alinutza1983

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 27.09.2010

RETETE178
PRIETENI48
Retete / Aperitive / Garnituri

Bilute de branza cu somon fume

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2013

Pune crema de branza intr-un bol incapator, apoi taie ceapa verde marunt si procedeaza identic si cu somonul. Pune ingredientele tocate peste crema de branza si amesteca bine, pana obtii o compozitie omogena. Formeaza din compozitia de branza bilute de marimea unei nuci, pe care le tavalesti...

Hamburger de casa

In Aperitive / Garnituri la 2 Iun 2013

Condimentam carnea de hamburgeri cu sare, piper, sos de soia si condimente speciale pentru vita. Formam niste chiftelutele speciale de hamburgeri- trebuie sa obtinem 6 chiftele plate. Punem chiftelele pe gratarul incins si le intoarcem pe ambele parti, sa se rumenasca usor. Trebuie insa ca...

Bruschete cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 28 Dec 2012

Taie painea in felii potrivite, apoi puneaceste felii la copt pe un gratar incins (sau chiar in cuptor). Lasa feliile de paine sa se rumeneasca bine pe ambele parti. Intre timp, toaca rosiile cubulete mici si usturoiul cat mai fin. Amesteca rosiile cu usturoi, sare si piper. Aseaza...

Biscuiti sarati

In Aperitive / Garnituri la 15 Dec 2012

Da branza si untul pe razatoare, apoi pune-le intr-un bol incapator. Adauga faina si verdeata uscata, apoi framanta totul usor, pana ce obtii un aluat omogen, nelipicios. Din acest aluat vei forma bilute mici, de marimea unei nuci, pe care le asezi pe o tava tapetata cu hartie de copt....

Aperitiv cu branza gorgonzola si smochine

In Aperitive / Garnituri la 15 Dec 2012

Spala fructele, apoi usuca-le cu ajutorul servetelor de bucatarie. Taie smochinele in sferturi, apoi feliaza branza. Aseaza pe un platou intins smochine si branza, in straturi alternative. Stropeste totul cu miere, apoi presara peste frunzulite de rozmarin. Serveste aperitivul imediat....

Cosulete aperitiv cu salata a la rousse

In Aperitive / Garnituri la 6 Mai 2012

Desfaceti foile de placinte, apoi rand pe rand stropiti-le cu putin ulei; aseza-le una peste alta, apoi taie-le sub forma de patrate. Aseaza aceste patrate din foi de placinte in forme de briose/muffins si dati-le la cuptor 6-8 minute. Pregati salata a la rouse: taiati toate legumele in cubulete...

Oua pane

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2012

1. Se curate ouale de coaja, apoi se trec prin faina, ou batut si pesmet. Pentru a obtine ocrusta mai groasa treceti oul fiert de doua ori prin ou si pesmet. 2. Incingeti uleiul, apoi puneti pe rand ouale la prajit. 3. Scoateti ouale prajit si punet-le la scurs pe servetele absorbante....

Tartine cu sfecla si macrou afumat

In Aperitive / Garnituri la 22 Feb 2012

1. Macroul se curata de piele si oase, apoi se marunteste si se pune intr-un bol. 2. Intr-un alt vas punem castravetele taiat cubulete , iar peste adaugam o lingurita de zahar si una de otet. 3. Sfecla fiarta si curata o feliem , apoi o taiem cubulete. 4. Pregatim sosul de mustar astfel...

Branza Feta coapta in folie

In Aperitive / Garnituri la 3 Ian 2012

1. Intr-o folie de aluminiu punem branza feta, iar peste adaugam usuturoiul feliat, condimentele si cateva linguri de ulei de masline. 2.Impachetam folia in care am asezat bucata de branza, apoi o punem intr-o tava incapatoare si dam la cuptor, la foc mediu, cca 15 minute. 3. Servim branza...

Reteta de casa pentru saleuri cu cascaval

In Aperitive / Garnituri la 14 Noi 2011

Preparare Reteta de casa pentru saleuri cu cascaval 1. Se rade cascavalul, apoi intr-un vas incapator il amestecam impreuna cu faina, untul, sarea si smantana . 2. Obtinem un aluat gros, care se imparte in 2 sau 3 parti, iar acestea la randul lor se intind foaie; foaia rezultata se...

Saratele (facute la aparatul de waffe)

In Aperitive / Garnituri la 13 Oct 2011

1. Intr-un bol incapator punem branza data prin ochiurile mici ale razataoarei, unutul ( ras deasemenea ), iaurtul, ouale si chimenul.Amestecam totul bine pana la omogenizare, apoi adaugam faina, incorporand-o trepatat , pana obtinem un aluat nelipicios, dar u foarte compact. 2. Cu mainile...

