Ancutsa

6

Bucataras
Chef

Ploiesti

Bucataras din 23.05.2016

RETETE714
PRIETENI166
Retete / Dulciuri

Dulceata de citrice

In Dulceata / Gem la 15 Dec 2017

  Se spală fructele şi se usucă pe şervete de bucătărie. Se curaţă portocalele şi mandarinele de coajă. Se taie mărunt cojile. Lămâile se dau pe răzătoare. Lămâie parfumate vor contribui şi ele cu aroma lor la această dulceaţă. Se pune pe foc o...

Desert cozonac de Craciun - reteta cu nr. 300

In Prajituri la 9 Dec 2017

   Se amestecă drojdia uscată cu făina, se lasă 15 minute, apoi se încorporează restul ingredientelor: laptele şi apa, zahărul, ouăle, 3 linguri cu ulei, sare şi făină cât cuprinde. Se ung mâinile cu ulei şi se frământă aluatul până face...

Desert chec cu portocala si scortisoara

In Prajituri la 9 Dec 2017

   Se separă ouăle şi se bat spumă cu mixerul albuşurile împreună cu un praf de sare. Se adaugă treptat gălbenuşurile, mierea, uleiul de măsline, coaja rasă şi sucul de la o portocală mare şi se amestecă bine. Se adaugă şi amestecul de fulgi de ovăz şi de...

Desert biscuiti Coaja de copac

In Dulciuri la 9 Dec 2017

  Se dă la răzătoarea mare untul sau margarina rece, apoi se amestecă bine cu zahărul, zahărul vanilat, oul, sarea, coaja de lămâie şi coaja de portocală ţinută în zahăr la borcan. Se adaugă borşul şi făină cât cuprinde, amestecând şi...

Desert tort Steliana

In Torturi la 26 Noi 2017

  Blatul: Se bat cu mixerul albuşurile împreună cu un praf de sare şi, când începe să se formeze spuma, se adaugă zahărul, amestecând bine. Se adaugă gălbenuşurile unul câte unul, apoi praful de copt, făina şi nuca, amestecând de acum cu o...

Dulceata de smochine

In Dulceata / Gem la 25 Oct 2017

  Se spala fructele, li se indeparteaza cotoarele, se taie cubulete mai mici sau mai mari, dupa preferinte. Se asaza intr-un vas adanc si se stropesc cu zeama de lamaie.  Intre timp se pune la fiert intr-o cratita incapatoare apa cu zaharul, iar cand siropul incepe sa fiarba, se...

Desert tarta Rapsodia

In Prajituri la 25 Oct 2017

Laşi aluatul la dezgheţat la temperatura camerei. Întinzi aluatul într-o formă de tartă unsă cu unt, o dai la cuptor 10 minute, la foc mic spre mediu, o scoţi ca s-o ungi cu gălbenuşul bătut. Vei observa că se desumflă, dar nu-ţi face griji, căci o dai la cuptor...

Desert placinta cu mere si aluat de casa

In Prajituri la 25 Oct 2017

   Se spală merele, se decojesc sau nu, în funcţie de preferinţe. Se dau prin răzătoarea mare şi se gătesc pe foc mic, într-o crăticioară. Dacă merele sunt dulci, nu mai aveţi nevoie de zahăr. Când sunt fierte şi moi, se dau de pe pe foc, se adaugă...

Sirop din struguri negri

In Sirop / Compot la 20 Oct 2017

  Se spală strugurii, se desprind boabele de pe ciorchini şi se pun la fiert într-o cratiţă mare, cu un litru de apă şi 100 g zahăr. Se fierbe aprox 30 de minute,  până scade un pic. În acest timp, o mare parte din sâmburi se ridică la suprafaţă,...

Desert tort cu nuca, ness si ciocolata alba

In Torturi la 17 Oct 2017

  Decoraţiuni: Miezul de nucă se rumeneste 10 minute la cuptor, se lasă la răcit. Se topeşte ciocolata albă pe baie de aburi şi se lasă câteva minute să se răcească, dar nu să se întărească şi se toarnă într-un poş. Se formează pe o hârtie...

