Taiem pieptul de pui in fasii subtiri.
Batem bine ouale, adaugam faina si un praf de sare.
Punem uleiul la incins si adaugam fasiile de pui date prin ou batut si apoi presarate cu susan. Prajim pe ambele parti, dar nu lasam foarte mult, doar pana cand prind culoare aurie...
Mai intai curatam cartofii si morcovii si ii punem la fiert. Pieptul de pui il fierbem separat in alta cratita.
Ciupercile le dam intr-un clocot ( le punem la fiert max. 15-20 de min).
Pe o farfurie plata punem folie alimentara, apoi punem un cerc de la forma de tort cu peretii detasabili....
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam pana cand se fierb prea tare si incep sa se rupa. Verificam cu o furculita si, daca intra usor, le stingem focul.
Ceapa si ardeiul le taiem julien si le punem la calit in ulei incins pentru 3-4 minute. Adaugam...
Rinichiul folosit a fost fiert dinainte.
Am taiat ceapa julienne si am calit-o in ulei incins. Adaugam rinichii taiati feliute si lasam la calit inca 5-6 minute.
Adaugam o cana de apa, pasta de tomate, adaugam sare si piper, acoperim tigaia cu capac si lasam 25-30 de minute la fiert....
Mai intai punem oasele de porc la fiert pentru 30 de minute. Spumam de cate ori este nevoie.
Adaugam ceapa tocata marunt, impreuna cu telina tocata cuburi si morcovul tocat rondele.
Lasam inca 20 de minute la fiert, apoi adaugam sucul de rosii si zeama de varza si lasam in continuare la...
Mai intai pregatim intr-un bol amestecul pentru marinat: mierea, mustarul, sare, piper, ardei boia, ghimbir macinat si oregano. Punem carnea in vasul in care o vom coace si o ungem pe toate partile cu amestecul facut. Lasam 1 ora la rece.
Turnam berea in vas pe langa carne, apoi acoperim...
Incalzim laptele, punem jumatate din lapte intr-un bol si dizolvam drojdia in el. Adaugam 100 g faina, framantam aluatul si-l lasam 30 de min. in loc calduros.
Peste aluatul acesta, adaugam ouale, zaharul, restul de lapte de 70 ml, margarina, uleiul, praful de sare si restul de...
Batem ouale cu smantana, adaugam patrunjel tocat si sare si piper dupa gust.
Carnea o taiem cubulete si o prajim.
Ungem un vas de yenna cu ulei, adaugam un strat de legume apoi carnea prajita.
Acoperim cu alt strat de legume si cu telina taiata cubulete.
Turnam compozitia de smantana...
Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare si zaharul.
Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi le turnam peste albusuri si le incorporam cu o spatula.
Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam bine.
Oprim 2 linguri din compozitie, iar restul de compozitie o punem...
Curatam merele de coaja si le taiem felii rotunde sau jumatati, cum doriti.
Ungem cratita in care vom coace tortul cu ulei ( si fundul cratitei, si peretii) si punem merele. Presaram 4 linguri de zahar, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20-25 de min.
Intre timp...
Mai intai tocam ceapa si o calim. Painea o inmuiem in apa si o stoarcem bine. Amestecam carnea cu painea, ceapa prajita, sare, piper si patrunjel tocat.
Cartofii ii feliem rondele cat mai subtiri.
Ungem un vas de yenna cu ulei, punem rondelele de cartofi, iar deasupra adagam perisoarele...
Taiem ceapa cubulete si o punem impreuna cu costita la calit in ulei incins. Le lasam 10- 12 minute, pana incepe sa se patrunda costita, apoi adaugam 2 cani de apa si cartofii taiati cubri. Acoperim cratita si lasam 10 minute la fiert.
Adaugam pasta de tomate si sare dupa gust si lasam in...
Batem ouale cu sarea, adaugam laptele si uleiul si amestecam bine. Adaugam apoi faina si praful de copt, iar la final spanacul si mararul tocate marunt ( eu am avut si spanac si marar congelate) si cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari.
