publicat la 20.11.2024
publicat la 22.02.2024
publicat la 21.02.2024
Bine zicea un proverb chirghiz: “capul de oaie ţine musafirii departe”. Ei obişnuiau să înfigă unul exact în stâlpul porţii sau, ăia care stăteau la bloc, deasupra butonului de la sonerie. Chiar, tu stai la bloc sau la casă?
Bucataras.ro
[email protected]
Cartofi umpluti
Cartofii se spală, se înțeapă cu o scobitoare sau băț de frigarui din loc în loc, apoi se stropesc cu ulei de măsline și asezonează cu ierburi de Provence (cimbru, rozmarin, cimbrișor, oregano, măghiran, busuioc). Cartofii asezonați se pun la copt în vasul...
Ciuperci umplute cu gorgonzola, prosciutto si rosii
Ciupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat. Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură. În interiorul fiecărei pălării de ciupercă, se pune puțin ulei de măsline și se presară sare...
Dovlecei umpluti cu de toate
Dovlecelul se curăță, apoi se taie pe din două transversal, se curăță de semințe, apoi se pun cele două bucăți într-un vas termorezistent, se stropesc cu puțin ulei de măsline se asezonează de sare și ierburi aromatice și se dau la gătit cca. 10 minute în cuptorul...
Gulii umplute cu branza si spanac
Guliile se curăță, apoi feliază, în felii mărișoare. Se pun la fiert într-un vas încăpător cu apă rece cu puțină sare, la foc mediu cca. 10 minute. Feliile de guile se scot din apă și se lasă la răcit cca. 30 de minute. Apoi se scobesc cu o linguriță, cât...
Bame cu carne de porc
Ceapa și usturoiul verde se curăță, se toacă mărunt și se pun la călit în ulei de rapiță cu puțină apă, cât să le acopere, cca. 10 minute la foc mediu, până ce devin translucide. Carnea de porc se curăță și se taie cubulețe, apoi se adaugă peste amestecul...
Ciuperci umplute cu carne de pui, prosciutto, mozarella si legume
Ciupercile se curăță și se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat. Pălăriile de ciuperci se așază într-o tavă rezistentă la căldură. În interiorul fiecărei pălării de ciupercă, se pune puțin ulei de măsline și se presară sare...
Zuchini cu carne de pui, prosciutto si branzeturi
Pieptul de pui se curăță, taie fâșii, apoi se condimentează de sare, piper, boia, ulei de măsline și se prăjește la foc iute, cât să se rumenească, apoi se lasă la răcit. După ce s-a răcit, se toacă cubulețe. (Eu am trișat un picuț, făcând curățenie prin...
Tocanita de galbiori cu smantana
Ciupercile se curăță și spală în mai multe ape, până ce se elimină toate acele de brad și eventualele insecte, apoi se toacă grosier. Ceapa galbenă, verde și usturoiul se curăță, spală, apoi mărunțesc și se pun la călit într-un vas încăpător cu...
Paprikas din ciuperci
Ceapa verde, usturoiul verde, legumele și verdețurile se curăță, spală sub jet puternic de apă rece, apoi se mărunțesc. Într-o cratiță încăpătoare se pun la călit ceapa, verdețurile și ardeiul roșu curățat, tocat julienne, roșiile cubulețe, împreună cu...
Omleta cu friptura de pui, carnati si ceapa verde
Ceapa verde și ardeiul gras se curăță, spală și se toacă mărunt. Într-o tigaie se pun verdețurile și uleiul, eu am o tigaie dubleta, specială pentru omletă, e reversibilă ;) și se lasă la gătit la foc mediu cca. 5 minute, până ce legumele se înmoaie....
Cartofi si sparanghel verde
Cartofii se spală și se pun la fiert în coajă într-un vas încăpător, cca. 30 minute, semiacoperit. După ce au trecut testul scobitorii sau al furculiței, adică să intre ușor în cartof, se scurg de apa fierbinte și se trec sub jet puternic de apă rece, apoi...
Risotto cu sparanghel si pere
Ceapa, morcovul și sparanghelul se curăță, spală și toacă mărunt. Orezul se lasă la hidratat în apă rece cca. 15 minute, apoi se amestecă cu legumele mărunțite. Uleiul se pune la încins, se adaugă orezul combinat cu legumele și se lasă la călit cca. 1 minut,...
Ciuperci umplute cu kaizer, cascaval si oua de prepelita
Ciupercile se curăță și li se scot codițele, se păstrează doar pălăriile pentru acest preparat. Pălăriile de ciuperci se așează într-o tavă rezistentă la căldură. Se pune în interiorul fiecărei pălării de ciupercă, puțin ulei de măsline. Se presară...
Legume daneze cu spanac
Am preparat în două variante legumele, clasic la cuptor și fancy în vasul Zepter! ;) Ambele variante au fost savurate pe deplin, diferența a fost că în vasul Zepter, legumele au rămas în aceeași formă și nu s-au combinat gusturile ;) Să revenim;) Legumele...
Vinete aperitiv
Vânăta se curăță, se taie felii mai groase de cca. 1 cm, se pun într-un vas încăpător și se sărează, lăsându-se cca. 10 minute la odihnă. După odihnă se spală feliile de vânătă sub jet rapid de apă rece, apoi se stropesc cu puțin ulei de susan...