Desert ecleruri cu crema de alune si crema de ciocolata

In Dulciuri la 9 Oct 2017

  Eclerurile: Intr-o craticioara se pun la fiert apa, uleiul si un praf de sare. Cand incepe sa clocoteasca, se adauga faina, se fierb un pic impreuna, amestecand energic, apoi se da de pe foc. Se lasa la racit. Apoi se adauga ouale, unul cate unul, amestecand bine. Uneori intra la...

Desert fursecuri cu arahide sarate, cacao si lapte

In Dulciuri la 9 Oct 2017

    Se amestecă cu mixerul margarina cu zahărul, oul întreg şi laptele, se adaugă apoi cacaua, făina şi praful de copt şi se amestecă, de acum, cu o spatulă. Se obţine un aluat cremos. Se pun fursecurile cu şpriţul de ornat într-o tavă cu foaie de copt....

Desert prajitura Brumarel

In Prajituri la 2 Oct 2017

  Pentru foi: se bat spumă cu mixerul albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă rând pe rând gălbenuşurile, se toarnă încet şi uleiul, amestecând. Apoi se adaugă praful de copt şi făina, amestecând de acum cu o spatulă astfel...

Gem de capsuni

In Dulceata / Gem la 30 Sep 2017

Se spala capsunile, se acopera cu zahar si se lasa asa cateva ore sau peste noapte, pentru a-si lasa sucul.  Se pun la fiert, pe foc mic, amestecand mereu ca sa nu se lipeasca. Cand este aproape gata, adaugam si zeama de lamaie, mai lasam un pic pana se leaga bine si luam de pe foc....

Desert fursecuri cu ciocolata si alune de padure

In Dulciuri la 27 Sep 2017

      Albusurile se bat spuma cu un praf de sare si zaharul, se adauga treptat galbenusurile, uleiul, alunele de padure macinate, faina si praful de copt. Se obtine un aluat moale, dar care nu curge. O parte din compozitie se amesteca bine cu putina cacao neagra....

Desert tort Eufrosina

In Torturi la 25 Sep 2017

  Blatul: Se separă ouăle. Se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile. Se încorporează şi ingredientele uscate: praful de copt, făina şi nuca, amestecând cu o spatulă de jos în sus, ca să rămână...

Gem de piersici

In Dulceata / Gem la 20 Sep 2017

  Se spala piersicile, li se indeparteaza samburii, apoi se taie cuburi mai mici, maricele sau fasii, fiecare dupa preferinte. Se asaza intr-o cratita, se acopera cu zahar si se lasa asa peste noapte.  A doua zi se fierbe gemul la foc mic, amestecand in el, sa nu se lipeasca....

Gem de prune

In Dulceata / Gem la 20 Sep 2017

  Se spala prunele si li se scot samburii. Se taie cubulete sau fasii subtiri si se asaza intr-o cratita mare. Se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, sa isi lase sucul.  A doua zi se fierbe la foc mic, amestecand mereu in el, pentru a nu se lipi. Se...

Desert prajitura cu cereale, miere si scortisoara

In Prajituri la 17 Sep 2017

  Se rasnesc fulgii de grau si de ovaz pana se obtine o pudra ca faina. Pentru ca vom adauga aceste cereale in prajitura, vom avea nevoie de mai putina faina.  Intr-un vas adanc, se bat spuma albusurile cu un praf de sare si zaharul. Se adauga treptat mierea, galbenusurile,...

Desert prajitura cu branza si stafide

In Prajituri la 17 Sep 2017

  Intr-un castron mai mare, se amesteca branza rasa impreuna cu zaharul, zaharul pudra vanilat si galbenusurile. Se adauga albusurile batute spuma cu un praf de sare, apoi treptat si uleiul, faina si praful de copt. Se obtine un aluat potrivit de moale, cremos, care se toarna intr-o...

Desert tort Anca

In Torturi la 17 Sep 2017

Pentru ca nuca să fie mai gustoasă şi mai aromată, mai întâi se rumeneşte la cuptor, apoi se lasă la răcit şi se macină. Pentru blat, se bat spumă albuşurile cu un praf de sare şi zahărul, se adaugă treptat gălbenuşurile, praful de copt, făina şi nuca. Compoziţia...