Amestecam bine si punem in hartiile pentru...
Mai intai mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra. Adaugam oul si mai mixam pana cand acesta se incorporeaza bine in aluat.
Adaugam apoi faina si scortisoara si framantam un aluat, care va fi foarte sfaramicios. Adaugam si coaja rasa de la portocala si esenta si framantam pana cand se...
Pregatim intai blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat galbenusurile, iar apoi faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam 200 g nuca tocata grossier.
Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit...
Mai intai tocam varza, ii adaugam 1 cana de zeama de varza si 1 cana de apa, ceapa tocata marunt, morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si punem la fiert 35-40 de minute.
Adaugam pasta de tomate, inca 1 cana de apa, piper si dam la cuptor pentru inca 40-45 de minute. Mai amestecam din...
Batem bine ouale cu zaharul, adaugam uleiul si faina si amestecam bine.
Turnam laptele in fir subtire. La prima clatita ungem tigaia cu ulei, la urmatoarele nu mai este nevoie.
Punem prima clatita dupa ce s-a incins bine tigaia.
Le lasati cat de mult doriti pe foc, eu le-am lasat aprox....
Punem ceapa tocata marunt la calit impreuna cu morcovul si dovlecelul date pe razatoarea mica si le lasam 8-10 min. Adaugam carne ataiata cuburi si mai lasam cateva minute sa se patrunda putin.
Adaugam apa si lasam la fiert 20 de min. Daca aveti carne de vita si fierbe mai greu, lasati 30-35...
Pregatim intai blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat galbenusurile, apoi faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20-25 de min....
Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste, se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn.
Tava se tapeaza cu hartie de copt si se...
Taiem ceapa si o calim in ulei incins. Adaugam telemeaua si mozzarella date pe razatoarea mare si mai lasam 1 min. pe foc, amestecand bine.
Punem compozitia intr-un vas termorezistent si dam 5-6 min, la cuptor, la 200 de grade C.
Sfaramam branza intr-un bol si amestecam cu zaharul.
Adaugam oul si apoi treptat cate 1 lingura de faina, esenta si praful de copt si amestecam bine. Aluatul va fi lipicios.
Ungem tigaia cu un strop de ulei si lasam la incins la foc mic. Formam turtitele cat o perisoara, le dam prin...
Taiem ceapa cubulete, pastarnacul rondele, morcovul il dam pe razatoarea mare si le punem la fiert pentru 20 de min.
Adaugam pasta de tomate si lasam sa mai dea odata in clocot.
Intre timp pregatim perisoarele. Punem orezul pentru 10 minute in apa clocotita si-l lasam la foc mic. Amestecam...
Punem sfecla la fiert intr-o cratita, iar separat cartofii cu morcovii curatati de coaja. Oul il fierbem separat. Sfecla este fiarta cand infigem usor furculita in ea. Dam pe razatoarea mare cartofii, morcovii si sfecla dupa ce s-au racit.
Aranjam pe un platou intai pestele, apoi cartofii,...
Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam nuca de cocos, faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 20-25 de min. la cuptorul preincalzit la 200 de grade C.
Pregatim intre timp...
Mixam ouale cu zaharul.
Adaugam branza sfaramata daca este proaspata sau data pe razatoare daca este mai tare.
Adaugam faina, praful de copt, nuca de cocos, coaja rasa de portocala, nuca si fructele uscate (caisele le taiem marunt).
Amestecam cu o lingura de lemn.
Punem...
Mai intai pregatim aluatul pentru blat. Dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam uleiul si lingurita de sare si amestecam. Adaugam faina toata odata, sarea si incepem sa framantam aluatul. Daca este nevoie, mai adaugati 1 lingura de faina. Adaugam si oregano si framantam bine. Lasam la dospit 1...
Punem farfalele in apa cu sare la fiert.
