publicat la 29.04.2019
publicat la 22.04.2017
publicat la 22.04.2017
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Salata de ciuperci si piept de pui
Se curata ciupercile si se pun la fiert in apa clocotita cu sare. Pieptul de pui se feliaza, se da cu sare si piper si se face la gratar sau sub capac la aburi. 1 ou se fierbe tare. Se face maioneza din galbenus de ou fiert, galbenus de ou crud, se freaca cu ulei si mustar, apoi se pune...
Aperitiv minicheesecake sarat
Se pregateste blatul de biscuiti sarati: se sfarma biscuitii cu un sucitor, se topeste untul si se adauga peste biscuiti, se amesteca bine cu o lingura. In paharele de plastic mici, se pune cate un strat de biscuiti cu unt de circa 1-1,5 cm si apoi se da la rece. Intre timp, se pregatesc...
Aperitiv rulada de carne tocata cu sunca, cascaval si legume
Se pregateste carnea pentru rulada: se amesteca carnea tocata cu sare, piper, oua, usturoi pisat, usturoi verde si ceapa verde tocata marunt, feliile de paine inmuiate in lapte, scurse si maruntalite si 2 lg de pesmet si se framanta bine, pana la omogenizare. Pe o hartie de copt...
Mancare de ciuperci cu pakchoi
Se spala si se curata capatanile de pakchoi, indepartand cotorul si pastrand frunzele. Ciupercile se curata si se taie in 4 sau in 2, in functie de marimea lor. Intr-o tigaie adanca, se incinge uleiul si se adauga usturoiul tocat si ghimbirul ras, dupa 30 de secunde, se adauga ciupercile si se...
Supa crema de rosii
Se pune apa la fiert, circa 2 litri. Se curata ceapa, morcovul, cartoful si ardeiul kapia si se spala. Se taie in bucati. Cand fierbe apa, se pun toate legumele la fiert. Cand sunt fierte toate, se adauga rosiile taiate in bucati. Se lasa pana sunt fierte si rosiile, se adauga sare si piper si...
Ghiveci de legume
Se curata si se spala ceapa, morcovii si patrunjelul radacina, ardeiul galben si rosu. Se pune ulei intr-o tigaie adanca, se toaca ceapa si se pune in ulei, lasandu-se sa se caleasca. Se adauga ardeiul tocat cuburi mai marisoare, morcovul si patrunjelul radacina taiate cuburi. Se lasa sa se...
Vinete umplute
Se spala vinetele,se taie in 2 pe lungime si se scobesc lasandu-se o margine de 1,5 cm.Se presara cu sare si se lasa deoparte circa 15 min.Intre timp se pregateste umplutura.Se curata ceapa,morcovul si ardeiul gras si se spala.Intr-o tigaie se incinge ulei 2 lg,se pune ceapa tocata...
Piept de pui cu mozarella si rosii
Se spala pieptul de pui si se taie in 2.Se tamponeaza cu un servetel pentru a se usca de apa. Se face cate 5 crestaturi in pieptul de pui dar nu pana jos. In fiecare crestatura se pune 1 felie de mozarella, o felie de rosie si o frunza de busuioc. Se pun in tava pieptii de pui, se stropesc...
Tocanita de galbiori
Se curata si se spala ceapa,si se toaca marunt. Galbiorii se spala in 4-5 ape. Intr-o cratita sau tigaie wok se incinge 30 ml ulei si se adauga ceapa tocata si se lasa sa se caleasca. Cand este calita se adauga ciupercile galbiori taiate felii si se amesteca, lasandu-se la calit. Se adauga 1 cana...
Smothie de capsuni
Se spala si se curata capsunii de codite.In vasul blenderului se pun toate ingredientele si se mixeaza timp de 1-2 min .Se serveste rece .
Ciorba de agrise
Se spala aripioarele de pui si se pun la fiert intr-o oala cu apa in circa 4 l de apa. Se lasa sa fiarba si se ia spuma.Se curata ceapa, morcovii si telina si se spala. Ceapa se toaca marunt si morcovii si telina se dau pe razatoarea cu ochiuri mici. In mod normal morcovul si telina se calesc in...
Pulpe de pui marinate in iaurt la ceaun
Se spala si se curata pulpele de pui.Intr-un castron se amesteca iaurtul cu condimentul 7 spices,sare si piper si 10 ml ulei .Se pun pulpele in amestecul de iaurt si se dau la frigider 3-4 ore la marinat.Dupa ce a trecut timpul se scoate castronul din frigider.Se pune restul de ulei in ceaun ,se...
Piure de cartofi cu chiftele si sos marinat
Chiftelele se pregatesc conform retetei http://www.bucataras.ro/retete/chiftelute-din-carne-de-porc-16127.html.Se curata cartofii si se pun la fiert in apa cu sare.Intre timp se pregateste sosul marinat. Se curata ceapa si cateii de usturoi, se toaca marunt ceapa si usturoiul. Intr-o...
Bors de loboda rosie cu smantana
Oasele de porc se spala si se pun la fiert intr-o oala cu apa si se ia spuma ce se formeaza. Se pregatesc legumele: ceapa, morcovul si telina se curata si se spala, usturoiul se curata, ardeiul kapia se curata de cotor si seminte si se spala.Intr-o alta oala se pune uleiul la incins. Ceapa...
Cartofi frantuzesti - in stilul meu
Cartofii i-am spalat si i-am pus la fiert in coaja. Intre timp am curatat ouale. Cand cartofii sunt fierti, se scurg de apa, se lasa sa se decojeasca si se curata de coaja.Intr-oun vas mai adanc se amesteca branza fagaras cu iaurtul grecesc, cu galbenusurile de oua, sare si piper. Telemeaua...
