Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI180
Retete / Dulciuri

Dulceata de cirese

In Dulceata / Gem la 7 Iun 2018

    Se spală fructele şi se scot sâmburii. Într-o cratiţă mai mare se pun la fiert apa cu zahărul, se amestecă uşor la început, ca să nu se lipească, apoi se lasă să fiarbă.  Când începe să se formeze siropul, se adaugă...

Desert friganele

In Dulciuri la 30 Mai 2018

  Intr-un castron mai inalt, se bat cu un tel ouale cu laptele si un praf de sare. Se feliaza o paine mai veche (de o zi sau doua), apoi se scufunda fiecare felie in amestecul de oua cu lapte si se scoate repede pe o farfurie. Cand eram mici, tata prajea friganelele intr-un tuci cu...

Desert tort de ciocolata

In Torturi la 27 Mai 2018

    Pentru literele folosite la decor: se topeşte Puţină ciocolată amăruie pe baie de abur, se umplu şabloanele pentru litere (eu le-am avut cumpărat mai demult din Lidl şi le-am păstrat pentru a-mi face mai departe litere albe sau colorate) şi se dă la congelator....

Desert orez cu lapte

In Dulciuri la 27 Mai 2018

  Se pune laptele la fiert, cu sarea, la foc potrivit. Când începe să fiarbă, se adaugă orezul spălat bine în apă rece şi se dă focul mic. Se amestecă mai des, ca să nu se lipească şi să nu dea de pe foc, pentru că are tendinţa să se umfle. Când...

Desert tort Imparatesc

In Torturi la 21 Mai 2018

  Pentru foile de ecler: se pun la fiert apa, uleiul şi un praf de sare. Când începe să fiarbă, se adaugă făina în ploaie, amestecând bine. Se dă de pe foc şi se lasă la răcit. Se încorporează ouăle, unul câte unul, amestecând bine....

Desert prajitura cu vanilie si fructe de padure

In Prajituri la 21 Mai 2018

  Se bat spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare, se adauga treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Se transfera intr-o tava cu hartie de copt, se coace la foc mediu aprox 20 de minute sau pana devine auriu. Se lasa la racit.  Se prepara siropul din...

Desert inghetata de cafea si ciocolata

In Dulciuri la 21 Mai 2018

  Într-un vas înalt se bate cu mixerul frişca lichidă cu laptele condensat, când devine pufoasă, se adaugă zahărul (mai mult sau mai puţin după gust), zahărul vanilat Bourbon, cafeaua măcinată, cafeaua solubilă şi se mai bate un pic până devine...

Prajitura din foietaj cu branza dulce si jeleu de capsuni

In Prajituri la 18 Mai 2018

  Se aduce aluatul de foietaj la temperatura camerei. Se taie în dreptunghiuri şi se coc la foc mediu până se rumenesc. Se lasă la răcit.  Pentru jeleu: se pune gelatina la hidratat în 100 ml apă rece, maxim 10 minute. Între timp, se pun pe foc mic,...

Desert tort cu crema de alune de padure, frisca si fructe

In Torturi la 17 Mai 2018

  Înainte de a prepara tortul, se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Eu am dat căpşunile prin puţină ciocolată albă topită, apoi le-am dat la frigider, să se întărească ciocolata.  Blatul: Se bat spumă albuşurile cu zahărul şi un...

Desert clatite cu dulceata de trandafiri

In Dulciuri la 5 Mai 2018

    Se bat ouăle cu un praf de sare, se adaugă laptele, apa minerală, praful de copt şi făina, amestecând şi bătând uşor cu telul, se obţine o compoziţie moale, aerată.  Se toarnă câte un polonic din compoziţie într-o tigaie teflonată...

Desert tort cu alune de padure, ciocolata alba si trandafiri

In Torturi la 5 Mai 2018

    Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Compoziţia se toarnă într-o formă rotundă sau o cratiţă pregătită cu foaie de copt. Se coace la foc mic 30-35 de minute...

Desert prajitura cu crema caramel

In Prajituri la 28 Apr 2018

  Pentru blat, se bat ouăle întregi cu mixerul până îşi dublează volumul şi devin pufoase. Se adaugă treptat untul la temperatura camerei, sare, zahăr, laptele şi făina. Se obţine o compoziţie uşor moale, care se toarnă într-o tavă pregătită cu...

Desert tort cu lalele

In Torturi la 13 Apr 2018

Blat : se bat spumă cu mixerul albuşurile cu zeama de lămâie şi un praf de sare, iar când se formează spuma, se adaugă zahărul. Când spuma devine consistentă, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, praful de copt şi făina. Compoziţia se toarnă într-o...

Desert cozonaci Pascali

In Dulciuri la 11 Apr 2018

  Se fărâma drojdia şi se dizolvă în puţin lapte cald. Se adaugă zahărul, ouăle, restul de lapte, apa, şi sarea, încorporând făina treptat. Se frământă, adăugând la nevoie ulei, câte puţin, până devine consistent, bine legat,...

Desert pasca impletita

In Dulciuri la 9 Apr 2018

   Mod de preparare: Se fărâmă drojdia şi se dizolvă în puţin lapte călduţ, se amestecă apoi cu ouăle, zahărul, restul de lapte, apa şi sare. Se amestecă adăugând făina până când aluatul devine consistent. Eu l-am mutat apoi...