Ceapa o tocam marunt si o punem la prajit. O lasam pana cand incepe sa se aureasca putin si adaugam carnea. Le lasam pe foc 10-12 min. pana cand incepe sa se inmoaie carnea. Adaugam o cana de apa, pasta de tomate, busuioc, sare si piper si lasam...
Punem carnea de curcan la fiert impreuna cu ceapa tocata cubulete si o lasam 25-30 de min. Adaugam pastarnacul taiat rondele, cartofii taiati cuburi, stevia ( eu am avut congelata) si rosiile pasate si lasam in continuare la fiert. Pregatim si taieteii din ou cu cele 5 linguri de faina. Aluatul...
Ceapa o taiem julienne, morcovul feliute subtiri sau cum dorim si le punem la fiert, dupa 15 min. adaugam si dovlecelul taiat in cuburi si uleiul si lasam in continuare la fiert.Cartofii taiati cuburi ii fierbem separat.
Ouale le batem bine, adaugam grisul si bicarbonatl de sodiu si amestecam...
Pui Shanghai
Taiem pieptul de pui in fasii subtiri. Batem bine ouale, adaugam faina si un praf de sare. Punem uleiul la incins si adaugam fasiile de pui date prin ou batut si apoi presarate cu susan. Prajim pe ambele parti, dar nu lasam foarte mult, doar pana cand prind culoare aurie...
Salata Poiana cu ciuperci
Mai intai curatam cartofii si morcovii si ii punem la fiert. Pieptul de pui il fierbem separat in alta cratita. Ciupercile le dam intr-un clocot ( le punem la fiert max. 15-20 de min). Pe o farfurie plata punem folie alimentara, apoi punem un cerc de la forma de tort cu peretii detasabili....
Cartofi taranesti cu carnati afumati
Curatam cartofii, ii taiem cubulete si ii punem la fiert in apa cu sare. Nu-i lasam pana cand se fierb prea tare si incep sa se rupa. Verificam cu o furculita si, daca intra usor, le stingem focul. Ceapa si ardeiul le taiem julien si le punem la calit in ulei incins pentru 3-4 minute. Adaugam...
Tochitura cu rinichi si ceapa caramelizata
Rinichiul folosit a fost fiert dinainte. Am taiat ceapa julienne si am calit-o in ulei incins. Adaugam rinichii taiati feliute si lasam la calit inca 5-6 minute. Adaugam o cana de apa, pasta de tomate, adaugam sare si piper, acoperim tigaia cu capac si lasam 25-30 de minute la fiert....
Ciorba din sira de porc cu zeama de varza
Mai intai punem oasele de porc la fiert pentru 30 de minute. Spumam de cate ori este nevoie. Adaugam ceapa tocata marunt, impreuna cu telina tocata cuburi si morcovul tocat rondele. Lasam inca 20 de minute la fiert, apoi adaugam sucul de rosii si zeama de varza si lasam in continuare la...
Friptura din muschi de porc in bere
Mai intai pregatim intr-un bol amestecul pentru marinat: mierea, mustarul, sare, piper, ardei boia, ghimbir macinat si oregano. Punem carnea in vasul in care o vom coace si o ungem pe toate partile cu amestecul facut. Lasam 1 ora la rece. Turnam berea in vas pe langa carne, apoi acoperim...
Desert croissante cu ciocolata
Incalzim laptele, punem jumatate din lapte intr-un bol si dizolvam drojdia in el. Adaugam 100 g faina, framantam aluatul si-l lasam 30 de min. in loc calduros. Peste aluatul acesta, adaugam ouale, zaharul, restul de lapte de 70 ml, margarina, uleiul, praful de sare si restul de...
Budinca de legume cu carne de porc
Batem ouale cu smantana, adaugam patrunjel tocat si sare si piper dupa gust. Carnea o taiem cubulete si o prajim. Ungem un vas de yenna cu ulei, adaugam un strat de legume apoi carnea prajita. Acoperim cu alt strat de legume si cu telina taiata cubulete. Turnam compozitia de smantana...