Tajina de pui tunisiana
Se spala carnea de pui si se taie cubulete.Intr-o tigaie adanca,eu am folosit wok de ceramica ,se pune uleiul de masline ,se lasa sa se incinga si se pune carnea de pui care se lasa sa se rumeneasca.Ceapa si usturoiul se curata,se spala si se taie marunt.Se adauga peste pui si se amesteca.Se...
Tocana de pui cu sofran - reteta tunisiana
Se spala carnea de pui si se da jos pielita de pe pulpe, pieptul se taie cubulete. Intr-o tigaie adanca se pune uleiul, se presara putin sofran si apoi se pune carnea de pui la prajit. Ceapa si usturoiul se curata si se toaca feliute subtiri. Se adauga peste carne cand aceasta s-a albit putin....
Muschiulet de porc impletit la cuptor
Se ia muschiuletul se taie in 3 lasand la un capat netaiat si apoi se impleteste. Se condimenteaza si se stropeste cu ulei. Se asaza in tava,se mai pune putin ulei si apa, se acopera cu folie de aluminiu si se da la cuptorul preincalzit circa 45-50 de minute. Cand este gata se...
Pilaf de orez cu aripi de pui prajite
Aripioarele de pui se spala si se pun la fiert si se ia spuma care se formeaza. Cand sunt fierte se strecoara supa si aripioarele se condimenteaza cu sare si piper si se prajesc intr-o tigaie cu ulei. Se curata si se spala zarzavatul. Intr-o cratita se pune ulei si se pune pe foc .Se adauga...
Mancare de mazare cu costita de porc
Se curata si se spala legumele. Costita se spala si ea. Ceapa se toaca cubulete, morcovul se da prin razatoarea cu ochiuri mari si ardeiul kapia se toaca cuburi. Costita se pune intr-o oala cu apa la fiert si se ia spuma care se formeaza. Intr-o cratita sau o tigaie inalta se pune uleiul...
Sarmale de pui in frunze de vita de vie
Pieptul de pui se toaca si se pune intr-un castron. Ceapa se curata si se spala, apoi se toaca marunt si se caleste in 2 lg de ulei. Cand este calita se pune peste ceapa pasta de rosii si condimentul pentru carne tocata, apoi se amesteca bine. Peste carnea tocata se adauga ceapa prajita cu...
Drob de pasare
Se spala pulpele de rata si cea de pui si se pun la fiert intr-o oala cu apa. Se ia spuma ce se formeaza. Intr-o alta oala se pun ficateii la fiert, dupa ce au fost spalati si curatati bine. Se spumuiesc si ficateii. Se curata ceapa si usturoiul verde si se spala. Mararul si patrumnjelul verde se...
Chiftele de legume
Se curata si se spala legumele. Se pune orezul la fiert. Ceapa se taie felii subtiri, morcovul, dovlecelul se dau pe razatoarea cu ochiuri mici,ciupercile se toaca feliute. Ardeiul se toaca marunt. Intr-o tigaie se pun 3-4 linguri de ulei se pune pe foc si se adauga legumele sa se caleasca. Cand...
Bruschete cu rosii
Se iau 10 felii de paine sau bagheta, se pun intr-o tava pe hartie de copt,se presara cu busuioc uscat si se stropesc cu ulei de masline. Se dau la cuptorul incins pana se rumenesc.Intre timp se curata usturoiul, se spala rosiile. Se taie rosiile in cubulete marunte, se pun intr-un castron,peste...
File de crap la drycooker cu pireu de legume
Piureul de legume l -am avut gata facut de ieri.Fileul de crap l-am uns cu ulei de masline ,l-am presarat cu sare si piper si l-am pus in drycooker la prajit.L- am intors o data si l-am lasat sa se patrunda bine.Cand a fost gata l-am servit alaturi de pireul de legume si lamaie.
Crap prajit cu mamaliga si sos de usturoi cu rosii
Pestele se curata de solzi si maruntaie,se spala bine,se taie bucati.Se pregateste marinata: intr-un vas se pune 1 l de apa,2-3 foi de dafin,condimente de peste,usturoi pisat,sare si piper dupa gust.Se pune pestele in marinata si se lasa minim 24 de ore la frigider.Dupa cele 24 de ore se scoate...
Mujdei de usturoi cu rosii prajite
Se curata usturoiul si se piseaza intr-un castron.Rosiile cherry se spala,se usuca intr-un servet de hartie si se prajesc in ulei.Se freaca usturoiul cu sare si cu ulei de masline pana se face o pasta.Se adauga zeama de lamaie dupa gust si 2 lg de apa.Rosiile prajite se scot pe un tocator ,se...
Prepelite cu legume la cuptor
Prepelitele se spala si se condimenteaza cu condimente de pui.Legumele se curata si se spala. Fasolea galbena se curata de capete si se spala.Ceapa se taie felii mai grosute,ardeii se taie fasii,dovlecelul rondele,morcovii fasii mai grosute,rosiile felii.Se pun intr-o punga pentru friptura in...
Toba de pui
Se spala carnea de pui si pipotele si inimile de pui ,se taie in bucati,se pun intr-un castron si se adauga peste ele sare,piper,si usturoi granulat.Se pune si plicul cu gelatina ,se amesteca si apoi se pune intr-o punga pentru friptura.Se leaga punga la gura ,se inteapa in 3 locuri sa nu...
Ciorba de pui cu dovlecei
Se spala spatele de pui si se pune la fiert.Se ia spuma care se formeaza.Intre timp se curata legumele si se spala.Cand nu se mai formeaza spuma se adauga ceapa tocata marunt,morcovii si radacina de patrunjel tocate cubulete si ardeiul tocat cubulete.Se lasa sa fiarba.Cand sunt fierte carnea si...