Pentru inceput, pregătim maioneza: cu o lingură de lemn amestecăm gălbenușul de la oul crud cu gălbenușul de la oul fiert, adăugăm un pic de sare si apoi adăugăm puțin câte puțin ulei, amestecând în continuu (eu folosesc lingura de lemn, dar se face foarte bine si...
Pentru inceput spalam ardeii, ii stergem cu un prosop de hartie si ii punem la copt, pe aragaz (se poate si pe plita afara, cine sta la casa). Lasam ardeii sa se coaca frumos intorcandu-i pe toate partile, dar atentie a nu se lasa sa se arda prea tare.
Dupa ce s-au copt ardeii se pun intr-un...
Pentru inceput preparam chiftelutele.
Carnea tocata o amestecam cu mararul spalat si taiat marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata un pic in apa si apoi bine stoarsa, 2 oua, sare si piper.
Din amestecul obtinut preparam mici chiftelute (sau crochete) pe care le prajim in ulei...
Pentru inceput se coc vinetele. Dupa ce s-au copt se adauga sare peste ele si se lasa la racit dupa care se curata de coaja. Se lasa la scurs ,dupa care se toaca bine cu un tocator de lemn. Separat se curata cepele si se taie marunt si se adauga peste vinetele tocate . Se adauga ulei si...
Ardeiul il spalam si il curatam dupa care il taiem cubulete. Rosiile le spalam si apoi le taiem felii. Castravetii ii curatam si ii taiem cubulete. Mararul il spalam si il taiem marunt, dupa care le amestecam pe toate impreuna. Adaugam zeama de lamaie, ulei, sare si piper dupa gust, iar la final...
Pentru inceput fierbem ouale pe care le lasam sa fiarba pana devin tari, dupa care le lasam sa se raceasca si le curatam .
Separat spalam salata si spanacul, le alegem si apoi le rupem bucati. Spalam ridichile si apoi le taiem felii subtiri. Spalam si rosiile si le taiem...
Radacinoasele le curatam si le spalam apoi le punem la fiert.
Separat spalam pieptul de pui ,dupa care il punem si pe el la fiert.
Cat se fierb radacinoasele pregatim maioneza. Din cele 4 oua, 2 le punem la fiert pana devin tari. Dupa ce s-au fiert le...
sfecla se spala si se sterge si apoi se pune in cuptor,la copt si se lasa pana se coace bine adica se inmoaie.
separat se curata hreanul si se da pe razatoarea mica.
dupa ce s-a copt sfecla se curata de coaja si apoi se da pe razatoarea mare si se amesteca cu...
Pentru inceput vreau sa spun ca eu folosesc cartofi roz la acest tip de salata pentru ca prin fierbere nu se sfarama. Deci sa incepem cu inceputul. Cartofii ii spalam si ii punem la fiert intr-o oala.
Separat se curata morcovul si se spala si se pune si el la...
Salata din piept de pui cu ciuperci
Pentru inceput, pregătim maioneza: cu o lingură de lemn amestecăm gălbenușul de la oul crud cu gălbenușul de la oul fiert, adăugăm un pic de sare si apoi adăugăm puțin câte puțin ulei, amestecând în continuu (eu folosesc lingura de lemn, dar se face foarte bine si...
Salata de ardei copti
Pentru inceput spalam ardeii, ii stergem cu un prosop de hartie si ii punem la copt, pe aragaz (se poate si pe plita afara, cine sta la casa). Lasam ardeii sa se coaca frumos intorcandu-i pe toate partile, dar atentie a nu se lasa sa se arda prea tare. Dupa ce s-au copt ardeii se pun intr-un...
Salata Berlineza
Pentru inceput preparam chiftelutele. Carnea tocata o amestecam cu mararul spalat si taiat marunt, usturoiul pisat, painea inmuiata un pic in apa si apoi bine stoarsa, 2 oua, sare si piper. Din amestecul obtinut preparam mici chiftelute (sau crochete) pe care le prajim in ulei...
Salata simpla de vinete
Pentru inceput se coc vinetele. Dupa ce s-au copt se adauga sare peste ele si se lasa la racit dupa care se curata de coaja. Se lasa la scurs ,dupa care se toaca bine cu un tocator de lemn. Separat se curata cepele si se taie marunt si se adauga peste vinetele tocate . Se adauga ulei si...
salata colorata cu bucati de cas
Ardeiul il spalam si il curatam dupa care il taiem cubulete. Rosiile le spalam si apoi le taiem felii. Castravetii ii curatam si ii taiem cubulete. Mararul il spalam si il taiem marunt, dupa care le amestecam pe toate impreuna. Adaugam zeama de lamaie, ulei, sare si piper dupa gust, iar la final...
Salata verde cu oua
Pentru inceput fierbem ouale pe care le lasam sa fiarba pana devin tari, dupa care le lasam sa se raceasca si le curatam . Separat spalam salata si spanacul, le alegem si apoi le rupem bucati. Spalam ridichile si apoi le taiem felii subtiri. Spalam si rosiile si le taiem...
Salata din radacinoase,piept de pui si maioneza
Radacinoasele le curatam si le spalam apoi le punem la fiert. Separat spalam pieptul de pui ,dupa care il punem si pe el la fiert. Cat se fierb radacinoasele pregatim maioneza. Din cele 4 oua, 2 le punem la fiert pana devin tari. Dupa ce s-au fiert le...
Salata de sfecla rosie
sfecla se spala si se sterge si apoi se pune in cuptor,la copt si se lasa pana se coace bine adica se inmoaie. separat se curata hreanul si se da pe razatoarea mica. dupa ce s-a copt sfecla se curata de coaja si apoi se da pe razatoarea mare si se amesteca cu...
Salata colorata
Pentru inceput vreau sa spun ca eu folosesc cartofi roz la acest tip de salata pentru ca prin fierbere nu se sfarama. Deci sa incepem cu inceputul. Cartofii ii spalam si ii punem la fiert intr-o oala. Separat se curata morcovul si se spala si se pune si el la...