Mai intai lasam aluatul la dezghetat. Apoi, cu ajutorul unui pahar taiem cercuri din aluat.
Capsunile le taiem marunt.
Punem pe cate un cerc putina ciocolata, adaugam capsune taiate, apoi il acoperim cu alt cerc si cu ajutorul unei furculite presam capetele de jur imprejur.
Dam la...
Mai intai preparam blatul: mixam albusurile spume cu zaharul, adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si incorporam cu o lingura de lemn. Adaugam si faina si praful de copt, le incorporam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit...
Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul pana cand devine o spuma tare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cu nuca prajita si maruntita. Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt si punem compozitia de bezeaua, nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 200 de...
Se taie aripioarele de pui de la fiecare incheietura. Varful se arunca, se folosesc doar cele 2 parti mai mari.
Fulgii de porumb se sfarama, dar foarte putin, nu trebuie sa fie pasati complet.
Se pune intr-o farfurie faina, iar in alta ouale batute.
Aripioarele se dau prin faina, prin...
Mai intai punem pastele la fiert in apa cu sare.
Carnea o taiem cubulete si o punem in uleiul incins sa se caleasca. O lasam 10 minute ( sa nu se rumeneasca rau ca se va mai cali si cu ceapa), dupa care adaugam ceapa taiata marunt si mai lasam la calit inca 7-8 minute. Adaugam apoi o...
Mai intai se topeste margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic sau la microunde 1 minut. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine.
Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron.
Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele.
Se adauga faina...
Mai intai taiem pulpele prin 2 si despartim copanelele de pulpe si le crestam.
Separat se face un sos din iaurt cu sare, piper, oreagano si ardei boia si se da carnea prin acest amestec. Se pne in tava si se da la cuptor pentru 60 de minute, dar din cand in cand mai intoarcem carnea de pe o...
Intr-un bol amestecam bine cu un tel ouale cu zaharul, zaharul vanilat, iaurtul si cu praful de sare. La final adaugam faina si praful de copt si le incorporam bine.
Punem o tigaie cu ulei la incins, iar apoi luam cu lingurita gogosele si le punem in tigaie. Le lasam sa se prajeasca pe ambele...
Mai intai faramitam biscuitii si ii punem intr-un bol. Adaugam cacao.
Punem untul impreuna cu zaharul si cu 100 ml de apa intr-un bol si il dam 1 minut la cuptorul cu microunde sau il topim pe aragaz. Trebuie sa fie topit bine untul. Cand este topit, il amestecam bine cu biscuitii....
Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat.
Apoi il intindem cu sucitorul de 2 ori si taiem fasii de lungimea dorita.
Punem fasiile in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cptorul preincalzit pentru 15-20 de min. maxim.
Intre timp pregatim budinca: punem 400 ml lapte la fiert, iar...
Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se pun peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn.
Punem peste compozitie praful de copt si treptat faina. Amestecam usor. Tapetam tavile cu hartie de copt si punem...
Mai intai taiem ceapa rondele cat mai mici si dam morcovul pe razatoarea mare.
Le punem la fiert impreuna cu uleiul si un praf de sare si intre timp curatam si taiem cartofii cuburi si ii adaugam in ciorba la fiert.
Lasam aproximativ 20 de minute, dupa care adaugam si fideaua.
Lasam in...
Mai intai adunam frunzele de menta si le spalam, cu cat mai multe frunze, cu atat un gust mai pregnant de menta.
Punem zaharul si apa intr-o cratita si il punem pe foc pana cand zaharul se topeste, aprox.15-20 de min. Amestecam din cand in cand.
Adaugam frunzele de menta si lasam la fiert...
Mai intai preparam blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi le adaugam peste albusurile batute. Adaugam treptat faina amestecata cu cacao si praf de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si esenta.
Tapetam tava cu hartie de copt si...
Mai intai taiem ceapa rondele, iar cartofii felii medii si le punem in cratita. Adaugam aripioarele,1 cana de apa, sare si piper si dam la cuptor pentru 20-25 de minute.
Verificam daca au inceput sa se inmoaie cartofii si adaugam pasta de tomate si legumele congelate.
