Lorra

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 21.11.2011

RETETE121
PRIETENI235
Retete

Musaca de cartofi cu pui

In Pui la 24 Oct 2013

Cartofii se fierb cu coaja, in apa cu sare, apoi se lasa la racit, se indeparteaza coaja si se taie rondele de cca 5 mm. Ceapa se toaca marunt si se caleste in putin ulei, se presara sare si piper, apoi se adauga carnea tocata de pui si se mai tine pe foc cateva minute pana isi schimba...

Cornulete fragede

In Dulciuri la 12 Oct 2013

Inainte de toate, se scot ingredientele de la frigider si se tin la temperatura camerei timp de 1-2 ore. Se mixeaza untul cu smantana, apoi se adauga otetul si praful de sare. Faina se amesteca cu praful de copt si se adauga in compozitia de unt, turnata in ploaie. Se framanta bine pana...

Pizza cu sunca si ciuperci

In Pizza la 12 Oct 2013

Se amesteca drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida, apoi se toarna in mijlocul bolului cu faina. Se adauga apa calda si se framanta bine, impreuna cu uleiul turnat cate putin. Se lasa la crescut 30 min., acoperita cu un prosop. Pe blatul de pizza se pune un strat consistent de...

Pizza Margherita

In Pizza la 11 Oct 2013

  Se amesteca drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida, apoi se toarna in mijlocul bolului cu faina. Se adauga apa calda si se framanta bine, impreuna cu uleiul turnat cate putin. Se lasa la crescut 30 min., acoperita cu un prosop. Se intinde blatul de pizza, se unge pe...

Pizza cu carnati

In Pizza la 6 Oct 2013

Se amesteca drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida, apoi se toarna in mijlocul bolului cu faina. Se adauga apa calda si se framanta bine, impreuna cu uleiul turnat cate putin. Este gata cand coca nu se mai lipeste de maini sau bol, si se lasa la crescut 30 min., acoperita cu un...

Tocana cu crenvusti

In Mancaruri cu carne la 4 Oct 2013

Se curata legumele, se toaca si se pun la calit in putin ulei si sare. Intre timp se fierb cremwurstii. Cand legumele s-au calit, se adauga cartofii taiati cubulete si apa cat sa-i acopere. Cand au fiert se pune pasta de tomate. La final, se condimenteaza cu piper, se potriveste de sare...

Pizza cu oua de prepelita

In Pizza la 29 Sep 2013

Se amesteca drojdia cu sarea si zaharul pana devine lichida, apoi se toarna in mijlocul bolului cu faina. Se adauga apa calda si se framanta bine impreuna cu uleiul turnat cate putin. Este gata cand aluatul nu se mai lipeste de maini sau bol. Se lasa la crescut 30 min., acoperita cu un...

Tartine cu Ceva Fin

In Aperitive / Garnituri la 27 Sep 2013

Se fierbe oul si se taie cubulete mici, iar painea se prajeste. Cascavalul se da pe razatoare si legumele se toaca marunt. Se amesteca toate ingredientele cu crema de branza si un praf de sare. Se serveste pe feliile de paine prajita.   Pofta buna !  

Pilaf cu carnati

In Mancaruri cu carne la 27 Sep 2013

Se spala orezul si se tine in apa rece, la inmuiat.  Intre timp se pune vasul la incalzit si se toaca legumele.  Se adauga lingura de ulei in oala, ceapa si morcovul cu putina sare. Dupa 5 -10 min. de calire a legumelor (cu capacul asezat) se pune ardeiul gras, orezul si o cana cu...

Prajitura cu mure si blat "duo"

In Prajituri la 25 Sep 2013

Se separa ouale, galbenusul se freaca cu uleiul turnat usor.  Albusurile se bat spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, mixand bine pana se topeste. Separat se amesteca faina cu praful de copt. Peste spuma de albusuri se toarna galbenusurile si...

Pizza Salami

In Pizza la 24 Sep 2013

Se unge blatul cu ketchup si se presara cascaval ras .  Se aseaza uniform feliile de salam, masline si ardei. apoi se imbraca in cascaval ras si se presara condimentele. Se pune pe tava in care am asezat hartie de copt si da la cuptorul deja incins, pentru 15 min. Se serveste calda...

