Sylvia

2

Bucataras
junior

Bucataras din 13.01.2010

RETETE439
PRIETENI278
Retete / Dulciuri

Brownie de iarna

In Prajituri la 18 Ian 2015

Prepararea este extrem de simpla si rapida, in 5 minute este in cuptor . Se topesc in bain marie untul si ciocolata ( luati de pe abur inainte sa fie topit complet si amestecati, in felul acesta nu o sa aveti o compozitie fierbinte dar va fi perfect omogena) .  Se bat ouale cu zaharul cu...

Cheesecake de vanilie sub forma de créme brûlée

In Dulciuri la 23 Oct 2014

Dincolo de forma spectaculoasa este un desert extrem de simplu de realizat , cu putina atentie si cateva sfaturi care trebuie respectate oricine poate sa il faca .  1. Se mixeaza biscuitii cu robotul pana obtinem o pudra mai grosiera. Untul se topeste si se adauga la biscuiti...

Deliciu inghetat cu zmeura

In Prajituri la 16 Iun 2014

     Este genul de desert care te scoate din incurcatura cand ai uitat de aniversarea cuiva si vrei sa faci un tortulet magic in 2 minute, ai musafiri si nu ai un desert in casa sau pur si simplu ia vrea sa te rasfeti prin magie in cateva secunde :) se poate ...   ...

Tort Foret-noire cu capsuni

In Torturi la 7 Mai 2014

    Se face un blat tip frantuzesc in care diferenta este ca ouale sunt mixate impreuna fara separare, genoise se numeste si este baza la multe torturi. Se mixeaza bine ouale cu 200 grame de zahar pana isi dubleaza volumul, timp de 5-8 minute cu mixerul pe viteza maxima. Se adauga...

Crema de zahar ars/crème brûlée

In Dulciuri la 8 Apr 2014

Se pune smantana lichida intr-un vas si se pune la incalzit, trebuie adusa pana aproape de punctul de fierbere dar fara sa fiarba, cu vanilie tija sau extract in compozitie. In acest timp se freaca galbenusurile de ou cu zaharul. Peste acestea se adauga smantana fierbinte si se omogenizeaza bine...

Tort Valentine's day

In Torturi la 14 Feb 2014

In prima etapa se realizeaza blatul dupa metoda clasica de batut cele 2 albusuri cu o lingura de zahar ci putina sare, se adauga apoi cele doua galbenusuri batute spuma cu o lingura de zahar si se presara 2 linguri de faina de patiserie. Se coace intr-o forma de inima la 180 grade timp de 15-20...

Tarte Tatin

In Prajituri la 31 Oct 2011

 Merele se curata si se taie in 8 parti, eu lem taiat cu aparatul de decupat mere care scoate si cotorul. Se caramelizeaza intr-o tigaie mai adanca untul cu zaharul si apoi se adauga merele si optional putina scortisoara. Se lasa sa mijoteze la foc mic 10-15 minute, incercand sa amestecam...

Tort de iarna cu ciocolata si cocos

In Torturi la 24 Dec 2010

 Preparare: se face blatul de tort mixanduse-se albusul pana devine spuma cu zaharul, apoi adaugam pe rand cate o lingura de faina amestecata cu praful de copt si la final adaugam cacao si untul topit. Se coace la 175 de grade timp de 30-40 minute in functie de cuptor. Cand  blatul este...

Gaufre/wafe pufoase cu unt

In Prajituri la 3 Noi 2010

  Mixam ouale cu zaharul si vanilia, adaugam apoi untul topit, faina amestecata cu praful de copt si la sfarsit subtiem cu lapte rece. Se face extrem de simplu cu un mixer in 2 minute aluatul este gata. Il mai lasam  macar 10-15 minute sa lucreze putin si il turnam cu grija in aparatul...

Cozonacei mici crosetati cu nutella si stafide

In Prajituri la 27 Sep 2010

Aluatul  l-am facut cu masina de facut paine si l-am lasat la dospit 2 ore. Dupa ce a dospit bine aluatul am format din el bile mici pe care le-am aplatizat si am pu putina nutella. Inchidem bila si   aplatizam din nou bila cu ruloul de patiserie ( eu va postez acum pozele de...

