Pieptul de pui se spala, se zvanta cu hartie absorbanta si se taie in doua. Fiecare bucata se feliaza si se bate cu ciocanul de snitele. Bucatile de carne se condimenteaza cu sare si piper.
Ceapa, usturoiul, ardeiul si ciupercile se curata si se spala.
Telemeaua se taie cubulete mici....
Intr-un bol mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi maresc volumul.
Dupa ce si-au marit volumul, adaugam in fir subtire uleiul si omogenizam, se adauga piureul de dovleac, esenta de vanilie si cu ajutorul unui tel para omogenizam cu atentie de jos in sus. Se adauga laptele,...
Ceapa si usturoiul se curata se spala si se taie julien sau asa cum va place voua.
Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul, ceapa si usturoiul, un pic de sare si lasam la calit ( inmuiat). Adaugam din cand in cand cate putina apa si zeama de la ardei.
Dupa ce s-a inmuiat bine ceapa,...
Lasam aluatul la dezghetat la temperatura camerei.
Crenvurestii se taie in doua sau in trei depinde cat de mari sau mici vreti sa fie minicroissantele.
Batem oul cu sare, piper, boia si oregano. Cu acest amestec vom unge cu pensula minicroissantele.
Luam o foaie de foietaj si o intindem...
Se cerne faina intr-un bol.
Drojdia proaspata se freaca cu zaharul pana se lichifiaza, adaugam o lingura de faina peste drojdie, apa calduta si o lasam la loc caldut sa se activeze.
Cartofii si sarea se amesteca cu faina.
Se adauga drojdia activata( drojdie cu apa si zahar ) peste faina...
Fructele din compot se pun la scurs intr-o strecuratoare sau sita.
Gelatina se pune la hidratat in 250ml apa rece.
Zeama de la fructe o pastram pentru a trece piscoturile prin ea.
Intr-o cratita punem galbenusurile, praful de sare si amestecam bine cu amidonul adaugand din cand in cand...
Drojdia se dizolva in apa calduta si zahar.
Faina se cerne intr-un bol.
Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga drojdia cu apa dizolvata dupa care incepem a framanta. Dupa ce am incorporat toata faina adaugam sarea, oregano, uleiul si continuam framantarea. Coca rezultata se...
Fasolea din conserva se trece printr-un jet de apa si se lasa la scurs intr-o strecuratoare.
Ceapa se curata se spala si se toaca marunt, o punem la calit ( inmuiat in ulei) intr-o cratita pe foc.
Morcovul curatat si spalat se taie rondele subtiri si se pune peste ceapa calita, adaugam un...
Drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce se lichifiaza, turnam laptele caldut si o lingura de faina si lasam sa creasca un pic pana face basici.
Cernem faina intr-un bol si la mijloc facem o adincitura cu lingura. In aceasta adincitura adaugam laptele cu drojdia si amestecam un pic. Adaugam oul...
Am preparat cafeaua si am adaugat esenta de rom si indulcitor dupa gust.
Am folosit o tava dreptunghiulara si m-am ajutat cu rama detasabila primita din camara bucataras. ro
Intr-un bol am mixat mascarpone cu zaharul vanilinat
Smantana se mixeaza cu indulcitorul pana devine frisca apoi...
FOI
In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie, iar la final faina. Mixam pana incorporam faina si obtinem o coca nelipicioasa potrivit de tare....
In vasul de la mixer am adaugat : ouale, zaharul si am pornit mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul am adugat in fir subtire uleiul, laptele, esenta de rom, praful de sare, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie si la final cacaoa si faina cernute impreuna. Am mixat pana am incorporat...
Punem in vasul mixerului: untul, untura, zaharul, vanilia si cele doua galbenusuri si pornim mixerul. Pe rand mai adaugam praful de sare, bicarbonatul de sodiu, drojdia dizolvata in lapte caldut si faina. Mixam pana incorporam toate ingredientele si s-a format o coca, punem o folie si o dam la...
Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichifiaza.
