ana

1

Bucataras
incepator

Bucataras din 06.01.2010

RETETE138
PRIETENI43
Retete

Brioşe cu cremă de unt şi bezea elveţiană

In Prajituri la 15 Feb 2013

Briosele: Am incins cuptorul la 175 C, faina, cacaoa si sarea le-am amestecat intr-un bol si am pus bolul deoparte. Intr-un alt bol am mixat bine de tot zaharul cu untul pana am obtinut o crema pufoasa, apoi am adaugat ouale pe rand, amestecand foarte bine dupa fiecare. Am adaugat apoi o...

Tort bezea cu crema de ciocolata

In Torturi la 28 Iun 2012

Blatul: Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si mixam pana se teopeste.Incorporam galbenusurile, uleiul si faina.Tapetam cu hartie de copt forma si coacem blatul la foc mediu. Foile de bezea : Mixam albusurile bine, dupa care incorporam zaharul si nucile tocate. Pe tava tapetata...

Tort cu crema de visine

In Torturi la 28 Iun 2012

Preparam blatul: Batem spuma albusurile dupa care adaugam zaharul si mixam pana se topeste.Incorporam galbenusurile, uleiul si faina. Eu am copt acest blat intr-o tava dreptunghiulara, putin mai mica decat tava standard a  aragazului. O sa iasa o foaie subtirica. Crema: Preparam...

Rulada cu crema de cocos si caramel

In Prajituri la 28 Iun 2012

Se maruntesc biscuitii dupa care se caramelizeaza zaharul, apoi se adauga apa si se mai lasa pe foc pana se topeste, dupa care se toarna peste biscuiti. Se amesteca bine si se intinde pe foi fierbinte. Se fierbe apa cu zaharul si untul aproximativ 5 minute pana se leaga siropul, apoi se adauga...

Tort de ciocolata

In Torturi la 26 Apr 2012

Mai intai preparam blatul si apoi crema de ciocolata a prajiturii. Spargem ouale si separam albusurile de galbenusuri. Punem intr-un vas galbenusurile si le frecam cu zaharul pana cand acesta se topeste. Intr-un alt vas batem albusurile cu un praf de sare pana cand se intaresc. Adaugam...

Prajitura cu ness

In Prajituri la 22 Apr 2012

Batem spuma albusurile, incorporam treptat zaharul si apa, adaugam galbenusurile sarea cacao si la final faina. Intr-o tava(25/32) tapetata cu hartie de copt turnam compozitia obtinuta si coacem la foc mediu. Crema: Intr-o craticioara puneti oul, zaharul, ness-ul si untul si...

Biscuiti speculoos

In Dulciuri la 22 Apr 2012

Mixam untul cu zaharul pana obtinem o consistenta pufoasa apoi incorporam celelalte ingrediente. Lasam compozitia sa se odihneasca 2 ore la rece . Modelam aluatul dupa imaginatie. Eu am format cilindri cu ajutorul foliei alimentare dupa care am taiat rondele. Puteti intinde aluatul pe folie...

Placinta cu praz

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2012

Carnea o preparam de preferat la cuptor, punem carnita intr-un vas, adaugam o cana cu apa, sare, piper, foi de dafin acoperim carnea cu hartie de copt apoi punem capac si lasam la foc mediu pana se rumeneste. Putem opta si pentru varianta carnii fierte . Indepartam frunzele prazului si il...

Tort cu crema de trufe

In Torturi la 4 Oct 2011

Blatul: Separam albusurile de galbenusuri ,albusurile le batem spuma ,adaugam treptat cate o lingura de zahar si galbenusurile frecate cu ulei.Cu o lingura incorporam usor faina .Aluatul obtinut il turnam intr-o forma tapetata in prealabil cu hartie de copt si il coacem la foc mic.De preferat...

Reteta de prajitura krantz cu nuca, ca la cofetarie

In Prajituri la 2 Oct 2011

Preparare Reteta de prajitura krantz cu nuca, ca la cofetarie Se prepara 3 foi (aluatul se face separat pentru fiecare foaie in parte): Se bat albusurile spuma cu un praf de sare ,apoi adaugam zaharul si mixam pana se topeste. Presaram faina pe care o incorporam cu ajutorul unei spatule , la...

