iry-gabriela

1

Bucataras
incepator

Roman, Neamț

Bucataras din 22.12.2011

RETETE239
PRIETENI190
Retete / Aperitive / Garnituri

Aperitiv parjoale cu legume

In Aperitive / Garnituri la 12 Iul 2017

Am curățat dovleacul, cartofii si morcovul, după care i-am spalat si apoi i-am dat pe razatoarea mică. Peste acestea, am adăugat oul si sare dupa gust, apoi am adaugat mărarul ( in cazul meu, am avut din cel uscat), si la final, am adaugat faina, amestecand până la omogenizarea...

Aperitiv chec cu ciuperci

In Aperitive / Garnituri la 26 Mai 2017

Pentru inceput, se curăța si se spala ceapa si ciupercile. Apoi ceapa se va tăia rondele, iar ciupercile se vor tăia felioare sau cubulete. Intr-o tigaie, se va topi unrul, după care se va adauga ceapa și ciupercile si se va lasa pe foc până se vor înmuia si scadea. Separat...

Creier pane

In Aperitive / Garnituri la 26 Ian 2016

Pentru început așezăm creierul intr-o sită  si începem  sa il curățăm  (aceasta fiind operatia cea mai grea si destul de meticuloasa). Dupa ce am curățat  creierul,  il spalam si il lăsăm  la scurs . Creierul gata scurs il desfacem in...

Bulete din telemea si cascaval

In Aperitive / Garnituri la 21 Oct 2015

Pentru început dam pe răzătoare cașul și cașcavalul.  Apoi adaugăm ouăle, praful de copt și mărarul pe care l-am spălat și apoi l-am tocat mărunt. La final am adaugat făina și am amestecat până la omogenizare, dar fără a mai adăuga sare deoarece cașul are...

Salată aperitiv cu brânză

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2015

Pregatire: Pentru inceput fierbem cele 3 oua + 2 de la maioneză. Apoi d-am pe răzătoarea mică, cașcavalul, branza telemea si cele trei ouă , pe care le-am fiert si apoi curățat (fiecare din ingrendiente le-am pus in farfurii separate). Am spalat si curățat ardeii si apoi i-am taiat...

Ouă umplute

In Aperitive / Garnituri la 11 Mar 2015

Pentru inceput spălăm ouălesi apoi le punem la fiert. Cât fierb ouăle, facem maioneza astfel: (eu folosesc de obicei 2 ouă fierte si unul crud) gălbenușurile fierte le amestec cu gălbenușul crud, adaug un praf de sare si apoi adaug un pic de ulei, amestecând ușor in aceeași...

Chisca

In Aperitive / Garnituri la 20 Dec 2014

Pentru inceput curatam ceapa pe care apoi o spalam dupa care o taiem marunt si o calim in ulei pana devine usor galbena.  Cat se caleste ceapa,punem orezul la umflat in apa calduta cam 15 minute.   Apoi adaugam ceapa calita si orezul peste carnea tocata, dupa care condimentam cu...

Saratele cu mac

In Aperitive / Garnituri la 15 Noi 2013

Pentru inceput dizolvam drojdia in 100ml apa calduta,dupa care o amestecam cu telemeaua pe care o framantam  sau chiar o dam pe razatoare, si cele 2 oua.  Adaugam apoi si margarina(care a fost lasata la temperatura camerei)  amestecand usor pana se incorporeaza toate.  La...

Chiftelute cu dovlecei si telemea sarata

In Aperitive / Garnituri la 6 Aug 2013

Pentru inceput am curatat dovleceii de coaja si seminte,dupa care i-am dat pe razatoare.  Apoi i-am lasat stors bine de zeama (doleceii  se vor lasa un pic pana isi lasa multa apa).  Peste dovleceii storsi bine am adaugat telemeaua care am framantat-o bine.  Apoi am adaugat...

Omleta sfaramata

In Aperitive / Garnituri la 20 Iul 2013

Pentru inceput  am batut ouale.   Apoi am ras cascavalul si l-am adaugat peste oua.   La final am adaugat putin de piper alb(pentru ca acesta nu este asa de concentrat ca cel negru) si le-am amestecat bine.     Intr-o tigaie am pus untul la topit ,peste care...