Adaugam laptele caldut peste drojdie si 3 linguri de faina si omogenizam, o lasam sa se activeze sa creasca sa faca basici, vom obtine o maia.
Topim untul si-l lasam la temperatura camerei.
Cernem faina intr-un bol si o...
Condimentam feliile de carne cu sare si piper.
Se curata usturoiul si se piseaza sau se da pe razatoarea mica.
Peste usturoi adugam sare si putin ulei si amestecam bine. Treptat adaugam restul de ulei apoi, adaugam sucul de rosii, apa si amestecam bine. Avem sosul gata.
Intr-un vas...
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar cand cresc in volum adugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si ferma . Adaugam faina amestecata cu miezul de nuca si praful de copt si amestecam cu ajutorul unei spatule de jos in sus cu atentie pana incorporam treptat toate...
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, mierea de albine, esenta de vanilie si praful de sare. Mixam pana totul devine o crema si adaugam ouale pe rand , trecem la incorporat faina amestecata cu praful de copt si alternativ venim cu laptele in fir subtire.
Compozitia obtinuta o...
Mixam galbenusurile cu zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja de lamaie, praful de sare si margarina.
Adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat dar nu prea mult atat cat sa incorporat faina.
Aluatul se infoliaza si se da la frigider pentru cel putin 2 ore sau mai...
Carnea se spala si se pune la foc intr-o oala incapatoare.
Indepartam spuma care se foarmeaza deasupra carnii.
Legumele se curata si se spala.
Tocam radainoasele, morcovul, patrunjelul si telina.
Ceapa si ardeiul capia se pune intreg.
Adaugam legumele cand carnea este aproape gata...
Ficateii se spala, se curata de pielite si se pun la scurs intr-o strecuratoare.
Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta.
Intr-o cratita se pune uleiul la incins si adaugam legumele pentru calit ( inmuiat nu prajit); cand morcovul este patruns bine, adaugam ficateii scursi...
Cotletul se feliaza si se bate cu ciocanul de snitele pe ambele parti.
Bucatile de cotlet se presara cu sare si piper pe ambele parti.
Ouale se bat bine si se adauga putina sare.
Amestecam faina cu pesmetul.
Trecem fiecare bucata de carne prin amestecul de faina-pesmet apoi prin...
Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta.
Scarita o spalam bine cu apa calda.
Intr-o oala punem uleiul si legumele( radacinosele ) la calit 5 minute, dupa care adaugam scarita portinonata si lasam inca 3 minute sa se caleasca.
Adaugam apa 1,5 litri si lasam sa fiarba si...
Se cerne faina intr-un bol mare.
Laptele caldut se amesteca cu zaharul si drojdia, dupa ce s-a dizolvat se toarna peste faina facand o gropita la mijloc si incepem a framanta. Adaugam oul batut cu sarea si framantam pana incorporam toata faina iar la final adugam uleiul si framantam...
Punem drojdia la activat cu un praf de zahar.
Intr-un bol punem faina, iar peste ea adaugam untul rece dat pe razatoare, branza de burduf maruntita, smantana, drojdia activata cu praful de zahar si semintele de chimen( una , doua lingurite, depinde de voi cat de mult va place gustul...
Ouale se spala, se pun intr-o cratita la fiert cu apa rece si sare pentru 7-10 minute. Dupa ce au fiert, se pun in apa rece pentru a se raci si a se curata usor.
Curatam ouale de coji, le taiem in doua pe lungime si le scoatem cu atentie galbenusul fara ca albusul sa se rupa.
Galbenusurile...
Intr-un bol adaugam: untul de arahide, zaharul, praful de sare si mixam pana se dizolva zaharul. Adaugam untul cu grasime de 82% mixam, oul, iaurtul, vanilia si mixam in continuare, iar la final adaugam faina, praful de copt si bicarbonatul. Nu insistam foarte mult cu mixare doar atat cat se...
Spalam bine carnea. Adaugam apa rece peste carne cu trei degete mai mult si o punem la fiert la foc rapid.
