Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI180
Retete / Dulciuri

Desert tort cu alune de padure si fluturi

In Torturi la 25 Ian 2019

  Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, apoi apa şi uleiul. Se adaugă şi făina şi praful de copt, amestecând de-acum cu o spatulă, de jos în sus, pentru a aera compoziţia. Se toarnă în...

Desert tort de ciocolata si cafea cu glazura oglinda

In Torturi la 18 Ian 2019

Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă pe rând zahărul, gălbenuşurile, uleiul, apa. Apoi se adaugă praful de copt şi făina, amestecând uşor cu o spatulă,  omogenizând. Jumătate din compoziţie se amestecă bine cu cacaoa,...

Desert tort Floare de Cires, cu glazura oglinda

In Torturi la 10 Ian 2019

   Blatul: Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare, se adaugă pe rând zahărul, gălbenuşurile, uleiul. Apoi se adaugă praful de copt şi făina, amestecând de aici cu o spatulă,  omogenizând uşor, astfel încât compoziţia...

Desert tort onomastic si de An Nou

In Torturi la 1 Ian 2019

  Steluţele de ciocolată: Se topeşte ciocolata albă pe baie de abur, se lasă un pic la răcit, apoi se formează steluţe pe o hârtie de copt, se pun scobitori sau frigărui, pentru a le putea înfinge ulterior în tort, se presară pe ele zahăr colorat şi...

Desert tarta Urside

In Prajituri la 28 Dec 2018

  Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, apoi se adaugă zahărul, amestecând până se obţine o bezea consistenta, dar nu tare. Apoi se adaugă praful de copt, făina şi nuca amestecând cu o spatulă de jos în sus, ca să rămână...

Desert rulada de Craciun

In Prajituri la 20 Dec 2018

  Se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare până se fac spumă, se adaugă treptat zahărul, zahărul pudră vanilat, apoi gălbenuşurile unul câte unul. Se toarnă uleiul în fir subţire, mixând. Apoi se adaugă făina, nuca rumenită şi măcinată şi...

Desert casuta din turta dulce

In Dulciuri la 29 Noi 2018

  Se freacă margarina cu zahărul, se adaugă ouăle, mierea, cacaua, condimentele, praful de copt. Se amestecă şi se adaugă în ploaie şi făina cernută, atât cât cere aluatul. La mine au fost suficiente aprox 420 g. Se frământă până se obţine un...

Micile vrajitoare

In Dulciuri la 31 Oct 2018

   Se spală merele, se decojesc (sau nu) şi se dau prin răzătoarea mare. Se călesc într-o crăticioară, iar dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi nevoie de zahăr. Se călesc până se înmoaie, iar când sunt fierte, se dau deoparte, se adaugă un praf de...

Desert fursecuri cu ciocolata, migdale si seminte de dovleac

In Dulciuri la 28 Oct 2018

  Mod de preparare: Se bat spuma albuşurile cu un praf de sare, iar când spuma devine consistentă, se adaugă zahărul, zahărul vanilat şi, treptat, gălbenuşurile, uleiul. Apoi se adaugă praful de copt şi făină cât cuprinde, amestecând de acum cu o spatulă....

Desert tort cu nuca, vin alb si trandafiri

In Torturi la 18 Oct 2018

    Pentru acest tort am folosit 10 ouă mici: 3 gălbenuşuri le-am dat deoparte pentru cremă, iar celalalte gălbenuşuri şi albuşuri le-am folosit la blat. Pentru blat: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu zahărul şi un praf de sare. Se adaugă treptat...

Dulceata de gutui

In Dulceata / Gem la 15 Oct 2018

  Se pun la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă încăpătoare. Se spală gutuile, se curăţă de coajă şi se taie felii. Eu le-am cântărit şi au avut cam 1100 g după feliere. Se mărunţesc la blender (a fost cel mai util în cazul meu) sau le puteţi da...

Dulceata din struguri albi cu vin si coaja de portocala

In Dulceata / Gem la 15 Oct 2018

  Se pun la fiert apa cu vinul alb şi zahărul într-o cratiţă, nu se amestecă. Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când siropul începe să se lege, se adaugă peste sirop boabele de struguri şi coaja de portocală ţinută în zahăr la...

Desert fursecuri cu afine, curmale, nuci si migdale

In Dulciuri la 14 Oct 2018

  Eu am avut afine la congelator, asa ca le-am scos din timp, le-am decongelat si le-am scurs. Se preincalzeste cuptorul. Se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul, se adauga galbenusurile, uleiul, esenta de vanilie, praful de copt si faina cat cuprinde, amestecand si...

Reteta cu nr. 400: Prajitura pentru Iorgo si Efi

In Prajituri la 7 Oct 2018

  Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 2 linguri cu zahăr. În alt vas, se amestecă untul cu 5 linguri de zahăr, cu mixerul, se adaugă treptat gălbenuşurile, laptele, apoi şi albuşurile bătute spumă anterior, praful de copt, cacaoa...

Desert placinta cu mere, nuci si aluat cu vin

In Prajituri la 30 Sep 2018

     Pentru umplutură: eu am avut merele deja pregătite, aşadar le-am scos din congelator şi le-am lăsat la temperatura camerei să se dezgheţe. Mai departe, se călesc merele rase împreună cu 5 linguri de zahăr, iar când sunt fierte şi moi, se dau de pe...