Cremes

In Prajituri la 15 Sep 2010

  Preparare :  cele 5 galbenusuri se amesteca cu  6 linguri de zahar si esenta de vanilie se mixeaza bine apoi  se  adauga 10 linguri de faina pline si apoi treptat se subtiaza cu  laptele cate putin. Se pune amestecul obtinut  pe foc si se amesteca...

Cornulete cu migdale

In Prajituri la 24 Aug 2010

  Preparare: intr-un vas mai mare asezam faina, zaharul , pudra de migdale, vanilia si sarea. Facem in mijloc o fantana si punem oul si imprejurul lui untul taiat bucati.   Framantam cu grija pana la omogenizarea completa, nu dureaza foarte mult pana obtinem un aluat foarte ferm...

Chec cu rom si ciocolata

In Prajituri la 18 Aug 2010

 Preparare: se mixeaza  ouale cu zaharul si untul topit, adaugam faina amestecata cu praful de copt, cacao. Se adauga lingurile de lapte sau iaurt  si la final punem esenta de rom. Toata operatiunea dureaza vreo 4-5 minute.    Se toarna compozitia intr-o...

Gomboti cu prune

In Prajituri la 13 Aug 2010

  Nu am schimbat mare lucru la reteta doar ca am injumatatit cantitatile  si am schimbat uleiul cu unt topit in compozitie.   Preparare: facem un aluat  din cartofii fierti si zdrobiti ca si pentru piure adaugant untul topit, zaharul si faina.  ...

Minitarte de vara cu piersici

In Prajituri la 31 Iul 2010

 Preparare : facem un aluat mixand ouale cu zaharul si untul topit, adaugam apoi esenta de vanilie, faina amestecata cu praful de copt si subtiem cu sucul de portocale. Turnam apoi aluatul in formele de minitarte pensulate bine in prealabil cu un strat de unt. Se coc la foc mic la 170-180...

Chec in doua culori

In Prajituri la 26 Iul 2010

 Ce imi place la acest chec este prepararea super rapida in 5 minute este totul gata. Se amesteca  intr-un bol mare ouale, zaharul, cu untul topit si laptele. Se mixeaza bine pana devin spumoase. Adaugam apoi faina amestecata cu praful de copt si zaharul vanilat. Turnam jumatate din...

Madlene /Madeleines

In Prajituri la 15 Iun 2010

 Am testat o multime de retete si toate au fost minunate , astazi va prezint reteta de  madlene luate de la Irina de pe blogul “Invat sa gatesc ” un blog tare drag mie plin de retete, poze si ganduri minunate.    Preparare : mixam bine ouale cu zaharul, adaugam...

Briose crosetate

In Prajituri la 27 Mai 2010

Framantam din ingredientele pentru aluat de cozonac si il lasam sa dospeasca o ora.  Eu l-am facut cu mana ca mi s-a parut cantitate mica cred ca se poate face foarte bine si cu masina de facut paine.  Dupa ce este dospit il impartim in 8 bilute.   Aplatizam fiecare bila ca...

Salata de fructe in cupa de pepene galben

In Dulciuri la 26 Mai 2010

Spalam si taiem marunt fructele, eu am folosit placa ondulata ca sa ii dea un aspect mai frumos la mar, banana si kiwi. Piersica am taiat-o felii si pepenele galben l-am scobit cu o lingurita mica scotand mici ovale de miez, puteti sa faceti operatiunea si cu o forma mica de luat inghetata . Am...

Tarta cu fructe si ricotta

In Prajituri la 20 Mai 2010

Preparare :  pregatim foaie de tarta asezand-o in tava cu tot cu hartia de copt si o intepam cu furculita din loc in loc ca sa nu se ridice in tava la copt. Intr-un bol mare pregatim crema, amestecand usor crema mascarpone, cu branza ricotta si cu 100 de grame de zahar. Dupa ce s-a...

Prajitura desteapta

In Prajituri la 18 Mai 2010

Am frecat galbenusurile cu zaharul ( eu le-am facut cu mixerul)  dupa care atunci cand devin albe si spumoase se adauga untul topit, vanilia  si faina ( pusa pe rand cate o lingura o data) . Subtiem apoi cu laptele rece si adaugam albusurile batute spuma. Se toarna tot in tava tapeata...