Supa cu galuste si pui

In Supe la 24 Sep 2013

Se pregatesc pulpele si se pun la fiert in apa cu sare. Cand au fiert, se indeparteaza spuma si se adauga legumele tocate. Intre timp se pregatesc galustele : se separa albusurile si se bat cu un praf de sare, apoi se adauga galbenusurile si grisul turnat in ploaie, amestecand usor pana la...

Pizza cu piept de pui

In Pizza la 18 Sep 2013

Se unge blatul cu un strat consistent de ketchup si se presara cascavalul ras, pieptul de pui taiat bucatele si calit inainte, ardeiul taiat fasii subtiri, maslinele, iar la final busuiocul si cascavalul ras. Se aseaza pe tava tapetata cu hartie de copt si da la cuptorul preincalzit pentru 15...

Salata de ardei copti

In Salate la 25 Aug 2013

Se spala ardeii si se usuca cu un prosop de hartie, apoi se aseaza pe tava si se baga la cuptor cu usa intredeschisa. Se coc bine pe toate partile iar cand sunt gata se inlatura coaja, se pun in amestecul de ulei, otet si sare, si se servesc dupa bunul plac. Pofta buna !

Tocana de cartofi cu carnaciori - in vas Zepter

In Mancaruri cu carne la 8 Aug 2013

Se pune oala pe foc (mediu) si se lasa cu capacul pus pana cand acul indicator pleaca din zona galbena, apoi se adauga o lingurita de ulei si legumele : ardeii, ceapa si morcovul tocate cubulete. Se lasa 3-4 min. si se adauga cartofiorii taiati cubulete. Cand acul indicator ajunge la jumatatea...

Tarta aperitiv in vas Zepter

In Aperitive / Garnituri la 4 Aug 2013

Faina se amesteca cu praful de copt, sarea si piperul si se toarna peste laptele caldut amestecat cu ouale batute. Se toaca patrunjelul, se taie ardeiul cubulete, la fel si salamul si se adauga in aluat. In vasul Zepter se aseaza hartia de copt si se toarna aluatul pentru tarta. Deasupra...

Muschiulet de porc in vas Zepter

In Porc la 29 Iul 2013

Se pregateste carnea astfel : se felieaza muschiul si se cresteaza pe alocuri, apoi se condimenteaza si se aseaza felii de usturoi in santurile formate. Se adauga 2-3 foi de dafin si se tine la frigider pentru o ora. Se pune vasul pe aragaz la foc mediu. Se tine cu capacul pus pana ce acul...

Focaccia in vas Zepter

In Pizza la 24 Iul 2013

Se fierbe cartoful in coaja, apoi se curata si se zdrobeste cu furculita. Faina se pune intr-un castron iar in mijlocul ei se face o adancitura in care se pune cartoful, untul la temperatura camerei, uleiul, drojdia dizolvata in apa calda si putina sare. Se framanta pana devine un aluat...

Chicken parmigiana in vas Zepter

In Pui la 21 Iul 2013

Se taie carnea ca pentru snitele (pe lungime) si se sareaza dupa gust, apoi se da prin ouale batute, prin pesmet si iar prin oua. Se pune vasul pe aragaz la foc mediu, si se tine cu capacul pus pana cand acul indicator al termometrului pleaca din zona galbena. Atunci se pune un strop de ulei...

Cheesecake in vas Zepter

In Prajituri la 8 Iul 2013

Se pun stafidele la inmuiat in zeama de lamaie, apoi se amesteca cu branza. Untul la temperatura camerei, se amesteca cu un pic de sare pana devine omogen. Galbenusurile se separa de albusuri si se adauga la unt impreuna cu branza. Seprat, se amesteca faina cu grisul si praful de copt,...

Pilaf cu alune in vas zepter

In Mancaruri de post la 3 Iul 2013

Reteta si pasii prepararii sunt cat se poate de simpli. O mancarica cat se poate de natural si sanatos gatita. Se incalzeste vasul pana ce acul indicator pleaca din zona galbena. Se pune o lingura de ulei, apoi se adauga legumele tocate si orezul. Se adauga apa si se pune capacul peste...

