Se taie la mini lipii cate un capac si se scoate din miez.
Ouale se bat ca pentru omleta cu piper.
Se pune branza de burduf si se amesteca bine.
Ceapa se curata si se taie rondele, ardeiul se...
Pieptul de pui se taie in felii. Eu prefer feliile nu foarte subtiri, asa ca tai fiecare bucata de piept de pui in doua pe lungime. Amestec toate ingredientele pentru marinata intr-un castron pana...
Blat: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul alternand cu laptele si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare...
Pestele curatat il spalam bine, il stergem cu servetele.
Intr-un bolisor, amestecam uleiul de masline, sare, piper, boiaua dulce si cea iute, dar si catelul de usturoi pisat.
Le amestecam bine,...
Varza murata se lasa intr-un castron cu apa rece, cu o seara inainte.
Intr-un vas incapator, se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, orezul spalat bine, se condimenteaza dupa gust si se adauga...
Intr-o cratita caramelizam 6 linguri de zahar pana devin aurii,nu insistam ca se amareste.
Rotim usor cratita pana acoperim frumos peretii cu zaharul caramelizat si il lasam sa se raceasca....
Ouale de prepelita se fierb 4 minute, se pun in apa rece si se curata. Mare chin a fost pentru mine. :))))
Carnea de porc se taie fasiute si se toaca prin masina de tocat NAUMAMM.
Painea se...
Pentru blat: frecam untul cu zaharul pana devine spumos, adaugam galbenusurile, sarea, esenta, omogenizam si incepem sa incorporam faina cernuta impreuna cu cacaoa si praful de copt....
Intr-o craticioara, se incalzeste usor cca. 150 ml lapte. Se adauga 1 lgt zahar si 2 lg faina, apoi drojdia. Se amesteca bine pana se lichefiaza, apoi se lasa 15 minute la dospit.
Intr-un vas...
Punem faina intr-un bol incapator. Adaugam putin lapte cald peste drojdie. Amestecam cu o lingurita pana se dizolva. Taiem untul tinut la temperatura camerei, in bucatele potrivite si il adaugam...
Inr-un bol, se cerne faina si se face o gropita in mijloc. Se zdrobeste drojdia, se presara 1 lgt zahar si se toarna cca 100 ml apa calduta. Se lasa pana dospeste putin.
Intre timp, apa...
Se pregateste blatul.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Se separa albusul de galbenus.
Albusul se mixeaza cu un praf de sare, apoi cu zaharul si zaharul vanilinat pana cand...
Se spala murele si se amesteca cu zaharul. Se pun la foc si se fierb pana cand se inmoaie. Se lasa sa se racoreasca si se strecoara prin sita. Se pun din nou la foc pana cand trec de testul...
Se pregateste blatul.
Se separa albusurile de galbenusuri.
Se da drumul la cuptor pentru a se incalzi.
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilinat si...
Spalam carnea, o portionam si o punem intr-un vas la fiert cu un litru de apa.
O lasam pana cand clocoteste de doua ori, apoi scurgem apa, clatim carnea cu putina apa calda si o punem din...
Am pregatit fasiile de piept de pui: le-am spalat, uscat, le-am suprapus putin si le-am batut, cat sa formez o foaie pe care sa asez umplutura.
Am condimentat pieptul de pui cu verdeturi...
Pentru foi mixam albusurile cu un praf de sare pana devin spuma. Adaugam apoi zaharul si mixam pana cand spuma devine lucioasa.
Faina o amestecam cu nuca macinata si praful de copt si o adaugam...
Carnea de porc se pune la fiert in apa cu sare si se lasa pana da un clocot bun [ 15 minute ]. Scurgeti carnea de zeama.
Curatati si spalati legumele.
Tocati marunt ceapa si...
Trebuie să pregătim mai întâi ceapa roșie care trebuie să stea câteva ore bune în oțet cu apă și sare.
Ideal ar fi să o lăsăm de seara până a doua zi, dar...
Preparare blat
Preîncălzim cuptorul la 180 de grade C.
Mixăm albușurile spumă, apoi adăugăm, treptat, zahărul și mixăm în continuare până vom obține o bezea fermă,...
Am fiert carnea de viţel în apa cu sare si am cules spuma care se face deasupra.Când a fost fiarta de jumatate,am strecurat-o si am taiat carnea bucatele mici.
Zarzavatul l-am curatat...
Spalam bucatile de carne, le stergem bine cu un prosop absorbant, le condimentam cu sare si piper, dupa care le dam pe rand prin faina. Le scuturam usor de excesul de faina. Intr-un vas de tuci...
