Lorra

1

Bucataras
incepator

Bucuresti

Bucataras din 21.11.2011

RETETE121
PRIETENI232
Retete

Tort Alba ca Zapada

In Torturi la 10 Iun 2013

BLAT : Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin, ca pentru maioneza. Albusurile se bat spuma tare cu zaharul, zaharul vanilat si un praf de sare. Cand zaharul s-a topit, se adauga crema de galbenusuri, se amesteca bine, apoi se toarna faina (in ploaie) amestecata cu praful de copt....

Prajitura cu capsune

In Prajituri la 28 Mai 2013

Se separa albusurle de galbenusuri. Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, dupa care se adauga zaharul si zaharul vanilat amestecand bine pana se topeste. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si praful de copt stins in zeama de lamaie (sau otet), apoi se incorporeaza in spuma de...

Tarta cu cirese

In Prajituri la 26 Mai 2013

 Se separa albusurile de galbenusuri.  Albusul se bate spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga zaharul si zaharul vanilat, mixand in continuare pana acesta se topeste.  Peste galbenus se toarna uleiul si se amesteca bine, apoi se adauga peste spuma de albus impreuna cu...

Prajitura cu cirese

In Prajituri la 26 Mai 2013

Se bat albusurile spuma tare cu un praf de sare, apoi se adauga treptat zaharul si se amesteca bine. Se mixeaza galbenusurile cu uleiul si esenta de rom, apoi se incorporeaza in spuma de albusuri, amestecand usor. Se amesteca faina cu cacaoa si praful de copt, dupa care se presara usor in...

Pui la tava cu pilaf

In Pui la 25 Mai 2013

 Se spala si se portioneaza puiul, apoi se condimenteaza cu sare si piper.  Intr-o tava se pune putin ulei si apa si se aseaza bucatile de carne, dupa care se baga in cuptorul preincalzit.  Se tine la foc mediu, iar cand devine rumen deasupra, se intoarce pe partea...

Pui pe sticla

In Pui la 19 Mai 2013

 Se pregateste puiul, se curata, se spala bine si se unge cu un amestec de unt cu sare si piper.  Intr-o sticla se pune apa pana la jumatate si se aseaza puiul pe ea.  Sticla cu puiul se pune in tava umpluta cu apa (tot pana la jumatate), se adauga putin usturoi feliat si foi...

Cartofi noi in untura (cu snitel de pui)

In Aperitive / Garnituri la 16 Mai 2013

Se curata cartofii si se spala. Daca sunt cartofi mici, se lasa intregi, iar daca sunt ceva mai mari se pot taia in jumatati sau mai mici. Intr-un tuci se pune la topit untura, atat cat este necesar sa acopere bine cartofii la prajit. Cartofii se condimenteaza dupa gust si se pun...

Omleta

In Aperitive / Garnituri la 10 Mai 2013

Se sparg ouale intr-un bol si se bat bine, dupa care se adauga sarea dupa gust. Se unge tigaia cu unt si se pun ouale.  Dupa ce s-a rumenit pe o parte, se intoarce cu grija si pe cealalta parte. Pofta buna !

Ciorba primavaratica

In Ciorbe la 16 Apr 2013

Se toaca marunt ceapa, morcovul si ardeiul gras si se pun la fiert intr-o oala cu apa, cu putina sare si ulei.  Separat se opareste salata, stevia si loboda ( 5 min. in apa clacotita ), dupa care se scot, se lasa putin la scurs, se toaca si se pun in oala cu legume.  Cand toate...

Salata orientala cu ou

In Salate la 20 Mar 2013

Cartofii se spala si se pun la fiert in coaja. Cand au fiert, se scurg de apa, se lasa la racit si se decojesc. Ouala se fierb, se taie in cubulete potrivite si se amesteca intr-un bol cu gogosarii taiati fasii, cartofii cubulete, ceapa tocata, maslinele, uleiul, zeama de lamaie si se...

Ciorba de purcel

In Supe/Ciorbe la 6 Mar 2013

 Se pune apa la fiert si cand a dat in clocot se adauga ceapa, morcovul, pastarnacul, radacina de patrunjel si jumatatea de ardei gras tocate marunt, apoi putin ulei si sare.  Cand zarzavatul a fiert se adauga carnita de purcel taiata cubulete potrivite.   Spre final se...