Drob din ficat de pasare

In Aperitive / Garnituri la 23 Iun 2013

Ficatul se pune la fier in lapte ,bineinteles dupa ce a fost spalat. Cat fierbe ficatul ,se curata ceapa ,se spala si apoi se taie marunt punandu-se apoi la calit cat sa se inmoaie. ficatul fert se scoate din lapte ,se lasa la racit si apoi seda pe masina. Ceapa se amesteca cu...

Triunghiuri aperitiv cu cas si cartofi

In Aperitive / Garnituri la 9 Aug 2012

Pentru inceput dam casul pe razatoare. Apoi curatam cartofii, ii spalam si ii dam si pe ei pe razatoare. Adaugam cartofii rasi peste cas, dupa care adaugam ouale, sare si piper dupa gust. La final adaugam faina cat sa iasa o compozitie nici prea moale, nici prea tare, numai buna de luat cu...

Rulada cu cas de oi framantat

In Aperitive / Garnituri la 8 Aug 2012

Asezam faina intr-un vas in care ii facem o gaura in mijloc. Sfaramam drojdia si o amestcam cu cele 2 lingurite de zahar. Drojdia o adaugam peste faina, dupa care ouale le batem si le amestecam cu iaurtul si il turnam si pe acesta peste drojdie. Incepem sa framantam ,adaugand din cand...

Chec aperitiv cu dovleac

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2012

pentru inceput punem cartofii si morcovul la fiert dupa ce au fost curatati si spalati cu un pic de sare.   cat se fierb acestea, curatam dovleacul de coaja si de samburi,il spalam si il taiem bastonase ca in poza . dupa ce s-au fiert legumele le scurgem de apa,si apoi le taiem...

Salata de vinete cu cartofi si maioneza

In Aperitive / Garnituri la 19 Iul 2012

pentru inceput punem vinetele la copt.  apoi 2 din cele 3 oua le punem sa fiarba pana devin tari . separat punem cartofii la fiert in coaja .  cat se coc vinetele pregatim maioneza din galbenusurile de la ouale fierte si galbenusul crud ramas impreuna cu un praf de sare si...

Cas de oi la tigaie

In Aperitive / Garnituri la 11 Iun 2012

Nu am dat cantitatea de cas ,deoarece fiecare isi face dupa preferinta cat de mult pofteste.    Deci: se iau bucatile de cas si se taie cuburi. Intr-o tigaie se aduga untul care il topim peste care adaugam casul. Il lasam pe foc si amestecam din cand in cand pana se topeste si...

Ciuperci pane

In Aperitive / Garnituri la 11 Iun 2012

Se iau ciupercile si se spala, se rup usor palariile in bucati mai mari. Sse pun la scurs pe un prosop. Se trec prin faina si apoi prin ouale batute spuma in care au fost adaugat sare si piper dupa gust. Se pun la prajit in ulei incins si se scot apoi pe un servetel de hartie pentru a se scurge...

Aperitiv chec multicolor

In Aperitive / Garnituri la 24 Mai 2012

Pentru inceput, spalam pieptul de pui, il taiem cubulete si il calim putin in ulei. Separat, curatam ceapa si o tocam marunt si o calim in uleiul in care am calit si pieptul de pui. Separat, spalam ciupercile si le taiem marunt, le calim si pe ele pana se inmoaie, apoi le scoatem intr-un castron...

Tartine aperitiv

In Aperitive / Garnituri la 7 Mai 2012

Pentru inceput se prajesc feliile de paine dupa care se ung cu unt si apoi se taie patrate.    Peste patratelele de paine unse cu unt se aseaza icre rosii si negre. Separat se spala o lamaie, se feliaza, dupa care se taie bucatele si se aseaza peste fiecare patratel de paine cu...

Drob

In Aperitive / Garnituri la 22 Apr 2012

Ficatul si maruntaiele de la miel se fierb, zarzavatul verde se spala si se toaca marunt . Dupa ce s-au fiert ficateii se lasa sa se raceasca si apoi se dau prin masina de tocat . Se amesteca cu zarzavatul ,cele 10 oua crude ,uleiul,se potriveste de sare si piper. Cele 4 oua se...

Crochete din carne de vita.

In Aperitive / Garnituri la 18 Apr 2012

Carnea tocata se amesesteca cu ouale, cu mararul care a fost spalat si taiat marunt, apoi se adauga faina, sare si piper dupa gust.    Se formeaza mici bilute care se prajesc in ulei incins si se scot pe un prosop de hartie pentru a se scurge surplusul de ulei. Se servesc atat...

