe care-l lasam apoi la dospit 30 minute, la loc cald. Volumul bilei de aluat ar trebui sa se dubleze .
Impartim aluatul...
Fasolea se spala si se pune la fiert intr-o cratita cu apa. Dupa ce da in cateva clocote, se ia de pe foc si se acopera cu un capac. Se lasa peste noapte la inmuiat.
A doua zi, fasolea se clateste...
Untul și ciocolata se topesc, se omogenizează.
Se adaugă gălbenușul, laptele praf și se omogenizează.
Făina se amestecă cu praful de copt, se adaugă în compoziția de ciocolată....