publicat la 03.05.2021
publicat la 29.04.2021
publicat la 29.04.2021
Măcar azi ar fi bine să faci o pauză din consultarea asiduă a anunţurilor matrimoniale. Cel puţin încetează să le mai cauţi în revista “Zootehnia modernă”.
Bucataras.ro
[email protected]
Aperitiv soare din foietaj cu sunca si mozzarella
Lași aluatul foietaj la dezghețat atât cât să fie ușor maleabil, dar încă rece si ușor tare ca să-l poți modela după aceea. Ungi aluatul cu ketchup și presari mirodenii: busuioc și oregano. Presari mozzarella rasă. Adaugi feliile de șuncă, însă doar...
Ovocado
Tai avocado de jur împrejur cu un cuțit, o răsucești ca să se desfacă, îndepărtezi sâmburele și scoți miezul (pe care îl poți folosi la altă rețetă). Le așezi într-o tavă cu hârtie de copt. Separat, bați ouăle cu sarea, adaugi șunca tăiată...
Zucchini in stil mediteranean
Speli zucchini, îl tai în jumătăți și îi scobești miezul. Apoi tai fiecare jumătate din nou în două. Pui sare pe fiecare bucată de zucchini. Adaugi ulei de măsline, consider că o lingură per bucată este mai mult decât suficient....
Aperitiv trandafiri din zucchini si bacon cu crema de branza
Speli dovlecelul zucchini și îl feliezi cu ajutorul unui decojitor, pentru a obține fâșii late și subțiri. Dintr-un dovlecel poți obține 20 de felii (eu am avut nevoie de unul si jumătate până mi-au ieșit toate frumoase, pentru că se mai rup la feliat...
Aperitiv saratele cu chimen si boia dulce afumata (reteta 1)
Bați ouăle cu un tel, adaugi apa, uleiul, sarea, făina și amesteci bine. Adaugi mirodenii, după plac. Trebuie să obții un aluat ceva mai gros ca la clătite. Încingi bine forma pentru sărățele. Torni din amestec cu polonicul sau cu o lingură, chiar în mijloc....
Aperitiv chifla cu branza Camembert, rozmarin si nuci pecan
Tai chifla în jumătăți sau dacă faci pâine de casă, modelezi o bilă mai mare, așezi cu grijă brânza înăuntru și închizi aluatul. Când o închizi, pui și firul de rozmarin. Ungi cu puțin ulei. Eu am folosit puțin ulei din borcanul...
Aperitiv mini tarte cu drob de pui, in foietaj
Amesteci patéul de ficat (de casă sau cumpărat) cu orezul și legumele călite anterior într-o crăticioară cu puțin ulei și înăbușite cu puțină apă (fierte maxim 15 minute). Poți alege ce legume vrei. Eu am ales morcov și ceapă. Adaugi un ou, un...
Aperitiv covrigei cu susan
Pui, într-un bol încăpător, mixul cu drojdia, tai untul/magarina rece fâșii subțiri și apoi le amesteci pe toate, sfărâmițându-le cu degetele. Adaugi oțetul, apa și oul, amesteci și frămânți până obții un aluat omogen. Dai...
Tarta cu carne
Amesteci, într-un bol, mixul cu untul/magarina rece tăiată fâșii subțiri, sfărâmițându-le cu degetele. Adaugi oul și puțină apă, apoi frămânți până obții un aluat omogen. Dai aluatul la frigider, până pregătești umplutura....
Aperitiv mini croissante cu crema de branza
După ce am adus foietajul la temperatura camerei, se decupează din foaie triunghiuri lungi, care se rulează, aducându-le la forma de croissante, niște croissante mai mici. Se transferă într-o tavă pregătită cu foaie de copt, se ung cu ou și se dau la cuptorul...
Aperitiv bruschetti cu mozzarella, rosii cherry si busuioc
Se taie bagheta în felii nici prea groase, nici subțiri, eu le-am tăiat de 2 cm grosime, ușor oblic. Se freacă feliile de pâine cu usturoi și se ung cu ulei de măsline, pe ambele fețe și se frig la Panini Maker / Sandwich Maker ori se dau la cuptor până se...
Floricele cu carne
Timp de pregătire: 2 h Timp de coacere: 27 min, foc mediu Porții: 10 Mod de preparare: Pentru aluat: Într-un castron adânc, se amestecă apa cu praful de copt, uleiul și sarea, apoi se adaugă făină cât cuprinde (aprox 200 g),...
Aperitiv saleuri de casa cu bors, cascaval, susan si mac
Într-un vas mare, se dă 125 g unt rece pe răzătoare, se adaugă borșul, smântâna, oul, sarea, praful de copt și se amesteca bine, apoi se adaugă făină cât cuprinde, se transferă pe blatul de lucru înfăinat și se frământă...
Aperitiv inimioare de foietaj cu crema de branza
Am folosit aluat de foietaj proaspăt (refrigerat) ce poate fi folosit imediat. Așadar, se taie aluatul cu o formă inimioară de patiserie. Se ung cu ou bătut și se lipesc două câte două. Se dau la cuptor, la foc potrivit, până se rumenesc (10-15 minute)....