Dam din nou la...
Mai intai punem un ou la fiert pentru maioneza.
Curatam telina de coaja, apoi o dam prin razatoarea mare. La fel si morcovul.
Cand oul a fiert, il curatam si punem doar galbenusul intr-un bol. Adaugam si un galbenus crud si cu o furculita incepem sa amestecam usor. Adaugam treptat uleiul si...
Se feliaza carnea si se bate ca la friptura pentru a fi cat mai subtire.
Se pun in farfurii separat faina, ouale, grisul cu sarea amestecat. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie.
Fiecare felie de carne se trece intai prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet si iarasi prin ou si se pune...
Mai intai punem untul cu uleiul intr-o tigaie si lasam sa se topeasca. Adaugam ciupercile taiate felii si lasam la calit pana cand incep sa se faca maronii, aprox.20-25 de min. Adaugam sare, piper si ardei boia.
Curatam usturoiul si il pisam ca pentru mujdei.
Cand se maronesc ciupercile,...
Mai intai cantarim toate ingredientele.
Punem apa cu margarina si cu zaharul la fiert si lasam sa se topeasca margarina. Va clocoti. Adaugam toata faina si amestecam energic sa o incorporam si mai lasam 1-2 min pe foc amestecand.
Punem cratita pe un blat de lemn si lasam 2-3 minute la...
Se taie ceapa marunt, iar morcovul se da prin razatoarea mare.Se pun la calit impreuna in 50 g ulei. Se lasa cateva minute, dupa care se adauga si afumatura taiata felii.
Se lasa pana cand incepe ceapa sa se aureasca putin, nu sa se prajeasca si apoi se adauga 2 cani de apa si cartofii taitai...
Mai intai punem zaharul si apa intr-o cratita si lasam pe foc pana cand se topeste zaharul, nu mai mult.
Intre timp spalam florile de soc si taiem o lamaie in felii rotunde, iar pe celelalte 2 le stoarcem intr-un bol.
Luam cratita cu sirop de pe foc si asa fierbinte, adaugam florile de soc,...
Mai intai taiem pulpele in doua si taiem ceapa rondele, iar cartofii cuburi.
Punem ceapa si pulpele in ulei incins la calit si le lasam 5-6 minute, nu foarte mult, sa nu se rumeneasca.
Adaugam 1 cana de apa, pasta de tomate, cartofii, sare si piper si dam la cuptor pentru 50-60 de minute....
Mai inatai spalam bine carnea de miel si o punem la foc sa dea intr-un clocot.
Dupa ce a dat in clocot, mutam carnea intr-un vas de yena. Curatam si taiem cartofii felii si ii punem in vasul de yena impreuna cu carnea. Facem un sos din pasta de tomate, apa, sare, piper si usturoiul tocat...
Mai intai punem ceapa taiata cubulete impreuna cu pasta de ardei la calit in untul topit. Lasam 7-8 minute, dupa care adaugam ciupercile si mai lasam inca 10 minute.
Adaugam carnea impreuna cu vinul si 150 ml apa, sare si piper si lasam mancarea la innabusit cu capacul pus pentru 20 de minute....
Mai intai se prajesc pulpele in ulei incins pe ambele parti. Eu le-am taiat prin doua sa se prajeasca mai bine.
Se taie ceapa si ardeiul julien si se pun la calit in ulei incins. Cand devine ceapa transparenta, se adauga dovlecelul taiat in cubulete, bulionul si o cana de apa. Se adauga sare...
Mai intai pregatim o cafea si o indulcim.
Apoi, punem intr-un bol 400 ml lapte rece si praful de crema Ole si mixam cateva minute pana cand se ingroasa bine crema.
In alt bol, punem praful de frisca si 150 ml lapte rece si o mixam 5-6 minute pana cand devine o spuma tare.
Tapetam fundul...
Se framanta un aluat din faina, untura , ou, 1 cana de apa calduta, 1 ligurita rojdie uscata, sare. Aluatul rezultat va fi elestic si nelipicios.
Aluatul se pune la frigider petru 30 de minute.
Se intinde aluatul cam de 1 cm grosime sau chiar mai subtire daca va plac mai crocante, se pune...