Desert tarta cu mere

In Prajituri la 17 Sep 2017

  Se lasa aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Se spala merele, se dau prin razatoare si se calesc impreuna cu zaharul intr-o craticioara. Cand sunt fierte si moi, se dau de pe pe foc, se adauga scortisoara si se lasa la racit.  Se intinde usor cu mainile aluatul si se...

Desert gogosi – Inimioarele Oanei

In Dulciuri la 3 Sep 2017

Se dizolva drojdia in putina apa calduta, se adauga zaharul, se amesteca sa se dizolve zaharul. Se adauga apoi ouale, laptele, faina, sarea, se amesteca bine si se framanta cu ulei (ca la cozonac), inlocuind astfel untul topit cu ulei. Se framanta pana devine suficient de consistent si elastic....

Desert tort de biscuiti

In Torturi la 1 Sep 2017

Se maruntesc cu cutitul alunele si apoi se dau la rasnita pentru o abtine o pudra fina, care se va folosi la decorat. Se bate cu mixerul untul cu zaharul, zaharul vanilat, cacaoa si cafeaua pana se obtine o crema fina. Mie imi place sa pun si cafea, e mai gustoasa si mai putin gretoasa. Se...

Desert cozonaci cu branza, stafide si coaja de citrice

In Dulciuri la 30 Aug 2017

Intr-un vas incapator (eu am un bol rosu inalt pentru salata de la Coca Cola, care mi-e foarte util cand framant cozonacul), se amesteca putina faina cu drojdia uscata si se lasa asa 15 minute (de data asta am avut rabdare si am pastrat indicatiile de pe plicul de drojdie uscata :) Apoi se...

Desert Tiramisu reţetă originală

In Prajituri la 16 Aug 2017

 Tiramisu reţetă originală Se prepara cafeaua si se lasa la racit. Eu nu o indulcesc. Se bate frisca pana devine cremoasa, dar nu prea tare. Separat, intr-un vas adanc se amesteca (cu mixerul) crema mascarpone cu zaharul, se incorporeaza treptat frisca, o lingurita de cafea,...

Desert batoane cu cereale

In Dulciuri la 4 Aug 2017

  Voi puteti folosi cerealele care va plac, eu am avut fulgi de grau si de ovaz. Acestea sunt usor fade, de aceea am ales sa le rumenesc intr-o tigaie (fara ulei sau altceva). Sunt mult mai gustoase rumenite. Se da tigaia de pe foc.  Separat, intr-o craticioara, se pun pe foc mic...

Desert gem de mure

In Dulceata / Gem la 2 Aug 2017

  Se spala fructele cu grija, sa nu le zdrobim. Se asaza intr-o cratita mai mare, se presara zahar peste ele si se lasa asa peste noapte, sa isi lase sucul.  A doua zi, se fierbe gemul la foc mic. Se indeparteaza spuma formata si se amesteca sa nu se lipeasca. Cand s-a legat...

Desert tort Cristina

In Torturi la 24 Iul 2017

  Blatul: Se amesteca untul (sau margarina) cu zaharul, un praf de sare, se adauga, rand pe rand, galbenusurile, laptele, faina, cacaua si praful de copt. Se toarna intr-o tava rotunda pregatita cu foaie de copt si se coace la foc mediu aprox 30-35 de minute.  Siropul: Se...

Dulceata de zmeura

In Dulceata / Gem la 19 Iul 2017

  Se spala zmeura cu grija, pentru ca este fragila si se poate zdrobi usor, se asaza intr-o cratita mare si se acopera cu zahar. Le lasam asa peste noapte, sa-si lase sucul.  A doua zi, se fierbe la foc mic, se ia spuma si se amesteca mereu, ca sa nu se lipeasca. Veti sti ca...

Afisate 211 - 240 din 376 retete    
Horosmopul tau de astazi:

Rac

Vrei sa mai postezi o reteta, dar ti-e lene s-o prepari.

 
 
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]