Cand incepe sa fiarba si avem spuma o indepartam din cand in cand. Adaugam legumele si condimentele, sarea, piperul , foile de dafin si lasam sa fiarba la foc mic pana sunt fierte si...
Separam albusurile de galbenusuri.
Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma.
Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de vanilie in ploaie dupa ce au fost amestecate toate intr-un castron. Amestecam cu ajutorul unei spatule de...
Separam albusul de galbenusuri.
Mixam toate albusurile spuma si adaugam in ploaie indulcitorul sau zaharul.
Adaugam pe rand cele trei galbenuse si mixam cu atentie. Renuntam la mixer si folosim o spatula pentru a incorpora in ploaie: amidonul, faina, nuca cu biscuitii, esenta de vanilie,...
Intr-o cratita punem apa, zaharul si zeama de lamaie la fiert.
Laptele praf se amesteca si se cerne impreuna cu cacaua.
Din momentul cand incepe sa fiarba, se lasa 10 minute la foc potrivit pana capata aspect de sirop. Cand siropul este gata, adaugam untul si omogenizam foarte bine pana se...
Rulouri din piept de pui la cuptor
Pieptul de pui se spala, se zvanta cu hartie absorbanta si se taie in doua. Fiecare bucata se feliaza si se bate cu ciocanul de snitele. Bucatile de carne se condimenteaza cu sare si piper. Ceapa, usturoiul, ardeiul si ciupercile se curata si se spala. Telemeaua se taie cubulete mici....
Desert prajitura cu dovleac, crema de frisca si mascarpone
Intr-un bol mixam ouale cu praful de sare si zaharul pana isi maresc volumul. Dupa ce si-au marit volumul, adaugam in fir subtire uleiul si omogenizam, se adauga piureul de dovleac, esenta de vanilie si cu ajutorul unui tel para omogenizam cu atentie de jos in sus. Se adauga laptele,...
Mancarica de ardei copti in sos de smantana si branza de burduf
Ceapa si usturoiul se curata se spala si se taie julien sau asa cum va place voua. Intr-o tigaie incapatoare punem uleiul, ceapa si usturoiul, un pic de sare si lasam la calit ( inmuiat). Adaugam din cand in cand cate putina apa si zeama de la ardei. Dupa ce s-a inmuiat bine ceapa,...
Aperitiv minicroissante cu crenvursti in foietaj
Lasam aluatul la dezghetat la temperatura camerei. Crenvurestii se taie in doua sau in trei depinde cat de mari sau mici vreti sa fie minicroissantele. Batem oul cu sare, piper, boia si oregano. Cu acest amestec vom unge cu pensula minicroissantele. Luam o foaie de foietaj si o intindem...
Paine cu cartofi
Se cerne faina intr-un bol. Drojdia proaspata se freaca cu zaharul pana se lichifiaza, adaugam o lingura de faina peste drojdie, apa calduta si o lasam la loc caldut sa se activeze. Cartofii si sarea se amesteca cu faina. Se adauga drojdia activata( drojdie cu apa si zahar ) peste faina...
Desert tort Diplomat cu indulcitor
Fructele din compot se pun la scurs intr-o strecuratoare sau sita. Gelatina se pune la hidratat in 250ml apa rece. Zeama de la fructe o pastram pentru a trece piscoturile prin ea. Intr-o cratita punem galbenusurile, praful de sare si amestecam bine cu amidonul adaugand din cand in cand...
Pizza cu aluat maturat
Drojdia se dizolva in apa calduta si zahar. Faina se cerne intr-un bol. Se face o gropita in mijlocul fainii si se adauga drojdia cu apa dizolvata dupa care incepem a framanta. Dupa ce am incorporat toata faina adaugam sarea, oregano, uleiul si continuam framantarea. Coca rezultata se...
Fasole cu carnati
Fasolea din conserva se trece printr-un jet de apa si se lasa la scurs intr-o strecuratoare. Ceapa se curata se spala si se toaca marunt, o punem la calit ( inmuiat in ulei) intr-o cratita pe foc. Morcovul curatat si spalat se taie rondele subtiri si se pune peste ceapa calita, adaugam un...