Ciorba de pui

In Ciorbe la 1 Mar 2013

Se pun la fiert 4 litri de apa, cand aceasta a inceput sa fiarba se adauga zarzavatul tocat marunt, putin ulei si sare dupa gust. Cand au fiert, se adauga carnea de pui taiata dupa preferinta. Se adauga taiteii si se lasa sa fiarba. Apoi se pune pasta de tomate, se bate oul si se toarna in...

Chec cu visine

In Prajituri la 4 Feb 2013

Se separa albusurile de galbenusuri. Galbenusurile se amesteca cu uleiul turnat cate putin (ca la maioneza), apoi se adauga praful de copt stins in zeama de lamaie. Albusurile se bat spuma cu zaharul si zaharul vanilat, apoi se pun in compozitia de galbenusuri, se adauga coaja de lamaie...

Carnaciori in aluat

In Aperitive / Garnituri la 23 Ian 2013

Se pune faina intr-un castron iar in mijloc se face o gropita in care se adauga drojdia frecata cu sarea si zaharul.  Se adauga oul batut si laptele caldut si se framanta bine cu uleiul. Se lasa la dospit, la loc calduros, pana isi dubleaza volumul. Pe masa de lucru presarata cu...

Creme a la Creme

In Prajituri la 22 Ian 2013

Blat: Separam alburile de galbenusuri si se bat spuma cu zaharul, dupa care se adauga cate un galbenus amestecand bine. Apoi se adauga pudra  Creme Ole de ciocolata si se omogenizeaza bine. Se toarna aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se da la cuptor pentru 20-25 min....

Spaghete cu branza - Reteta gustoasa la cuptor

In Spaghete la 11 Ian 2013

Cum se prepara Spaghete cu branza - Reteta gustoasa la cuptor Se fierb spaghetele in apa cu sare conform instructiunilor de pe ambalaj, apoi se trec printr-un jet de apa rece. Se da branza prin razatoare si se amesteca cu smantana si ouale batute.  Aceasta compozitie se amesteca...

Minipateuri cu branza

In Aperitive / Garnituri la 15 Noi 2012

Se zdrobeste branza si se amesteca cu un galbenus de ou si coaja de lamaie. Aceasta umplutura se intinde pe toata suprafata foii de aluat (dupa ce acesta a fost decongelat la temperatura camerei) se ruleaza, se lipesc capetele si se preseaza usor.  Se unge cu un galbenus de ou si se...

Fursecuri cu stafide si ciocolata

In Prajituri la 30 Oct 2012

Margarina la temperatura camerei se freaca ca zaharul si ouale. Se adauga faina, pana devine o compozitie de consistenta smantanei, apoi se pun  stafidele, esenta si la final ciocolata taiata cubulete mici. Se aseaza cate o lingurita de compozitie in tava tapetata cu hartie de copt....

Tocanita de cartofi cu pui si masline

In Pui la 7 Oct 2012

Se pun la calit ceapa, morcovul si ardeiul gras, tocate. Se curata, se spala si se taie cartofii cubulete, dupa care se pun peste legumele calite si se adauga apa cat sa-i acopere. Pieptul de pui taiat cubulete, se caleste in putin ulei si se adauga in cratita dupa ce cartofii au fiert, tot...

Salam de biscuiti reteta

In Prajituri la 15 Sep 2012

Salam de biscuiti reteta Stafidele se pun la hidratat in esenta de rom si putina apa, atat cat sa le acopere. Se sfarama biscuitii, cam de marimea unei alune (si mai mici), iar nucile se pun intr-o tava in cuptorul incins (5-10 min) dupa care se sfarama si acestea. Rahatul se taie...

Chiftele de pui, prajite

In Pui la 14 Sep 2012

Intr-un castron se amesteca carnea cu ceapa tocata marunt, usturoiul pisat, oul, felia de paine inmuiata in putina apa, verdeata tocata marunt si sarea dupa gust. Se formeaza chiftelutele la dimensiunea dorita, se dau prin faina si se prajesc in tigaia cu ulei incins. Se servesc dupa...