Conopida cu branza albastra si fistic
Conopida curatata, desfacuta buchetele, spalata se pune la fiert in apa rece, cca. 1000 ml, cu o lingura de sare la foc mic, semiacoperit cca. 30 de minute, sau la Crock Pot cca. 90 minute pe modul High. Dupa ce s-a gatit al dente, conopida se scoate din apa, se asaza intr-un vas...
Ciuperci umplute
Ciupercile se spală, eventual se curăță de pieliță. Într-o tavă tapetată cu foaie de pregament se așează pălăriile de ciuperci,în care se pune câte un vârf de cuţit cu unt aromatiat cu ardei, şi se sărează cu sare condimentată a la Panacris ( vezi...
Dovlecei pane
Dovleceii, în cazul de față am avut rotunzi ;) se curăță de coajă și se feliază, în felii mai grosuțe, de cca. 1 cm! Apoi se bat ouăle împreună cu muștarul, pesmetul cu praful de usturoi, se amestecă, după gust. Feliile de dovlecel se dau prin...
Tarta cu pleurotus si legume
Ciupercile curățate și mărunțite se pun la călit în ulei și apă, se asezonează de sare și piper și se lasă la gătit cu cca. 15 minute la foc mic acoperit. Apoi se mărunțesc tijele apio, ceapa verde și ardeiul kapia. Amestecul de ciuperci și ceapă, răcit, se...
Legume de vara coapte
Ciupercile se curăță și se feliază. Morcovul se curăță și se feliază cu ajutorul aparatului de curățat, ca să se obțină felii lungi și subțiri. Dovlecelul se curăță de coajă și se taie rondele. Ardeii, roșiile, ceapa, usturoiul curățate și spălate, se...
Varza de Bruxelles, broccoli si conopida gratinate
Legumele se gătesc ușor la abur, atât cât să rămână crocante sau în cazul meu m-am ajutat de minunatul vas Zepter, conform rețetei : http://www.bucataras.ro/retete/legume-la-zepter-58519.html , legumele se curăță, se spală, se mărunțesc, apoi se așează...
Ciulama de ciuperci la Multicooker
Ciupercile se curăță se spală și se pun la gătit în vasul Multicooker de la Phillips, la programul BOIL 30 de minute, ATENȚie, fără adaos de apă! Se scot din vas, se scrug de lichidul obținut și se toacă mărunt. Între timp ceapa curățată și tocată mărunt se...
Legume în folie la cuptor
Legumele se curăță, se spală și se taie cubulețe, morcovii rondele, ardeii fâșii. Verzele de Bruxelles, se curăță de primele frunze, brocolii se rupe în buchețele mic, apoi se amestecă toate legumele. Se pregătesc 10 dreptunghiuri din folie de alumini, cca. 30/40 cm. Se...
Cum se fierbe porumbul la vasul Zepter
Cum se fierbe porumbul. După ce am aflat aceste lucruri despre banalul știulete de pormub, am pornit la treabă;) Porumbul de lapte se curăță de frunze și mătasea de proumb, se așază în vasul Zepter din dotare, se acoperă cu capacul, se dă la foc mic, cca. 10 minute,...
Tartă de legume gătită în Vasul Zepter
Legumele şi zarzavaturile, alături de fructe, reprezintă una din principalele surse de vitamine şi minerale şi contribuie la aportul zilnic de carbohidrati şi fibre alimentare. Legumele sunt sărace în grăsimi şi lipsite de colesterol şi au un conţinut crescut de apă. Din acest...
Varză călită în vas Zepter
Varza pare să aibă o proprietate deosebită în eliminarea produselor toxice, pe care le obligă să iasă din ţesuturi. Totodată, varza asigură cicatrizări de bună calitate, prevenind sechelele. Această legumă a avut întotdeauna o asemenea importanţă...
Cartofi franțuzești înnobilați cu bacon
Cartofii se spală și se pun la fiert cu coajă, în apă cu puțină sare, neacoperit, cca. 30 de minute. Între timp se pun ouăle la fiert în apă rece cu puțină sare, se lasă cca 7 minute după primul clocot. După ce au fiert se strecoară de apă și se trec sub...
Broccoli si miez de lapte
Broccoli se curata de frunze, se rupe in buchetele mici si se trece rapid sub un jet de apa rece. Intre timp se pune la fiert apa,( cca. 3 l), cu zeama de lamaie si putina sare, iar cand clocoteste se pun buchetelele de broccoli, ptr cca. 10 minute sa fiarba, apoi se scot in apa foarte rece...
Tocana de cartofi ca la Bunica
Ceapa se curata, se toaca marunt si se pune la calit in ulei si putina apa. Celelalte legume se curata si se toaca marunt si se adauga la ceapa calita. Carnatii se taie felii, cat o imbucatura si se adauga la amestecul de legume, lasandu-se la fiert cca. 15 minute la foc mic, semiacoperit. Intre...
Ciulama de ciuperci
Coditele de ciuperci se curata, se taie rondele si se pun la fiert in apa cu putina sare, cca. 20 de minute la foc potrivit, neacoperit. Intre timp faina se desface in lapte rece, se adauga peste ciuperci si se mai lasa la fiert la foc mic, amestecandu/se continuu, ca sa nu faca cocoloase, pana...