Cartofi prajiti cu parmezan

In Aperitive / Garnituri la 16 Apr 2012

Cartofii se curata si apoi se spala dupa care se taie cubulete si se prajesc in ulei incins.     Dupa ce se scot pe farfurie se condimenteaza cu sare si piper si se rade deasupra parmezan cat sunt calzi pentru a se topi repede.  

Oua vopsite

In Aperitive / Garnituri la 13 Apr 2012

Pentru inceput vreau sa va spun ca numarul de oua folosite sunt  in functie de cat vrea fiecare.     Pentru inceput spalam foarte bine ouale cu detergent, le clatim bine si apoi le punem la fiert in apa cu un pic de sare. Le lasam sa fiarba foarte bine pentru a deveni tari....

Mamaliga taraneasca la cuptor

In Aperitive / Garnituri la 21 Mar 2012

Pentru inceput vreau sa va informez ca gramajul este optional in functie de numarul de persoane si de gusturi. Pentru inceput pregatim o mamaliga nici moale dar nici prea tare pentru a putea fi intinsa usor. Apoi pregatim un vas termorezistent pe care il ungem cu unt si asezam un strat de...

Parjoale moldovenesti

In Aperitive / Garnituri la 12 Mar 2012

Pentru inceput am amestecat carnea de pasare cu cea de vita. Apoi am curatat ceapa, am spalat-o si am taiat-o marunt. Separat cartofii i-am curatat, apoi i-am spalat si i-am dat pe razatoarea mica, dupa care i-am scurs bine de zeama care au lasat-o. Peste carnea bine amestecata am adaugat ceapa,...

Tarta cu ghebe din foi de placinte

In Aperitive / Garnituri la 4 Mar 2012

morcovul l-am curatat ,spalat si apoi l-am dat pe razatoare.   ceapa am curatat-o ,spalat-o si am taiat-o marunt,iar ghebele le-am clatit sub jet de apa si le-am dat pe masina de tocat .   ceapa am calit-o ,dupa care am adaugat morcovul,ghebele sare si piper . am...

Bot cu telemea

In Aperitive / Garnituri la 23 Feb 2012

Pentru inceput am preparat o mamaliguta din apa sare si faina de porumb. Mamaliga am facut nici prea moale, nici prea tare si am lasat-o un pic sa se racoreasca si apoi am luat bucati de mamaliga si le-am  aplatizat si am pus un strat de telemea sfaramata, apoi am strans bucatile de mamaliga...

Chipsuri de cartofi cu ketchup

In Aperitive / Garnituri la 14 Feb 2012

Se curata cartofii, se spala si se taie felii subtiri, de preferat folosirea unei razatoare cu lama de feliat.       Se aseaza cartofii pe un servet de hartie pentru a se scurge apa de pe ei, apoi se aseaza intr-o tava fiecare felie una langa alta si se adauga...

Omleta cu telemea si carnati de casa

In Aperitive / Garnituri la 12 Feb 2012

carnatii se taie in bucati mici si se pun la prajit intr-o tigaie.   se bat ouale , se adauga laptele ,mararul spalat si taiat ,iar la final telemeaua.    se bate bine compozitia si se rastoarna in tigaie peste carnatii prajiti.   se formeaza prin...

Chiftelute cu salata de varza

In Aperitive / Garnituri la 7 Feb 2012

Pentru prepararea chiftelutelor: se fierb cartofii, se piseaza si se amesteca cu pieptul de pui, marar, cele 2 oua, usturoiul curatat si pisat, faina, sare si piper ..   Din compozitia rezultata facem chiftelute pe care le prajim in ulei pe ambele parti si le scoatem dupa prajire pe...

Afisate 1 - 30 din 32 retete    

Postari recente

Horosmopul tau de astazi:

Pesti

Vei avea mai mult timp sa faci ceea ce-ti place.Mai ales daca iti place sa nu faci nimic.

 
 
 
Camara Bucatarasilor

In cont 14

Vezi mai jos lista de produse din care poti cumpara
Vezi mai multe produse
 
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu ghimbir, portocala si migdale – un desert aromat si rafinat

ieri la 18:08

Tort Clepsidra

de RODIMUR 8

ieri la 17:53

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

pe 29.11 la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

pe 29.11 la 09:49

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]