Pune intr-o tigaie mai adanca uleiul, adauga pulpele de pui taiate cubulete si lasa-le sa se gateasca cateva minute, Scoate-le apoi intr-un castron.
Adauga carnatii...
Fasolea spalata bine am pus-o la inmuiat pentru 24 de ore.
Am pus fasolea la fiert intr-un vas Zepter si am acoperit vasul cu capacul. Am lasat la fiert pana acul indicator a ajuns la intrarea in...
Prima data se pregateste umplutura: merele curatate de coaja, cotor si seminte se clatesc cu apa si se dau prin razatoarea mare de la robotul de bucatarie. Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si...
Varza se toaca cat mai fin,se poate da pe razatoarea mare,depinde cat de mare doriti sa fie.
Se pune intr-o oala mare,se freaca cu putin sare si se lasa cateva minute pana isi lasa zeama....
Puneti jintuiala la fiert . Sarati . Cand aceasta fierbe turnati in ploaie faina de malai amestecand cu un tel sau o lingura de lemn . Balmosul nu trebuie sa aiba in final o consistenta...
Foaia se intinde frumos pe blatul de lucru.
Se taie fasii late de aceeasi lungime care se vor rula pe cornetele (rulourile) de inox apoi se vor aseza in tava tapetata cu hartie de copt.
Se...
Am pregatit ingredientele pentru aluat: am pus in vasul robotului ingredientele uscate (faina, sare, zahar, zahar vanilat, drojdie), am mixat cateva secunde, apoi am adaugat galbenusurile, untul si...
Am amestecat faina cu sarea, zaharul si drojdia uscata. Am adaugat untul si laptele acru si am framantat un aluat moale, care nu se lipeste de degete.
Am lasat aluatul la crescut, avand...
Faina am pus-o in vasul robotului, am facut un locsor in ea unde am pus drojdia dizolvata in putin lapte caldut si 1 lingurita cu zahar. Am lasat-o la crescut 15 min.
Am adaugat pe...
Aluatul se lasa la dezghetat.
Branza de burduf se sfarama cat mai marunt.
Oul se bate bine.
Se intinde foaia de aluat pe blatul de lucru, infainat si se netezeste cu sucitorul.
Se unge cu ou...
Intr-o craticioara se incalzeste putin laptele, se amesteca cu zaharul, faina si drojdia. Se lasa 10-15 minute sa dospeasca.
Intr-un bol mai mare se cerne faina, se amesteca cu sarea apoi se pune...
Spargem oul intr-un bol si adaugam pe rand toate ingredientele, mai putin faina pe care o vom pune treptat, in timp ce amestecam restul ingredientelor.
Untul trebuie sa fie usor moale, pentru a-l...
Visinele se spala bine sub apa rece,si se scot samburii.
Visinele curatate se pun intr-o oala impreuna cu zaharul si coaja de lamaie si se lasa la frigider peste noapte.
A doua zi se pune la...
Visinele se pun intr-un vas cu apa, se spala, se curata de frunze, cozi etc. Scoatem samburii. In vasul de dulceata se pune 1,5 kg zahar cu 100 ml apa si sucul de visine...
Se aleg visinele,se spala si li se scot samburii cu o agrafa de par sau cu un aparat de scos samburii.
Visinele impreuna cu zaharul se pun intr-o cratita de 4l. ca sa nu dea in foc la fierbere....
Curatam legumele si le taiem in bucatele. Intr-o oala turnam apa si punem la foc. Adaugam ceapa, morcovul si patrunjelul, cubul de supa , sare si piper. Fierbem putin, si adaugam bucatele de gulii...
Ciocanelele de pui se curata, se spala bine si se scurg de apa.
Se pun pe o farfurie si se condimenteaza cu sare si piper.
Ouale se bat bine cu sare si piper intr-o farfurie.
Faina se pune...
Spalam fructele si indepartam coditele si lasam sa se scurga de apa.
Ungem bine tava (eu am folosit una patrata de aprox 23-24 cm) cu unt sau margarina si tapetam fundul tavii cu biscuitii...
Spalam si curatam carnea de pui. Eu o spal :D
Punem apa intr-o oala si punem la fiert. Cand incepe sa fiarba, adaugam carnea.
Curatam si spalam legumele. Radem toate radacinoasele (partea cu...
Treaba asta...n-are nevoie nici de prea multa prezentare nici de fro reteta sofisticata.
Intr-un vas inalt, termorezistent, turnati uleiul.
Asezati frumusel rasolul.
Intr-un bol amestecati zeama...
Incepem cu dovleacul.N-am pus cantitate la dovleac,depinde de cat vreti sa puneti.Eu am folosit 3 felii mari.
Dovleacul se taie felii ,se curata de coaja si se da prin razatoare.
Facem...
Se pune carnea de vaca la fiert in 2 l de apa rece cu o lingurita de sare si se fierbe circa 1 ora la foc mijlociu ca sa nu se tulbure supa.
Ceapa, floarea de marar, impreuna cu zarzavatul...
Prajim carnea de pui pe gratar. In acelasi timp punem ardeii grasi si rosiile pe gratar.