Crostini cu pastrama de vita si mozzarella

In Aperitive / Garnituri la 28 Aug 2011

1. Feliile de bagheta se dau la cuptorul bine incins , cca 5 min- pana se rumenesc uniform, apoi, se ia cate-un catel de usturoi curatat si se freaca fiecare felie, doar pe o parte. Fiindca bahheta este crocanta , usturoiul nu mai are nevoie sa fie taiat, ci se va preta foarte bine la crantul de...

Burek cu branza

In Aperitive / Garnituri la 17 Iul 2011

1. Mai intai pregatim umplutura de branza, amestecand bine de tot ouale cu smantana, branza fagarasa si telemeaua rasa! 2. Intr-o tava bine unsa cu unt asezam initial un prim strat de foi ( un grup de cca 4) , cea de deasupra avand grija sa o ungem cu ulei apoi adaugam 1/ 3 din cantitatea de...

Burek cu carne (reteta Laura Laurentiu)

In Aperitive / Garnituri la 15 Iul 2011

1. Mai intai pregatim umplutura de carne astfel : calim ceapa usor, apoi adaugam ardeiul gras tocat marunt si morcovul ras, le lasam sa se rumeneasca putin, adaugam si carnea + condimentele si avem grija sa amesteca in continuu acest mix ( nu foarte mult timp , ci doar pana sa coaguleaza...

Minitarte cu rosii, mozzarella si busuioc

In Aperitive / Garnituri la 15 Iul 2011

1. Se lasa aluatul la decongelat, si, intre timp pregatim formele de tarte : ( le ungem cu putin unt si le tapetam cu faina)! 2 . Cu gura unui pahar- cesti , taiem foaia de aluat sub forma de cercuri si le asezam in formele special pregatite, apoi aceste tartute astfel pregatite vor fi unse...

Cartofi copti cu sos de iaurt

In Aperitive / Garnituri la 5 Iul 2011

1. Laura a folosit la aceasta reteta folia de aluminiu, dar eu, de o buna bucata de vreme am renuntat la ea- mai ales ca am citit ca e posibil cancerigena! Asadar - fie cartofii in coaja ii infoliem in staniol, fie procedam cum am facut eu: spalam bine de tot cartofii ( cu un buretel de...

Saratele din iaurt cu feta si oregano

In Aperitive / Garnituri la 9 Iun 2011

Amestecam mai intai untura cu ouale, adaugam si sana, apoi branza feta rasa, iar la final, vom incorpora faina cernuta si amestecata cu praful de copt, pana la obtinerea unui aluat omogen, nelipicios. In acest aluat putem sa mai punem niste verdeturi uscate si boia pentru culoare, ca sa ne mai...

Placinta cu varza

In Aperitive / Garnituri la 18 Mai 2011

 1. Lasam varza la desarat cca 2 ore, apoi o tocam fideluta si o stoarcem bine de zeama pe care o lasa;curatam si ceapa si o tocam marunt, dupa care o punem la calit in putin ulei. 2. Dupa 3-4 minute adaugam si varza si le calim impreuna , la foc mic, amestecand din cand in cand - timp...

Bilute de branza aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2011

1. Se face un amestec din branza faramitata, unt moale si smatna, apoi , cu mana umeda se modeleaza bilute de marimi aproximativ egale! 2. Bilutele de branza se tavalesc dupa bunul plac al fiecaruia prin boia, piper, verdeata, susan ,etc!

Pate de ficat de casa

In Aperitive / Garnituri la 17 Apr 2011

1. Mai intai se curata bine ficateii, apoi se spala in apa rece si se lasa la scurs ( intr-o strecuratoare); intre timp curatam si legumele ( ceapa , morcovul si usturoiul), apoi le tocam marunt, iar cat timp ficateii se vor scurge de apa le vom pune la calit, intr-o tigaie incapatoare ( gen wok)...

Cascaval pane

In Aperitive / Garnituri la 3 Apr 2011

1. Taiem o felie groasa de cascaval pe diagonala, astfel incat sa obtinem 2 bucati; trebuie ca acesta sa fie rece( nu la temperatura camerei), astfel incat sa nu avem surpriza ca la prajire sa ni se topeasca. 2.Bucatile de cascaval le tavalim bine , bine prin faina, apoi le trecem prin ou, si...