Tort cu alune de padure si mascarpone

In Torturi la 20 Mai 2011

Blatul: Daca alunele nu sunt prajite le rumenim putin in cuptor dupa care le frecam in maini pentru a le decoji.Cand s-au racit le maruntim la robot sau le dam prin masina. Apoi separam albusurile de galbenusuri ,albusurile le batem spuma ,adaugam treptat cate o lingura de zahar si...

Orez cu ciuperci

In Mancaruri de post la 10 Mar 2011

Curatam si spalam ceapa,morcovul si albitura si le punem la fiert cu 4 cani de apa si cana de orez.Separat fierbem ciupercutele intregi.Nu le fierbem prea mult ,sa ramana usor crude.Cand sunt gata le punem in sita la scurs si le feliem.Cand orezul este aproape fiert adaugam ciupercutele si...

Mucenici moldovenesti

In Dulciuri la 9 Mar 2011

Pregatim aluatul :Drojdia o dizolvam in putina apa calduta dupa care amestecam toate ingredientele pana obtinem un aluat fin.Odata framantat il lasam la loc cald pentru dospit cca .1 ora. Intre timp preparam siropul :punem ingredientele intr-un vas si incalzim putin cat sa se topeasca zaharul....

Amandina

In Prajituri la 6 Mar 2011

Blatul :Intr-un castron puneti albusurile de la cele 6 oua si le mixati bine pana se-ntepenesc in castron,dupa care adaugati zaharul, apa, si galbenusurile frecate cu uleiul si incepeti sa amestecati cu o lingura, nu cu mixerul , de jos in sus,, pana se incorporeaza albusurile.Dupa ce...

Painici de brutar

In Piine la 3 Mar 2011

Drojdia se dizolva in putina apa calduta si se incorporeaza in faina impreuna cu apa si celelate ingrediente .Framantam bine pana obtinem un aluat elastic nelipicios.Daca este putin lipicios mai adaugam 2-3 linguri de faina .Lasam aluatul la dospit cca 1 ora . Dupa ce a crescut impartim...

Mazare cu sos alb

In Mancaruri de legume la 2 Mar 2011

Sosul : Topim untul intr-o tigaie cu pereti inalti  peste care adaugam ceapa data pe razatoarea cu ochiuri mici.Sotam putin ceapa apoi adaugam faina amestecam repede dupa care adaugam apa ,amestecand bine in tot acest timp.Lasam sa clocoteasca putin,pana se ingroasa sosul,apoi adaugam...

Chifle

In Piine la 28 Feb 2011

Drojdia o frecam cu zaharul si cu  o lingurita de lapte ,apoi o incorporam impreuna cu celelate ingrediente in faina .Framantam bine pana obtinem un aluat elastic si fin.Eu l-am facut la masina de paine.Lasam aluatul obtinut la dospit pana isi dubleaza volumul.Am impartit aluatul in parti...

Cornulete

In Dulciuri la 28 Feb 2011

Incorporam toate ingredientele de mai sus si framantam bine pana obtinem un aluat fin. Intidem si taiem aluatul ca in imagini. Taiem rahatul cubulete si asezam pe fiecare triunghi cate un cubulet,apoi rulam.Cornuletele formate le asezam pe o tava tapetata in prealabil cu hartie de copt....

Prajitura cu capsuni si ciocolata

In Prajituri la 24 Feb 2011

Preparam blatul astfel: Batem spuma cele 4 albusuri ,adaugam treptat zaharul,apoi incorporam galbenusurile,adaugam uleiul ,faina si cacao.Coceti in ce forma doriti la foc mediu. Lasam blatul sa se raceasca timp in care preparam siropul .Incalzim apa peste care adaugam plicurile de 3 in 1 si...

Cornuri fine

In Dulciuri la 23 Feb 2011

 Cernem faina intr-un bol,apoi  facem o adancitura in mijlocul fainii in care adaugam drojdia frecata cu 2 linguri de zahar si 1 lingurita de lapte caldut.Punem bolul la loc calduros pana incepe drojdia sa creasca. Galbenusurile si untura se incorporeaza in laptele caldu apoi...

Rulada cu carne

In Mancaruri cu carne la 20 Ian 2011

Painea o inmuiem in lapte si apoi o scurgem bine si o amestecam cu  carnea tocata ,usturoiul pisat ,ouale ,mustarul si bulionul.Amestecam bine apoi asezonam dupa gust cu sare,piper si pasta de ardei iute. Asezam feliile de bacon una langa alta pe o folie de plastic apoi punem o parte din...