Desert chec cu nuci si rahat
Mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare si zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul, apoi le turnam peste albusuri si le incorporam cu o spatula. Adaugam treptat faina si praful de copt si incorporam bine. Oprim 2 linguri din compozitie, iar restul de compozitie o punem...
Desert tort de mere caramelizate, cu frisca
Curatam merele de coaja si le taiem felii rotunde sau jumatati, cum doriti. Ungem cratita in care vom coace tortul cu ulei ( si fundul cratitei, si peretii) si punem merele. Presaram 4 linguri de zahar, apoi le dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20-25 de min. Intre timp...
Cartofi cu chiftelute la cuptor
Mai intai tocam ceapa si o calim. Painea o inmuiem in apa si o stoarcem bine. Amestecam carnea cu painea, ceapa prajita, sare, piper si patrunjel tocat. Cartofii ii feliem rondele cat mai subtiri. Ungem un vas de yenna cu ulei, punem rondelele de cartofi, iar deasupra adagam perisoarele...
Mancare de mazare cu costita
Taiem ceapa cubulete si o punem impreuna cu costita la calit in ulei incins. Le lasam 10- 12 minute, pana incepe sa se patrunda costita, apoi adaugam 2 cani de apa si cartofii taiati cubri. Acoperim cratita si lasam 10 minute la fiert. Adaugam pasta de tomate si sare dupa gust si lasam in...
Aperitiv briose cu spanac si carnati proaspeti
Batem ouale cu sarea, adaugam laptele si uleiul si amestecam bine. Adaugam apoi faina si praful de copt, iar la final spanacul si mararul tocate marunt ( eu am avut si spanac si marar congelate) si cascavalul dat pe razatoarea cu ochiuri mari. Amestecam bine si punem in hartiile pentru...
Desert biscuiti inimioare cu ciocolata
Mai intai mixam untul moale impreuna cu zaharul pudra. Adaugam oul si mai mixam pana cand acesta se incorporeaza bine in aluat. Adaugam apoi faina si scortisoara si framantam un aluat, care va fi foarte sfaramicios. Adaugam si coaja rasa de la portocala si esenta si framantam pana cand se...
Desert prajitura fara zahar cu visine si nuca
Pregatim intai blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat galbenusurile, iar apoi faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Adaugam 200 g nuca tocata grossier. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit...
Varza acra cu carne de porc si smantana
Mai intai tocam varza, ii adaugam 1 cana de zeama de varza si 1 cana de apa, ceapa tocata marunt, morcovul ras pe razatoarea cu ochiuri mari si punem la fiert 35-40 de minute. Adaugam pasta de tomate, inca 1 cana de apa, piper si dam la cuptor pentru inca 40-45 de minute. Mai amestecam din...
Desert clatite pufoase
Batem bine ouale cu zaharul, adaugam uleiul si faina si amestecam bine. Turnam laptele in fir subtire. La prima clatita ungem tigaia cu ulei, la urmatoarele nu mai este nevoie. Punem prima clatita dupa ce s-a incins bine tigaia. Le lasati cat de mult doriti pe foc, eu le-am lasat aprox....
Ciorba de vitel cu dovlecel
Punem ceapa tocata marunt la calit impreuna cu morcovul si dovlecelul date pe razatoarea mica si le lasam 8-10 min. Adaugam carne ataiata cuburi si mai lasam cateva minute sa se patrunda putin. Adaugam apa si lasam la fiert 20 de min. Daca aveti carne de vita si fierbe mai greu, lasati 30-35...
Desert prajitura fara zahar cu afine
Pregatim intai blatul: mixam albusurile spuma cu un praf de sare. Adaugam treptat galbenusurile, apoi faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si dam la cuptorul preincalzit la 200 de grade C, pentru 20-25 de min....