Tarte vergeoise

In Prajituri la 15 Mai 2010

  Framantam  un aluat sfaramacios din 250 grame faina, 125 grame de unt, un ou si 3 linguri de zahar. Se amesteca bine aluatul pana se formeaza o bula care se tine la frigider minim 30 minute .   Se intinde o foaie de tarta si se aseaza in tava tapetata  cu unt,...

Muffins cu cocos

In Prajituri la 10 Mai 2010

130g zahar se freaca bine cu 2oua. Se adauga 100 g de unt topit si 2 linguri de iaurt (sau lapte batut)  cu  un praf de copt, 150 g de faina si 100g de nuca de cocos. Se omogenizeaza bine cu mixerul si se toarna in forma de muffins imbracata cu hartie,mie mi-au iesit 9 bucati. Se coc...

Moelleux à la noix de coco

In Prajituri la 7 Mai 2010

Se amesteca  galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar si se mixeaza bine, pana se albesc. Adaugam apoi untul topit si  faina putin cate putin pana se incorpozeaza toata. Punem apoi laptele si la sfarsit nuca de cocos si zaharul vanilat, obtinand astfel un aluat dens.  ...

Pétits chinois in tava rotunda

In Prajituri la 27 Apr 2010

     Preparare: intr-un bol mare pregatim aluatul amestecand faina cu o maia facuta din 50 ml de lapte, o lingurita de zahar si drojdia. Dupa ce am lasat 15 minute framantam aluatul amestecand compozitia cu zaharul, ouale intregi, untul , zaharul vanilat  si restul de...

Tort Diplomat cu piscoturi

In Torturi la 21 Apr 2010

Am lasat  gelatina la inmuiat in zeama de compot de ananas timp de 15-20 de minute conform indicatiilor de pe cutie.Se separa ouale, galbenusurile se amesteca cu zahar, vanilie, faina, lapte si se fierbe la foc mic amestecand cu grija cu un tel ca sa nu se lege de vas.Cand se...

Clatite cu lapte de cocos

In Prajituri la 20 Apr 2010

  Preparare: se mixeaza ouale cu zaharul si apoi adaugam faina si subtiem treptat cu laptele si apoi adaugam laptele de cocos.  Dupa ce avem o compozitie omogena , pregatim o tigaie de tefal subtire si o punem la incins. Eu nu pun ulei la clatite, am descoperit din blogul Irinei o...

Salam de biscuiti reteta

In Torturi la 15 Apr 2010

Salam de biscuiti reteta   Preparare :  Se zdrobesc biscuitii marunt, ( eu i-am facut cu robotul meu )  iar pe unii i-am rupt bucati mici si se adauga cele 6 linguri de zahar, cacao, mierea.    Laptele se incalzeste pe foc pana la fierbere impreuna cu...

Prajitura cu mere cu foaie rasa

In Prajituri la 15 Apr 2010

  Facem un aluat  fraged  mixand prima data gabenusurile cu  zaharul pana isi dubleaza volumul , apoi adaugam untul si faina amestecata cu praful de copt pana obtinem un aluat ferm , din care face o bula si il punem la frigier pentru o ora.  Intre timp pregatim...

Cookies asortate

In Torturi la 8 Apr 2010

  Facem un aluat fraged mixand componentele de mai sus, amestecand la inceput untul cu zaharul si oul si apoi punem faina cu praful de copt in ea. Am pus aluatul la frigider petru 30 de minute pentru a se lucra mai usor. Facem apoi bilute mici pe care le apaltizam  cu mana si le...

Afisate 1 - 30 din 50 retete    

Postari recente

publicat la 28.06.2016

Roma in 4 zile

Horosmopul tau de astazi:

Fecioara

Esti foarte sigur ca ceea ce simti este corect si nu accepti sa fii criticat pentru ceea ce spui. Inainte de a continua cu aceasta atitudine gandeste-te daca tie ti-ar face placere ca altcineva sa faca ceea ce pui tu in practica.

 
 
 
Retete preferate
Savarine

Voturi:34

Rata pe varza

Voturi:18

Toate retetele preferate
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]