Biscuiti cu migdale si fulgi ovaz

In Dulciuri la 19 Ian 2011

Intai coacem migdalele 5 minute la cuptor.Le lasam sa se raceasca dupa care le frecam in maini pentru asi desprinde coaja .Nu-i bai daca nu se desprinde in totalitate. Fulgii de ovaz ii coacem si pe ei ,dar in tigaie pe aragaz ,cateva minute,nu mult pentru ca se ard destul de repede....

Tort cu ciocolata, capsuni si alune de padure

In Torturi la 5 Dec 2010

Blatul:  Ouale intregi le mixam cu zaharul pret de 15 minute ,apoi adaugam uleiul ,cacaua si la sfarsit incorporam faina usor cu ajutorul unei linguri de lemn.Tapetam o forma destul de maricica (26 cm) si coacem la foc mic.Dupa ce este gata il lasam sa se raceasca in cuptor. Mousse de...

Iepure de camp impanat reteta deosebit de gustoasa

In Mancaruri cu carne la 29 Noi 2010

Cum se prepara Iepure de camp impanat reteta deosebit de gustoasa Urecheatul trebuie lasat cateva ore in apa rece ,apoi cu multa rabdare indepartam pielita .Merita tot efortul. Dupa ce il portionam il scufundam in bait pentru cel putin 24 de ore,in mod normal cam 3 zile se lasa. Cand ne...

Prajitura pufoasa

In Prajituri la 29 Oct 2010

Blatul: Intr-un bol spargem ouale si adaugam zaharul ,mixam pana isi tripleaza volumul.Cu o lingura de lem incorporam faina putin cate putin,apoi incorporam cafeaua.Tapetam o tava potrivita si turnam compozitia obtinuta.O coacem la fo mediu . Crema  ganache: Intr-un castron punem...

Savarine

In Prajituri la 29 Oct 2010

Aluatul: Drojdia o dizolvam intr-un strop de lapte caldut ,apoi adaugam restul de ingrediente.Vom obtine o compozitie mai moale aproximativ ca cea de chec. Eu am pus in forme de briose si am lasat sa creasca cca 30 de minute.Nu umpleti formele! Dupa cele 30 de minute ,coacem la foc mic pana...

Desert cu mere

In Dulciuri la 8 Oct 2010

Aluatul : Daca aveti masina, punem toate ingredientele in masina si selectam programul pentru aluat.Daca nu procedam astfel:faina o cernem intr-un vas, in mijloc punem drojdia dizolvata in putin lapte caldut ,continuam cu restul de lapte tot caldut,apoi cu ouale,zaharul ,miere si la sfarsit untul...

Vegeta de casa

In Conserve la 14 Sep 2010

Cantitatile le puneti in functie de cum va plac legumele.Eu am pus  in mod egal(mai putin verdeata ,am pus mai putina).Radacinoasele le dam pe razatoarea cu ochiuri mari.Verdeata o tocam si la fel procedam si cu ardeii. Amestecam toate zarzavaturile si le frecam cu sare (Sare trebuie sa...

Piept afumat

In Mezel de casa la 2 Sep 2010

Pieptul de pui il frecam bine cu sare si celelate condimente si il lasam la macerat vreo 6 ore. Apoi ne pregatim afumatoarea :Ne trebuie un  tuci destul de mare sau vreo oala mai uratica asa ca se afuma si nu mai iese apoi . Pregatim un pachetel cu orez,scobitori,condimente ,merge si...

Tort aniversar

In Torturi la 2 Sep 2010

Tortul de capsuni l-am pregatit intr-o forma mai micuta. Batem spuma albusurile ,dupa ce s-au intarit adaugam putin cate putin zaharul,apoi galbenusurile,faina si cacao . Coacem la foc mediu .Dupa ce s-a copt il dam la rece pentru 2-3 ore (asa se taie mult mai bine). Crema :...

Afisate 1 - 30 din 138 retete    

Postari recente

publicat la 28.06.2012

Tort bezea cu crema de ciocolata

publicat la 28.06.2012

Tort cu crema de visine

Horosmopul tau de astazi:

Leu

Și azi îți saluți prietenii cu tradiționalul "De mâine mă apuc de slăbit". Oare de ce îți răspund doar cu un zâmbet înțelegător?

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]