Placinta cu branzeturi
Pentru aluat: se dizolvă drojdia în apă călduță, se adaugă uleiul, iaurtul, busuioc, oregano si sare, apoi făină cât cuprinde (aprox 375 g), până se obține un aluat pufos, dar bun de întins. Pentru umplutură: se amestecă într-un castron...
Aperitiv briose din cartofi
Se unge cu unt o formă de copt pentru brioșe. se adaugă puțin cașcaval ras, care va forma o crustă (moale datorită untului) și ne va ajuta și să desprindem brioșele din tavă. Se curăță și se spală cartofii, se taie cuburi mari și se pun la fiert în apă...
Apertitiv saleuri de casa (2)
Într-un vas adânc se amestecă 250 g făină cu apa și sarea, se transferă pe blatul de lucru presărat cu făină, se frământă pentru 5 minute, până se obține un aluat bun de întins, dar pufos. Până acum, e simplu, seamănă cu cel pe care...
Aperitiv foietaj cu ciuperci si kaizer
Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei. Se curăță ciupercile de pielițe, se spală de pământ, dacă nu vă plac piciorușele, le puteți îndepărta, dar eu le-am păstrat. Se taie bucăți mici sau feliuțe. Se rumenesc într-o tigaie,...
Unt de casa
Într-un vas înalt, din sticlă sau tablă (nu plastic), se bate smântâna cu mixerul, la viteză mică. Va căpăta consistență cremoasă, de frișcă, apoi pe măsură ce mixăm, se taie. Se continuă mixarea, până se separă de tot. Se ia cu mâinile...
Aperitiv cosulete de vara cu crema de branza si castravete
Se rade cașcavalul pe o tavă și se pune într-o tavă pregătită cu foaie de copt, sub formă de cercuri. Se dau la cuptor, la foc mediu, până se rumenesc ușor. Se scot și se modelează cât sunt calde, pe fundul unor cești. Se lasă...
Aperitiv tarta cu branza, bacon si cabanos
Se lasă aluatul la dezghețat, la temperatura camerei. Din aluatul foietaj se decupează un cerc, acesta va constitui baza tartei. Se așază cu grijă într-o tavă de tartă, pregătită cu foaie de copt, presând ușor marginile. Se umple tarta cu...
Aperitiv foietaj cu carnati, oua si cascaval
Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei. Se decupează sfere din foaia de aluat: unele mai mari pentru bază, altele la fel de mari dar se vor găuri în mijloc cu un păhărel, pentru a le scoate marginea şi a le lipi peste celelalte sfere. Nu uitaţi...
Aperitiv minuturi reci cu branza, ceapa si chimen
Pentru cosulete: se rade cacavalul intr-o tava cu foaie de copt, formand niste cercuri mai mari. Este de preferat sa radeti cascavalul direct in tava pentru ca va fi uniform, iar nu pe o farfurie de pe care sa-l mutati. Veti avea nevoie de ceva mai mult cascaval, eu am obtinut doar 4...
Taci si-nghite
Se pune apa cu sare la fiert, intr-un tuci. Cand ape fierbe, se adauga malaiul, pana devine un pic mai gros ca un terci. Se prepară o mamaliga mai moale. Se rastoarna mamaliga intr-o tava unsa cu putin ulei, se niveleaza cu grija, dar lucrand repede, pentru ca mamaliga se...
Aperitiv acadele sarate
Se lasă aluatul la dezgheţat, la temperatura camerei. Se unge aluatul cu ketchup, se decorează cu felii de afumătură de casă (sau kaizer), de salam bănăţean şi de salam de vară. Se rulează şi se taie rondele groase. Se înfinge câte o frigăruie...
Aperitiv carnati cabanos in foietaj
Se lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie aluatul în dreptunghiuri, se crestează uşor cu un cuţit pentru a crea un model, după plac, se adaugă câte un cârnat pe fiecare bucată de aluat şi se rulează. Se ung cu oul bătut, se...
Aperitiv morcovi pascali
Se lasă aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Se taie în fâşii subţiri, care se înfăşoară pe conuri din tablă unse cu grăsime. Se aşază într-o tavă cu foaie de copt, se ung cu gălbenuş şi se coc la foc mediu, aprox 10 minute...
Aperitiv oua in culori naturale pentru Sfintele Pasti
Cum procedam: Se scot ouăle din frigider pentru a le aduce la temperatura camerei. Se spală şi se freacă uşor cu un bureţel curat pentru a îndepărta marcajul. Eu am pregătit 8 ouă roşii, 3 galbene, 2 albastre şi 3 verzi, de aceea pentru ouăle roşii am avut...
Aperitiv placinta taraneasca
Pentru aluat: se dă margarina rece pe răzuitoare, se amestecă împreună cu puţină făină, drojdia, zahărul, borşul şi sarea. Se amestecă, completând cu făină şi se frământă bine, eu am nevoie de 450 g făină cu tot cu frământat. Aluatul...
Aperitiv oua cu maioneza si marar
Se scot din frigider oul crud şi muştarul, pentru a le aduce la temperatura camerei. Este important ca toate ingredientele să aibă aceeaşi temperatură. Se fierb ouăle tari. Se lasă să se răcească, apoi se curăţă şi se taie în jumătăţi. Pentru...