Mai intai pregatim budinca: punem 400 ml lapte pe foc la foc mic, iar restul de 100 ml il amestecam cu praful de budinca si 5 linguri de zahar. Cand laptele de pe fac incepe sa fiarba, adaugam si compozitia cu budinca si amestecam continuu cu o lingura de lemn pana cand se ingroasa.
Intr-o...
Tiramisu reţetă originală
Se bat albusurile spuma in primul rand.
Galbenusurile se bat cu zaharul pana se albesc. Se adauga mascarpone peste galbenusuri si se mixeaza in continuare pana se incorporeaza bine. Adaugam crema de galbenusuri peste albusurile batute spuma si amestecam bine. Va...
Mai intai spalam bine maruntaiele de miel ( eu am folosit jumatate din ficat, jumatate de plamani, rinichi, inima, burta si mate, iar matele trebuie intoarse,frecate cu sare si otet), iar asta este cea mai grea etapa.Taiem toate maruntaiele folosite dupa marimea dorita, apoi le dam intr-un...
Strudel cu ciocolata si capsuni
Mai intai lasam aluatul la dezghetat. Apoi, cu ajutorul unui pahar taiem cercuri din aluat. Capsunile le taiem marunt. Punem pe cate un cerc putina ciocolata, adaugam capsune taiate, apoi il acoperim cu alt cerc si cu ajutorul unei furculite presam capetele de jur imprejur. Dam la...
Prajitura cu bezea si crema de ciocolata
Mai intai preparam blatul: mixam albusurile spume cu zaharul, adaugam galbenusurile amestecate cu uleiul si incorporam cu o lingura de lemn. Adaugam si faina si praful de copt, le incorporam bine si turnam compozitia in tava de la aragaz tapetata cu hartie de copt. Dam la cuptorul preincalzit...
Prajitura Cuburi de vanilie
Mai intai pregatim blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul pana cand devine o spuma tare. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si cu nuca prajita si maruntita. Tapetam tava de la aragaz cu hartie de copt si punem compozitia de bezeaua, nivelam si dam la cuptorul preincalzit la 200 de...
Aripioare crocante
Se taie aripioarele de pui de la fiecare incheietura. Varful se arunca, se folosesc doar cele 2 parti mai mari. Fulgii de porumb se sfarama, dar foarte putin, nu trebuie sa fie pasati complet. Se pune intr-o farfurie faina, iar in alta ouale batute. Aripioarele se dau prin faina, prin...
Paste tricolore cu muschi de porc
Mai intai punem pastele la fiert in apa cu sare. Carnea o taiem cubulete si o punem in uleiul incins sa se caleasca. O lasam 10 minute ( sa nu se rumeneasca rau ca se va mai cali si cu ceapa), dupa care adaugam ceapa taiata marunt si mai lasam la calit inca 7-8 minute. Adaugam apoi o...
Buseuri cu mac
Mai intai se topeste margarina cu zaharul intr-o cratita, la foc mic sau la microunde 1 minut. Dupa ce s-a topit untul, se ia de pe foc si se amesteca bine. Se amesteca bine ouale cu drojdia intr-un castron. Se adauga ouale peste margarina topita, iar apoi laptele. Se adauga faina...
Pulpe de pui cu iaurt si cu piure
Mai intai taiem pulpele prin 2 si despartim copanelele de pulpe si le crestam. Separat se face un sos din iaurt cu sare, piper, oreagano si ardei boia si se da carnea prin acest amestec. Se pne in tava si se da la cuptor pentru 60 de minute, dar din cand in cand mai intoarcem carnea de pe o...
Gogosi cu lingura
Intr-un bol amestecam bine cu un tel ouale cu zaharul, zaharul vanilat, iaurtul si cu praful de sare. La final adaugam faina si praful de copt si le incorporam bine. Punem o tigaie cu ulei la incins, iar apoi luam cu lingurita gogosele si le punem in tigaie. Le lasam sa se prajeasca pe ambele...