Sos Tzatziki

In Sosuri la 30 Iun 2013

Se curata si se dau prin razatoarea mica, castraveciorii si se scurg bine de zeama. Apoi se razuie si usturoiul. Se pune un strop de ulei si se amesteca bine. Se adauga iaurtul si se pune sarea si zeama de lamaie dupa gust. Initial se foloseste si marar tocat marunt, dar noua ne...

Papricas de pui in vasul Zepter

In Pui la 30 Iun 2013

Am folosit de la un pui aripile, pulpele si pieptul pe care le-am dezosat. Se pune vasul Zepter pe foc cu o picatura de ulei si asteptam sa se incinga bine pana la jumatatea zonei de culoare verde. Cand vasul s-a incins, se pune carnea de pui taiata cubulete (mai putin aripile care raman...

Supa cu galuste din branza - in vas Zepter

In Supe la 29 Iun 2013

Am pus in vasul de 3 l. , apa pana la jumate si legumele tocate marunt, apoi am pus pe aragaz la foc mediu, cu capacul asezat. Cand acul indicatorului a ajuns in zona verde (c.c.a. 10 min.), am pus galustele pregatite astfel : - Am separat galbenusurile, le-am batut si amestecat cu grisul...

Inghetata cu cioco si cirese

In Dulciuri la 29 Iun 2013

Se amesteca intr-un vas 3 galbenusuri si zaharul vanilinat, si separat in alt vas 3 galbenusuri batute spuma cu esenta de rom si cacaoa. Se bat spuma cele 6 albusuri impreuna cu zaharul, apoi se imparte in mod egal in cele 2 vase, mixand bine. Se bate frisca bine, apoi se imparte in mod...

Reteta de spaghete cu carne tocata cu suc de rosii cu busuioc

In Spaghete la 28 Iun 2013

Preparare Reteta de spaghete cu carne tocata cu suc de rosii cu busuioc Pastele se fierb in apa cu sare conform indicatiilor de pe ambalaj, apoi se scot intr-o strecuratoare si se trec printr-un jet de apa rece. Intre timp se pune la calit in ulei incins, ceapa tocata marunt. Cand devine...

Friganele - Mic Dejun

In Aperitive / Garnituri la 27 Iun 2013

Se bat ouale intr-un bol si se adauga sare dupa gust. Feliile de paine se trec prin ou si se pun la prajit intr-o tigaie cu ulei incins. Se prajesc pe ambele parti, cand sunt gata se scot pe un servetel din hartie pentru a absorbii surplusul de ulei. Se feliaza cascavalul si salamul si...

Ciorba cu pastai

In Ciorbe la 26 Iun 2013

Se pune apa la fiert cu putin ulei. Se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul si ardeiul gras tocate. Intre timp se pregatesc pastaile, se indeparteaza coditele, se spala bine si se rup dupa preferinta, apoi cartoful se taie cubulete. Cand legumele din oala au fiert, se adauga pastaile si...

Rosii umplute, la cuptor

In Porc la 26 Iun 2013

Se spala rosiile, se taie cate un capacel in partea superioara si se scoate pulpa cu ajutorul unei lingurite. Miezul si capacelele se pastreaza. Se curata ceapa, se pune la calit in putin ulei incins, cand devine sticloasa se adauga ardeiul gras tocat si orezul, se adauga o cana cu apa si se...

Biscuiti nasturei

In Prajituri la 22 Iun 2013

 Margarina, la temperatura camerei, se amesteca cu zaharul si zaharul vanilat pana acesta se topeste, apoi se adauga oul si faina  amestecate cu praful de copt.  Se framanta bine pana devine o coca putin sfaramicioasa si nelipicioasa.  Se intinde pe masa de lucru...

Afisate 31 - 60 din 121 retete    

Postari recente

publicat la 13.02.2015

Ciorba de cartofi cu smantana

publicat la 12.02.2015

Pandispan cu lamaie si glazura

publicat la 08.02.2015

Sarmale

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]