Desert tort Iepuras

In Torturi la 1 Apr 2018

  Pentru blaturi: se bat spumă albuşurile, cu mixerul, cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, praful de copt şi făina. Compoziţia se toarnă în două forme de tort rotunde (sau două crăticioare, ale mele au avut 17 cm...

Desert briose-lalele

In Prajituri la 25 Mar 2018

Pentru brioşe : se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, uleiul, apa fierbinte, făina şi praful de copt. Se obţine o compoziţie moale, pufoasa care se toarnă în diferite tăvi pentru brioşe. Eu am avut mai multe...

Desert tort Noapte la Paris

In Torturi la 14 Mar 2018

   Pentru blat: se bat spumă albuşurile împreună cu un praf de sare, zeama de lămâie şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile. Compoziţia obţinută se separă în două vase: într-unul se adaugă o linguriţă praf de copt, 3 linguri nucă...

Desert tort de ciocolata

In Torturi la 5 Mar 2018

   Pentru blat: se amestecă untul sau margarina cu zahărul, se adaugă treptat ouăle, un praf de sare, laptele, făina şi praful de copt, omogenizand. Se obţine o compoziţie uşor lichidă care se toarnă într-o tavă rotundă cu foaie de copt şi se da la cuptorul...

Desert rulada Eclipse

In Prajituri la 25 Feb 2018

    Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie. Odată ce s-a format spuma, se adaugă zahărul până ce spuma se mai întăreşte, apoi gălbenuşurile unul câte unul, uleiul, apa fierbinte, făina şi praful de copt....

Desert rulada Ducesa

In Prajituri la 19 Feb 2018

     Se bat spumă, cu mixerul, albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie, se adaugă treptat zahărul, apoi gălbenuşurile, uleiul, extractul de vanilie, apa fierbinte, făina şi praful de copt. Se obţine o compoziţie un pic mai moale ca la chec. O treime...

Desert tort Saint Honore

In Torturi la 16 Feb 2018

  Eclerurile: Se pun la fiert apa, uleiul şi un praf de sare. Când începe să fiarbă, se adaugă făina, amestecând bine. Se dă de pe foc şi se lasă la răcit. Se încorporează ouăle, omogenizând. Într-o tavă rotundă pregătită cu foaie...

Desert prajitura Ciresica

In Prajituri la 12 Feb 2018

  Pandispanul: Se bat spuma cu mixerul albusurile cu un praf de sare, zaharul si zeama de lamaie, se adauga treptat, galbenusurile, uleiul, cafeaua, faina si praful de copt, omogenizand. Compozitia se toarna intr-o tava cu foaie de copt, se da la cuptorul preincalzit aprox 30 de...

Desert prajitura Dragobete

In Prajituri la 11 Feb 2018

  Pentru foile de pandişpan: se separă ouăle. Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zeama de lămâie, iar după ce s-a format spuma se adaugă şi 2 linguri de zahăr, amestecând. Separat, se amestecă untul cu gălbenuşurile, celelalte 2 linguri de zahăr,...

Desert prajitura ora 12

In Prajituri la 13 Ian 2018

    Blatul: Se freacă untul cu zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, esenţă de vanilie, laptele, un praf de sare şi cacaua. Se încorporează cu grijă albuşurile bătute spumă, apoi făina, praful de copt şi se amestecă bine. Se obţine o compoziţie...

Desert amandine de casa

In Prajituri la 13 Ian 2018

   Blatul: Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare, se adaugă treptat zahărul, esenţă de vanilie, gălbenuşurile,  cacaoa, făina, praful de copt şi se amestecă bine. Se obţine o compoziţie cremoasă care se toarnă într-o tavă pregătită cu foaie de...

Desert prajitura cu miere si smantana

In Prajituri la 1 Ian 2018

 Pentru foile cu miere: se amestecă ouăle cu zahărul şi mierea, se adaugă treptat uleiul, praful de copt şi făină cât cuprinde, eu am avut nevoie de aprox 450 g. Se obţine un aluat pufos, suficient de consistent pentru a fi întins. Aluatul se împarte în 3...

Desert tort Vasile

In Torturi la 1 Ian 2018

  Blatul: Se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul. Se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Se toarnă într-o cratiţă rotundă, pregătită cu foaie de copt şi se coace aprox 35 de minute, la foc mic. Se lasă la răcit....

Desert casuta din turta dulce

In Dulciuri la 26 Dec 2017

    Se freaca margarina cu zaharul, se adauga ouale, mierea, cacaua, condimentele, praful de copt. Se amesteca si se adauga in ploaie si faina cernuta, atat cat cere aluatul. La mine au fost suficiente aprox 300 g. Se framanta pana se obtine un aluat pufos, moale, suficient de...

Desert Sacul lui Mos Craciun

In Dulciuri la 15 Dec 2017

   Se spală merele, se decojesc şi se dau pe răzătoarea mare. Se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Eu nu am mai pus zahăr deloc, ci doar un pic de scorţişoară. Se lasă la răcit. Între timp, se pregăteşte aluatul: se amestecă margarina cu...

Afisate 181 - 210 din 376 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Vrei sa mai postezi o reteta, dar ti-e lene s-o prepari.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]