Bomboane cu mandarine
Mai intai faramitam biscuitii si ii punem intr-un bol. Adaugam cacao. Punem untul impreuna cu zaharul si cu 100 ml de apa intr-un bol si il dam 1 minut la cuptorul cu microunde sau il topim pe aragaz. Trebuie sa fie topit bine untul. Cand este topit, il amestecam bine cu biscuitii....
Strudele cu budinca de ciocolata
Mai intai lasam aluatul foietaj la dezghetat. Apoi il intindem cu sucitorul de 2 ori si taiem fasii de lungimea dorita. Punem fasiile in tava tapetata cu hartie de copt si dam la cptorul preincalzit pentru 15-20 de min. maxim. Intre timp pregatim budinca: punem 400 ml lapte la fiert, iar...
Chec cu nuca si stafide
Se separa galbenusurile de albusuri. Albusurile se bat spuma cu zaharul. Galbenusurile se amesteca cu uleiul si se pun peste albusuri. Amestecam usor cu o lingura de lemn. Punem peste compozitie praful de copt si treptat faina. Amestecam usor. Tapetam tavile cu hartie de copt si punem...
Supa cu ceapa verde si cu bors
Mai intai taiem ceapa rondele cat mai mici si dam morcovul pe razatoarea mare. Le punem la fiert impreuna cu uleiul si un praf de sare si intre timp curatam si taiem cartofii cuburi si ii adaugam in ciorba la fiert. Lasam aproximativ 20 de minute, dupa care adaugam si fideaua. Lasam in...
Sirop de menta
Mai intai adunam frunzele de menta si le spalam, cu cat mai multe frunze, cu atat un gust mai pregnant de menta. Punem zaharul si apa intr-o cratita si il punem pe foc pana cand zaharul se topeste, aprox.15-20 de min. Amestecam din cand in cand. Adaugam frunzele de menta si lasam la fiert...
Tort cu spuma de ciocolata si capsuni
Mai intai preparam blatul: mixam albusurile spuma cu zaharul. Galbenusurile le amestecam cu uleiul si apoi le adaugam peste albusurile batute. Adaugam treptat faina amestecata cu cacao si praf de copt si amestecam cu o lingura de lemn. Adaugam si esenta. Tapetam tava cu hartie de copt si...
Mancarica cu aripioare la cuptor
Mai intai taiem ceapa rondele, iar cartofii felii medii si le punem in cratita. Adaugam aripioarele,1 cana de apa, sare si piper si dam la cuptor pentru 20-25 de minute. Verificam daca au inceput sa se inmoaie cartofii si adaugam pasta de tomate si legumele congelate. Dam din nou la...
Salata de telina
Mai intai punem un ou la fiert pentru maioneza. Curatam telina de coaja, apoi o dam prin razatoarea mare. La fel si morcovul. Cand oul a fiert, il curatam si punem doar galbenusul intr-un bol. Adaugam si un galbenus crud si cu o furculita incepem sa amestecam usor. Adaugam treptat uleiul si...
Snitele pufoase
Se feliaza carnea si se bate ca la friptura pentru a fi cat mai subtire. Se pun in farfurii separat faina, ouale, grisul cu sarea amestecat. Se pune uleiul la incins intr-o tigaie. Fiecare felie de carne se trece intai prin faina, apoi prin ou, apoi prin pesmet si iarasi prin ou si se pune...
Spaghetti cu sos de ciuperci
Mai intai punem untul cu uleiul intr-o tigaie si lasam sa se topeasca. Adaugam ciupercile taiate felii si lasam la calit pana cand incep sa se faca maronii, aprox.20-25 de min. Adaugam sare, piper si ardei boia. Curatam usturoiul si il pisam ca pentru mujdei. Cand se maronesc ciupercile,...
Churros cu sos de ciocolata
Mai intai cantarim toate ingredientele. Punem apa cu margarina si cu zaharul la fiert si lasam sa se topeasca margarina. Va clocoti. Adaugam toata faina si amestecam energic sa o incorporam si mai lasam 1-2 min pe foc amestecand. Punem cratita pe un blat de lemn si lasam 2-3 minute la...