Se pregăteşte aluatul : se cerne făina de două ori într-un castron larg. Se dizolvă drojdia în laptele călduţ, apoi se toarnă peste făină. Se pun oul bătul,...
Ceapa se curata si se toaca marunt.
Morcovii se curata si se taie rondele.
Albitura se curata si se taie cuburi.
Ardeiul se curata si se taie patratele.
Rosiile se spala si se toaca cubulete....
Aluat: Intr-un vas, se pune faina si se amesteca cu sarea. Intr-o craticioara,se pun cei 100 ml lapte sa se incalzeasca usor, se adauga 1 lgt zahar, 2 lg faina si drojdia...
Pentru choux: intr-o craticioara cu fund dublu, se pune apa, untul, zaharul si un praf mic de sare. Cand da in clocot, se adauga toata faina deodata. Se amesteca cu o lingura de lemn, pana aluatul...
Vinetele si ardeii se coc, se curata de coaja si se lasa la scurs.
Eu le-am scos din congeletor si le-am lasat la dezghetat si scurs.
Se face maioneza dintr-un galbenus si ulei. Eu o fac cu...
Se curata, se spala si se taie ceapa verde felii. Intr-o oala incapatoare punem ceapa la calit in uleiul incins. Adaugam 2 linguri de faina, amestecam bine, adaugam si boiaua, stingem totul cu 2-3...
Se taie pepenele in doua si se indeparteaza semintele. Se scoate miezul din interior, lasand si pe coaja un strat de aproximativ 1 cm. Se pune gelatina sa se inmoaie in zeama de portocala, apoi se...
Fierbem pastele al dente in apa cu sare,le punem in strecuratoare si le trecem pe sub jet de apa rece. Punem pastele intr-un bol si incepem sa adaugam pe rand celelalte ingrediente! Punem...
Curatam si spalam ceapa, morcovul, cartoful. Tocam carnea, ceapa, morcovul si cartoful. In acest amestec vom adauga sare, piper dupa gust, patrunjelul tocat si el, oul si doua rosii decojite si...
Separam galbenusurile de albusuri. Mixam spumos galbenusurile cu zaharul,adaugam pe rand semintele din pastaia de vanilie, coaja de lamaie,untul tinut la temperatura camerei,faina cernuta si...
Decojim banana si o rupem in bucati, apoi punem bucatile in recipientul blenderului.
Adaugam branza si agitam putin recipientul, pentru ca branza sa ocupe spatiile dintre bucatile de banana....
Fructele de padure, bine spalate, le punem in blender.
Adaugam mierea, coaja rasa de portocala si anasonul.
Dam cateva pulsuri pana totul devine ca un sos.
In pahare, punem iaurt natural, un...
Socata reteta bunicii
Se topeste zaharul in putina apa calda si se toarna intr-un borcan de 5 litri.
Se completeaza cu apa rece pana la trei sferturi din borcan.
Se stoarce jumatatea de...
Intr-un castron amestec iaurtul cu apa si cu castravetii curatati de coaja si taiati cubulete mici. Punem castronul in frigider pentru cel putin 30 min. Apoi amestecam acesta supa cu usturoiul...
Am portionat carnea si am presara-o din belsug cu sare,piper si cimbru.Acoperim si lasam la frigider pana ne decidem sa o punem la cuptor- la mine a durat cam 3-4 ore.
Picuram cele 2 linguri de...
Blat
1. Preincalzeste cuptorul la 180 grade Celsius.
2. Separa albusurile de galbenusuri.
3. Mixeaza albusurile spuma tare cu praful de sare. Adauga zaharul in doua transe si mixeaza dupa...
Pentru astazi am ales
Mini lipii umplute
Se taie la mini lipii cate un capac si se scoate din miez. Ouale se bat ca pentru omleta cu piper. Se pune branza de burduf si se amesteca bine. Ceapa se curata si se taie rondele, ardeiul se...
Piept de pui la gratar cu duet de cartofi sau "Pranzul de duminica"
Pieptul de pui se taie in felii. Eu prefer feliile nu foarte subtiri, asa ca tai fiecare bucata de piept de pui in doua pe lungime. Amestec toate ingredientele pentru marinata intr-un castron pana...
Desert tort Timea
Blat: Mixam albusurile spuma cu un varf de sare. Cand albusurile sunt tari, adaugam zaharul alternand cu laptele si mai mixam cateva minute. Apoi adaugam treptat mixand dupa fiecare...