Dulceata din struguri negri

In Dulceata / Gem la 28 Sep 2018

   Se spală strugurii şi se desprind boabele de pe ciorchini, apoi se taie boabele în jumătăţi şi se scot sâmburii. Este un proces migălos, care cere multă răbdare (şi timp). Se pot culege sâmburii şi în timpul procesului de fierbere, dar sunt mai...

Dulceata din struguri albi cu whisky

In Dulceata / Gem la 28 Sep 2018

  Se pun la fiert apa cu zahărul într-o cratiţă, nu se amestecă. Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini. Când siropul începe să se lege, se adaugă peste sirop boabele de struguri. Se face focul mic şi se amestecă des. Se culege spuma...

Gem de prune rosii

In Dulceata / Gem la 26 Sep 2018

  Se spală prunele, se scot sâmburii, se taie cubuleţe şi se asază într-o cratiţă încăpătoare. Pentru 2,3 kg de prune, cântărite fără sâmburi, eu am considerat să pun 1 kg de zahăr, ţinând cont şi de cât sunt ele de dulci. Se...

Desert tort inima cu alune de padure si fulgi de migdale

In Torturi la 26 Sep 2018

  Pentru blaturi: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile. Apoi se adaugă praful de copt, făina şi nuca, amestecând cu o spatulă de jos în sus, ca să rămână compoziţia aerată. Se toarnă...

Desert Tort onomastic, cu nucă şi cafea

In Torturi la 9 Sep 2018

Blat : se bat spumă cu mixerul albuşurile împreună cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă rând pe rând gălbenuşurile, apoi praful de copt, nuca şi făina. Am ales să torn compoziţia în două forme de copt pentru a obţine două blaturi suficient de...

Desert prajitura cu struguri

In Prajituri la 26 Aug 2018

  Pentru foi: într-un castron mai mare se amestecă ingredientele umede: ouăle cu uleiul şi mierea, apoi se adaugă cele uscate: zahărul, sarea, praful de copt şi făină cât cuprinde, omogenizând cu o lingură. Se obţine un aluat moale, pufos, dar care se poate...

Gem de caise

In Dulceata / Gem la 19 Aug 2018

  Se spală caisele, se îndepărtează sâmburii, apoi se taie cuburi mai mici. Se pun într-o cratiţă, se acoperă cu zahăr (ţinând cont de cantitatea caiselor, dar şi de cât sunt ele de dulci) şi se lasă câteva ore. Se fierbe gemul la foc mic,...

Dulceata din fructe de padure

In Dulceata / Gem la 19 Aug 2018

  Se spală delicat fructele. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, care se lasă să fiarbă, iar când începe să se lege siropul, se adaugă fructele, amestecând uşor. Se culege spuma formată. Se fierbe, la foc potrivit,...

Desert tort rustic de vara cu fructe de padure

In Torturi la 18 Aug 2018

  Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apoi făina şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă rotundă pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mic aprox 30-35 de minute, în funcţie de...

Desert baclava

In Dulciuri la 15 Aug 2018

   Se aduc foile de plăcintă la temperatura camerei. Fiecare foaie se unge cu puţin ulei şi se împătureşte în două. Se presară nucă amestecată cu zahăr, cât mai spre marginea foii şi se rulează, îndoind capetele spre interior. Se procedează la...

Desert tort Cristina

In Torturi la 25 Iul 2018

    Pentru blat: se bat cu mixerul albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, gălbenuşurile, apoi făina, nuca şi praful de copt. Se toarnă într-o tavă rotundă pregătită cu foaie de copt şi se coace la foc mic aprox 30-35 de minute (sau până...

Desert Boema de casa

In Prajituri la 1 Iul 2018

  Pentru blat: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul. Separat, se amestecă, tot cu mixerul, gălbenuşurile cu untul, laptele, praful de copt şi cacaoa. Se încorporează cu grijă albuşurile bătute spumă, apoi făina, omogenizând....

Desert tort Anca

In Torturi la 22 Iun 2018

    Se spală fructele şi se usucă pe un prosop de hârtie.  Pentru blat: se bat spumă albuşurile cu mixerul cu un praf de sare şi când se întăreşte uşor bezeaua, se adaugă zahărul, apoi gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Se...

Desert briose cu ciocolata

In Dulciuri la 19 Iun 2018

  Pentru brioşe: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul,  făina, cacaua şi praful de copt. Se obţine o compoziţie moale, pufoasă care se toarnă într-o tavă pentru brioşe. Ţineţi cont să nu...

Desert rulada cu crema de vanilie, cirese si glazura de ciocolata

In Prajituri la 10 Iun 2018

  Pentru foaie: se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi 2 linguri de zahăr. Separat, se bat gălbenuşurile cu restul de zahăr. Apoi se toarnă gălbenuşurile peste spuma de albuşuri, încorporându-le treptat. Se adaugă uleiul, coaja de lămâie,...

Afisate 151 - 180 din 376 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Vrei sa mai postezi o reteta, dar ti-e lene s-o prepari.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]