Ciorba cu afumatura si cartofi
Se taie ceapa marunt, iar morcovul se da prin razatoarea mare.Se pun la calit impreuna in 50 g ulei. Se lasa cateva minute, dupa care se adauga si afumatura taiata felii. Se lasa pana cand incepe ceapa sa se aureasca putin, nu sa se prajeasca si apoi se adauga 2 cani de apa si cartofii taitai...
Sirop de soc
Mai intai punem zaharul si apa intr-o cratita si lasam pe foc pana cand se topeste zaharul, nu mai mult. Intre timp spalam florile de soc si taiem o lamaie in felii rotunde, iar pe celelalte 2 le stoarcem intr-un bol. Luam cratita cu sirop de pe foc si asa fierbinte, adaugam florile de soc,...
Mancare de pui la cuptor
Mai intai taiem pulpele in doua si taiem ceapa rondele, iar cartofii cuburi. Punem ceapa si pulpele in ulei incins la calit si le lasam 5-6 minute, nu foarte mult, sa nu se rumeneasca. Adaugam 1 cana de apa, pasta de tomate, cartofii, sare si piper si dam la cuptor pentru 50-60 de minute....
Friptura de miel la cuptor cu oregano
Mai inatai spalam bine carnea de miel si o punem la foc sa dea intr-un clocot. Dupa ce a dat in clocot, mutam carnea intr-un vas de yena. Curatam si taiem cartofii felii si ii punem in vasul de yena impreuna cu carnea. Facem un sos din pasta de tomate, apa, sare, piper si usturoiul tocat...
Mancare de pui cu smantana
Mai intai punem ceapa taiata cubulete impreuna cu pasta de ardei la calit in untul topit. Lasam 7-8 minute, dupa care adaugam ciupercile si mai lasam inca 10 minute. Adaugam carnea impreuna cu vinul si 150 ml apa, sare si piper si lasam mancarea la innabusit cu capacul pus pentru 20 de minute....
Mancare de dovlecel cu pulpe de pui
Mai intai se prajesc pulpele in ulei incins pe ambele parti. Eu le-am taiat prin doua sa se prajeasca mai bine. Se taie ceapa si ardeiul julien si se pun la calit in ulei incins. Cand devine ceapa transparenta, se adauga dovlecelul taiat in cubulete, bulionul si o cana de apa. Se adauga sare...
Tort de biscuiti
Mai intai pregatim o cafea si o indulcim. Apoi, punem intr-un bol 400 ml lapte rece si praful de crema Ole si mixam cateva minute pana cand se ingroasa bine crema. In alt bol, punem praful de frisca si 150 ml lapte rece si o mixam 5-6 minute pana cand devine o spuma tare. Tapetam fundul...
Saratele cu susan si chimen
Se framanta un aluat din faina, untura , ou, 1 cana de apa calduta, 1 ligurita rojdie uscata, sare. Aluatul rezultat va fi elestic si nelipicios. Aluatul se pune la frigider petru 30 de minute. Se intinde aluatul cam de 1 cm grosime sau chiar mai subtire daca va plac mai crocante, se pune...
Prajitura rapida cu biscuiti si frisca
Mai intai pregatim budinca: punem 400 ml lapte pe foc la foc mic, iar restul de 100 ml il amestecam cu praful de budinca si 5 linguri de zahar. Cand laptele de pe fac incepe sa fiarba, adaugam si compozitia cu budinca si amestecam continuu cu o lingura de lemn pana cand se ingroasa. Intr-o...
Tiramisu reţetă originală
Tiramisu reţetă originală Se bat albusurile spuma in primul rand. Galbenusurile se bat cu zaharul pana se albesc. Se adauga mascarpone peste galbenusuri si se mixeaza in continuare pana se incorporeaza bine. Adaugam crema de galbenusuri peste albusurile batute spuma si amestecam bine. Va...
Ciorba traditionala de miel la ceaun
Mai intai spalam bine maruntaiele de miel ( eu am folosit jumatate din ficat, jumatate de plamani, rinichi, inima, burta si mate, iar matele trebuie intoarse,frecate cu sare si otet), iar asta este cea mai grea etapa.Taiem toate maruntaiele folosite dupa marimea dorita, apoi le dam intr-un...