Paine de casa
Drojdia se amesteca cu zaharul. Dupa ce se lichifiaza, turnam laptele caldut si o lingura de faina si lasam sa creasca un pic pana face basici. Cernem faina intr-un bol si la mijloc facem o adincitura cu lingura. In aceasta adincitura adaugam laptele cu drojdia si amestecam un pic. Adaugam oul...
Desert Tiramisu cu indulcitor
Am preparat cafeaua si am adaugat esenta de rom si indulcitor dupa gust. Am folosit o tava dreptunghiulara si m-am ajutat cu rama detasabila primita din camara bucataras. ro Intr-un bol am mixat mascarpone cu zaharul vanilinat Smantana se mixeaza cu indulcitorul pana devine frisca apoi...
Desert prajitura Alba ca Zapada
FOI In vasul de la mixer adaugam: ouale, zaharul, sare si pornim mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul, adaugam in fir subtire uleiul, laptele, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie, iar la final faina. Mixam pana incorporam faina si obtinem o coca nelipicioasa potrivit de tare....
Desert prajitura Televizor
In vasul de la mixer am adaugat : ouale, zaharul si am pornit mixerul. Dupa ce s-a dizolvat zaharul am adugat in fir subtire uleiul, laptele, esenta de rom, praful de sare, bicarbonatul de amoniu stins cu zeama de lamaie si la final cacaoa si faina cernute impreuna. Am mixat pana am incorporat...
Desert prajitura Greta Garbo
Punem in vasul mixerului: untul, untura, zaharul, vanilia si cele doua galbenusuri si pornim mixerul. Pe rand mai adaugam praful de sare, bicarbonatul de sodiu, drojdia dizolvata in lapte caldut si faina. Mixam pana incorporam toate ingredientele si s-a format o coca, punem o folie si o dam la...
Japoneze cu lapte si unt
Drojdia se amesteca cu zaharul pana se lichifiaza. Adaugam laptele caldut peste drojdie si 3 linguri de faina si omogenizam, o lasam sa se activeze sa creasca sa faca basici, vom obtine o maia. Topim untul si-l lasam la temperatura camerei. Cernem faina intr-un bol si o...
Ceafa de porc la cuptor cu sos de rosii si usturoi
Condimentam feliile de carne cu sare si piper. Se curata usturoiul si se piseaza sau se da pe razatoarea mica. Peste usturoi adugam sare si putin ulei si amestecam bine. Treptat adaugam restul de ulei apoi, adaugam sucul de rosii, apa si amestecam bine. Avem sosul gata. Intr-un vas...
Desert prajitura cu blat din albus cu nuca si crema de caramel cu mascarpone
Albusurile se bat spuma cu un praf de sare iar cand cresc in volum adugam zaharul si mixam pana devine o bezea lucioasa si ferma . Adaugam faina amestecata cu miezul de nuca si praful de copt si amestecam cu ajutorul unei spatule de jos in sus cu atentie pana incorporam treptat toate...
Desert prajitura tavalita cu nuca de cocos
Untul la temperatura camerei se mixeaza cu zaharul, mierea de albine, esenta de vanilie si praful de sare. Mixam pana totul devine o crema si adaugam ouale pe rand , trecem la incorporat faina amestecata cu praful de copt si alternativ venim cu laptele in fir subtire. Compozitia obtinuta o...
Desert fursecuri cu gem de zmeura
Mixam galbenusurile cu zaharul pudra, esenta de vanilie, coaja de lamaie, praful de sare si margarina. Adaugam faina amestecata cu praful de copt si framantam un aluat dar nu prea mult atat cat sa incorporat faina. Aluatul se infoliaza si se da la frigider pentru cel putin 2 ore sau mai...
Supa de pui cu galuste de gris
Carnea se spala si se pune la foc intr-o oala incapatoare. Indepartam spuma care se foarmeaza deasupra carnii. Legumele se curata si se spala. Tocam radainoasele, morcovul, patrunjelul si telina. Ceapa si ardeiul capia se pune intreg. Adaugam legumele cand carnea este aproape gata...