Iahnie de fasole cu carnaciori

In Mancaruri de legume la 10 Sep 2012

Se pune la calit ceapa taiata solzisori si morcovul dat pe razatoarea mare, in tuciul cu ulei incins.    Cand sunt gata se adauga si carnaciorii taiati rondele si se lasa la prajit. Se adauga fasolea si pasta de tomate indoita cu apa cat sa acopere putin boabele. La final se...

Ciorba de rosii cu oua intregi

In Ciorbe la 7 Sep 2012

Se spala rosiile si se pun la oparit (pentru o curatare mai usoara a cojii). Intre timp se toaca legumele (ceapa, morcov, pastarnac si ardei) si se pun la fiert, cu putin ulei si sare. Rosiile se decojesc si se toaca marunt sau se dau pe razatoare, se adauga peste legume si se lasa la...

Gem de prune

In Conserve la 30 Aug 2012

     Se spala bine prunele, se scot samburii si se aseaza intr-un tuci impreuna cu zaharul, un strat de prune, unul de zahar s.a.m.d.    Se pune peste noapte la frigider sa-si lase zeama, iar a doua zi se pun pe aragaz la foc mediu, pana incepe sa fiarba, apoi se lasa...

Salata de vinete

In Salate la 28 Iul 2012

Se coc vinetele. Cand sunt gata, se indeparteaza coaja si se lasa la scurs pe un tocator sau intr-o strecuratoare. Odata ce s-au racit, se toaca bine cu ajutorul unei linguri de lemn sau cu blenderul, se adauga ceapa tocata marunt sau data pe razatoarea mica, uleiul si sarea dupa gust, se...

Ardei umpluti

In Porc la 3 Iul 2012

Se curata si spala ardeii grasi, apoi ii oparim pentru a scapa de gustul ceva mai amar si pentru a se aseza mai bine si usor in cratita. Intre timp se prepara si umplutura : Se pune la calit in putin ulei, ceapa tocata marunt, morcovul dat prin razatoarea mica, o lingura de pasta de tomate si...

Clatite cu gem

In Prajituri la 2 Iul 2012

Se pune faina in castron, se bat cele doua oua si se adauga peste faina, impreuna cu laptele amestecat cu zaharul si sarea. Se adauga apa minerala atat cat este necesar, sa rezulte o compozitie ceva mai moale decat smanatana, si se bate bine cu telul. Se incinge tigaia pe aragaz, se unge cu ulei...

Ciorba de pui cu smantana

In Supe/Ciorbe la 24 Iun 2012

 Se spala si se  toaca legumele marunt (ceapa, morcov, ardei gras, pastarnac) si se pun la fiert intr-o oala cu cca 3-4 l. apa cu putina sare.  Cand legumele au fiert se adauga pieptul de pui spalat si taiat fasii si cartofii taiati cubulete. Cand si acestia au fiert, se pun...

Pizza

In Aperitive / Garnituri la 27 Mai 2012

Se framanta aluatul pentru pizza : se cerne faina intr-un castron, separat se amesteca cubul de drojdie cu sarea si putin zahar si se adauga peste faina.  Se adauga apa calduta si se framanta bine impreuna cu uleiul, dupa care se da la frigider pentru 20-30 min.  Intre timp se...

Crema de zahar ars

In Prajituri la 2 Apr 2012

Intr-o cratita mai inalta (c.c.a. 3 l.) care merge bagata la cuptor, se pun lingurile de zahar pentru caramel. Se pune pe foc si se mesteca continuu pana se formeaza caramelul pe care il vom intinde uniform pe peretii si fundul cratitei, prin miscari circulare, si se lasa la racit pana ce acesta...

Afisate 61 - 90 din 121 retete    

Postari recente

publicat la 13.02.2015

Ciorba de cartofi cu smantana

publicat la 12.02.2015

Pandispan cu lamaie si glazura

publicat la 08.02.2015

Sarmale

Horosmopul tau de astazi:

Capricorn

Puneţi degetul pe rană şi apăsaţi. Dacă faceţi totul corect, o să îl doară şi mai tare.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 13

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]