Desert eclere
Preparare coji : se pune apa cu uleiul pe foc, iar cand clocoteste, se adauga faina toata odata si se amesteca bine. Se ia compozitia de pe foc si se adauga ouale unul cate unul, pe rand, si se amesteca bine dupa fiecare ou cu o lingura de lemn. Tava se tapeaza cu hartie de copt si se...
Aperitiv rapid cu branza la cuptor
Taiem ceapa si o calim in ulei incins. Adaugam telemeaua si mozzarella date pe razatoarea mare si mai lasam 1 min. pe foc, amestecand bine. Punem compozitia intr-un vas termorezistent si dam 5-6 min, la cuptor, la 200 de grade C.
Desert turtite cu branza si stafide
Sfaramam branza intr-un bol si amestecam cu zaharul. Adaugam oul si apoi treptat cate 1 lingura de faina, esenta si praful de copt si amestecam bine. Aluatul va fi lipicios. Ungem tigaia cu un strop de ulei si lasam la incins la foc mic. Formam turtitele cat o perisoara, le dam prin...
Ciorba de perisoare
Taiem ceapa cubulete, pastarnacul rondele, morcovul il dam pe razatoarea mare si le punem la fiert pentru 20 de min. Adaugam pasta de tomate si lasam sa mai dea odata in clocot. Intre timp pregatim perisoarele. Punem orezul pentru 10 minute in apa clocotita si-l lasam la foc mic. Amestecam...
Salata Suba
Punem sfecla la fiert intr-o cratita, iar separat cartofii cu morcovii curatati de coaja. Oul il fierbem separat. Sfecla este fiarta cand infigem usor furculita in ea. Dam pe razatoarea mare cartofii, morcovii si sfecla dupa ce s-au racit. Aranjam pe un platou intai pestele, apoi cartofii,...
Desert prajitura Fulg de nea
Pregatim mai intai blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul, adaugam nuca de cocos, faina si praful de copt si amestecam usor cu o lingura de lemn. Punem compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt si coacem 20-25 de min. la cuptorul preincalzit la 200 de grade C. Pregatim intre timp...
Desert prajitura cu branza si fructe uscate
Mixam ouale cu zaharul. Adaugam branza sfaramata daca este proaspata sau data pe razatoare daca este mai tare. Adaugam faina, praful de copt, nuca de cocos, coaja rasa de portocala, nuca si fructele uscate (caisele le taiem marunt). Amestecam cu o lingura de lemn. Punem...
Pizza cu carne tocata si oregano
Mai intai pregatim aluatul pentru blat. Dizolvam drojdia in apa calduta, adaugam uleiul si lingurita de sare si amestecam. Adaugam faina toata odata, sarea si incepem sa framantam aluatul. Daca este nevoie, mai adaugati 1 lingura de faina. Adaugam si oregano si framantam bine. Lasam la dospit 1...
Paste cu carne de porc si busuioc
Punem farfalele in apa cu sare la fiert. Ceapa o tocam marunt si o punem la prajit. O lasam pana cand incepe sa se aureasca putin si adaugam carnea. Le lasam pe foc 10-12 min. pana cand incepe sa se inmoaie carnea. Adaugam o cana de apa, pasta de tomate, busuioc, sare si piper si lasam...
Ciorba de curcan cu stevie si taietei de casa
Punem carnea de curcan la fiert impreuna cu ceapa tocata cubulete si o lasam 25-30 de min. Adaugam pastarnacul taiat rondele, cartofii taiati cuburi, stevia ( eu am avut congelata) si rosiile pasate si lasam in continuare la fiert. Pregatim si taieteii din ou cu cele 5 linguri de faina. Aluatul...
Supa de galuste
Ceapa o taiem julienne, morcovul feliute subtiri sau cum dorim si le punem la fiert, dupa 15 min. adaugam si dovlecelul taiat in cuburi si uleiul si lasam in continuare la fiert.Cartofii taiati cuburi ii fierbem separat. Ouale le batem bine, adaugam grisul si bicarbonatl de sodiu si amestecam...