Ficatei de pui cu sos si legume
Ficateii se spala, se curata de pielite si se pun la scurs intr-o strecuratoare. Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta. Intr-o cratita se pune uleiul la incins si adaugam legumele pentru calit ( inmuiat nu prajit); cand morcovul este patruns bine, adaugam ficateii scursi...
Snitel de porc
Cotletul se feliaza si se bate cu ciocanul de snitele pe ambele parti. Bucatile de cotlet se presara cu sare si piper pe ambele parti. Ouale se bat bine si se adauga putina sare. Amestecam faina cu pesmetul. Trecem fiecare bucata de carne prin amestecul de faina-pesmet apoi prin...
Ciorba cu afumatura si zeama de varza
Legumele se curata, se spala si se taie dupa preferinta. Scarita o spalam bine cu apa calda. Intr-o oala punem uleiul si legumele( radacinosele ) la calit 5 minute, dupa care adaugam scarita portinonata si lasam inca 3 minute sa se caleasca. Adaugam apa 1,5 litri si lasam sa fiarba si...
Paine la tava
Se cerne faina intr-un bol mare. Laptele caldut se amesteca cu zaharul si drojdia, dupa ce s-a dizolvat se toarna peste faina facand o gropita la mijloc si incepem a framanta. Adaugam oul batut cu sarea si framantam pana incorporam toata faina iar la final adugam uleiul si framantam...
Aperitiv saratele cu branza si chimen
Punem drojdia la activat cu un praf de zahar. Intr-un bol punem faina, iar peste ea adaugam untul rece dat pe razatoare, branza de burduf maruntita, smantana, drojdia activata cu praful de zahar si semintele de chimen( una , doua lingurite, depinde de voi cat de mult va place gustul...
Aperitiv oua umplute cu pate de rata
Ouale se spala, se pun intr-o cratita la fiert cu apa rece si sare pentru 7-10 minute. Dupa ce au fiert, se pun in apa rece pentru a se raci si a se curata usor. Curatam ouale de coji, le taiem in doua pe lungime si le scoatem cu atentie galbenusul fara ca albusul sa se rupa. Galbenusurile...
Desert biscuiti cu unt de arahide
Intr-un bol adaugam: untul de arahide, zaharul, praful de sare si mixam pana se dizolva zaharul. Adaugam untul cu grasime de 82% mixam, oul, iaurtul, vanilia si mixam in continuare, iar la final adaugam faina, praful de copt si bicarbonatul. Nu insistam foarte mult cu mixare doar atat cat se...
Piftie de pui si curcan
Spalam bine carnea. Adaugam apa rece peste carne cu trei degete mai mult si o punem la fiert la foc rapid. Cand incepe sa fiarba si avem spuma o indepartam din cand in cand. Adaugam legumele si condimentele, sarea, piperul , foile de dafin si lasam sa fiarba la foc mic pana sunt fierte si...
Desert prajitura Tosca
Separam albusurile de galbenusuri. Mixam albusurile cu praful de sare, adaugam zaharul in ploaie si mixam pana obtinem o bezea ferma. Se adauga: faina, macul, nuca de cocos si esenta de vanilie in ploaie dupa ce au fost amestecate toate intr-un castron. Amestecam cu ajutorul unei spatule de...
Desert rulada cu nuca, frisca, gem de caise si ciocolata
Separam albusul de galbenusuri. Mixam toate albusurile spuma si adaugam in ploaie indulcitorul sau zaharul. Adaugam pe rand cele trei galbenuse si mixam cu atentie. Renuntam la mixer si folosim o spatula pentru a incorpora in ploaie: amidonul, faina, nuca cu biscuitii, esenta de vanilie,...
Desert ciocolata de casa cu nuci
Intr-o cratita punem apa, zaharul si zeama de lamaie la fiert. Laptele praf se amesteca si se cerne impreuna cu cacaua. Din momentul cand incepe sa fiarba, se lasa 10 minute la foc potrivit pana capata aspect de sirop. Cand siropul este gata, adaugam untul si omogenizam foarte bine pana se...