Cat timp se prajesc carnea si legumele, punem intr-o oala la fiert 700 ml apa cu un ardei iute taiat...
Blat: Separam albusurile de galbenusuri. Albusurile le batem spuma tare apoi adaugam treptat zaharul. Galbenusurile le amestecam cu ulei si un praf de sare. Turnam galbenusurile peste...
Curăţaţi bine plantele, spălaţi în mai multe ape.
Într-o cratiţă căliţi frunzele în unt, apoi adăugaţi cartofii cuburi, apa şi sarea.
Fierbeţi cam 20 de minute....
Spalam dovleceii si ii taiem felii potrivit de subtiri, ii presaram cu sare si piper si-i lasam minim 10 minute la scurs.
Rosia o taiem felii potrivite, cat sa putem imbraca marginea tavii....
Blat: mixam ouale cu zaharul pana cand cristale se topesc si ouale devin foarte deschise la culoare, spumoase. Adaugam treptat faina si cacao (trebuie cernute) si putina sare.
Tapetam cu unt si...
Speli carnea, o tai cubulețe și o pui la fiert în apă. Când începe să fiarbă, îndepărtezi bine spuma.
Cureți toate legumele și le speli bine.
Ceapa, roșia,...
Fierbi pastele conform instrucțiunilor de pe ambalaj, le strecori, le treci pe sub un jet de apă rece și le lași la scurs.
Mixezi ouăle cu smântâna, apoi adaugi brânza de...
Punem faina intr-un bol si presaram un praf de sare. Drojdia o dizolvam in apa calduta, adaugam zaharul si apoi adaugam acest amestec peste faina. Adaugam si untura si framantam un aluat...
Se toacă ceapa mărunt şi se pune la călit împreună cu morcovul ras pe răzătoarea cu ochiuri mici. Se adaugă apă şi se lasă să fiarbă.
Între timp se spală dovlecelul...
Se spala pulpele si se fierb in apa,apoi se calesc.Dupa ce s-au rumenit putin se adauga ciupercile taiate cubulete si se lasa la calit cu pulpele.Se face o compozitie din faina,apa si smantana si...
In reteta am folosit lemon curd pentru ca aveam in dotare siiii...strugurei proaspeti si aromati. Daaar, daca nu aveti lemon curd puteti folosi o lingura suc de lamaie combinata cu o...
1. Asadar, asa cum am spus mai sus, am folosit sucul lasat de cirese atunci cand am scos samburii. Nu am tinut visinele in zahar pentru dulceata. In momentul in care vei pune ciresele la fiert, in...
Am separat albusurile de galbenusuri.
Am mixat albusurile cu un praf de sare pana au devenit spuma apoi am adaugat treptat zaharul mixand bine pana am obtinut o bezea tare.
Am adaugat...
Visinele se spala si se scot samburii.
Se pun in oala pentru dulceata, alternand visinile cu zaharul, deasupra fiind un strat de zahar, si se lasa in frigider pana a doua zi sa-si lase sirop.
A...
Mod de preparare Ciorba de vacuta - cum sa faci cea mai buna ciorba de vita
Carnea se taie in cuburi potrivite si se pune la fiert in apa rece pentru 10 minute, sa faca spuma aceea rosie...
Se spala carnea, apoi se sterge bine de apa cu prosoape absorbante. Se cresteaza pe fiecare parte in 3-4 locuri. Intr-un bol se amesteca sarea, piperul si boiaua cu uleiul. Cu acest amestec se ung...
Mai întâi caramelizăm 5 linguri de zahăr, cu care tapetăm baza tăvii de copt.Ideal ar fi să tapetăm și pereții tăvii, ca la tort, dar este mai greu în tavă și ar trebui...
Amestecam intr-un bol zaharul cu oul, apoi adaugam pe rand in compozitie laptele, apa minerala, margarina topita, esenta de vanilie, sarea, faina si praful de copt. Amestecam foarte bine dupa...
Intr-un vas incapator desfacem drojdia cu zaharul pana se lichefiaza, adaugam zerul cald, uleiul si 200 grame de faina cernuta (din cele 500 grame). Amestecam toate ingredientele, va...
Intr-un bol se cerne faina si se pune sarea intr-o margine.
Se incalzesc usor 150 ml lapte impreuna cu zaharul pana ce acesta se topeste. Se adauga faina si drojdia zdrobita, amestecandu-se bine....
Pentru astazi am ales
Tochitura cu mamaliguta
Pune intr-o tigaie mai adanca uleiul, adauga pulpele de pui taiate cubulete si lasa-le sa se gateasca cateva minute, Scoate-le apoi intr-un castron. Adauga carnatii...
Fasole batuta
Fasolea spalata bine am pus-o la inmuiat pentru 24 de ore. Am pus fasolea la fiert intr-un vas Zepter si am acoperit vasul cu capacul. Am lasat la fiert pana acul indicator a ajuns la intrarea in...
Desert placinta cu mere cu aluat de foietaj (de post)
Prima data se pregateste umplutura: merele curatate de coaja, cotor si seminte se clatesc cu apa si se dau prin razatoarea mare de la robotul de bucatarie. Se pun intr-un vas impreuna cu zaharul si...