Merdenele crocantele(branzoase si delicioase)

In Aperitive / Garnituri la 27 Mar 2011

1. Mai intai pregatim un aluat omogen din faina, apa, otet, sare.Trebuie ca aluatul obtinut sa nu fie lipicios. 2. Bila de aluat obtinuta se va imparti in 16 buc egale( trebuie ca o bucata sa aiba in jur de 100 gr). 3. Pe un plan de lucru bine uns cu ulei se vor intinde bucatelele de aluat...

Fondu ( dupa reteta elvetiana)

In Aperitive / Garnituri la 16 Mar 2011

1. Se foloseste o cratita cu peretii inalti ( sau un vas Zepter ) in care se topeste untul; cand este aproape lichid untul, se adauga svaiterul taiat cubulete, apoi se trage vasul de pe foc si se amesteca totul in asa fel incat sa rezulte un amestec omogen. 2. Se amesteca intr-un castron...

Rulada aperitiv cu crema de branza

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2011

Separam ouale si batem albusurile spuma cu un praf de sare. Mixam galbenusurile cu apa fierbinte adaugata in fir subtire. Amestecam faina cu amidonul si praful de copt si o adaugam in amestecul de galbenusuri, alternand cu untul topit. Adaugam apoi boiaua si pasta de tomate iar la...

Baghete picante din foietaj

In Aperitive / Garnituri la 8 Mar 2011

1. avem nevoie de foaie aluat foietaj dezghetat ( sau doar jumatate daca e Lincao; eu am folosit aluatul Bella care are 2 bucati). Aceasta foaie o ungem doar pe jumatate cu 2-3 linguri ketchup picant, apoi o acoperim in mod uniform pe aceeasi jumatate cu bucatele subtiri de salam de sibiu ( sau...

Waffe sarate (cu cascaval si branza de burduf)

In Aperitive / Garnituri la 4 Feb 2011

Se amesteca toate ingredientele cu ajutorul unui mixer, pana cand obtinem un aluat consistent ( o idee mai gros decat aluatul de clatite )...nu trebuie sa va speriati daca pare cumva taiat....la copt nu va exista nicio problema...

Cartofi copti

In Aperitive / Garnituri la 7 Ian 2011

1. Fierbem cartofii doar pe jumatate ( astfel incat la proba cu furculita aceasta sa intampine oarece dificultate) 2. Cartofii astfel pregatiti ii imbracam cu folie de aluminiu , si, intr-o tava potrivita ii dam la cuptor, la foc mediu, ptr cca 15-20 min; avem grija ca in acest timp sa ii...

Saratele de sarbatori

In Aperitive / Garnituri la 26 Dec 2010

1.Punem intr-un vas faina,piperul,paprica si untul la temperatura camerei si amestecam, apoi  adaugam branza si mustarul si continuam cu amestecatul;adaugam galbenusurile si amestecam pana la omogenizarea totala! 2. Se intinde o foaie nu foarte groasa, si, cu ajutorul formelor de...

Suberek

In Aperitive / Garnituri la 19 Dec 2010

1.Aluatul pentru suberek este unul din cele mai simple aluaturi din cate exista; se pune intr-un vas faina cernuta, sarea apoi se adauga usor, usor apa calduta, pana cand obtinem consistenta dorita ( se simte la mana). Daca aluatul se lipeste de mana se mai adauga faina, pana in momentul in care...

Aperitiv de craciun

In Aperitive / Garnituri la 19 Dec 2010

1. Facem un amestec din branza si unt, ii dam gust cu piper si boia,apoi cu ajutorul unor forme de fursecuri formam diverse modele si dam totul la rece pentru 15-20 min. 2. Ornam cu bucatele de ardei gras colorat, iar cu ajutorul firelor de ceapa prindem sub forma de fundita, ca o panglica de...

Afisate 1 - 30 din 36 retete    

Postari recente

publicat la 18.01.2014

Tarta cu mere

publicat la 02.06.2013

Friganele cu banane

publicat la 02.06.2013

Bilute de branza cu somon fume

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Să nu repeţi povestea de data trecută, când ai înghiţit un borcan întreg de ardei iuţi şi ţi s-a părut că totul devine albastru. Noi te-am prevenit, tu faci ce vrei.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

ieri la 10:46

Gem de gutui cu pere de toamna - Reteta pentru deliciu aromat de sezon

pe 26.11 la 15:27

Sărățele cu telemea - Rețeta perfectă pentru o gustare crocantă și delicioasă

pe 26.11 la 09:33

Plăcinte rapide cu mere - Desert delicios și aromat

pe 25.11 la 10:37

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]